Kolding Skakklub 100 år

I anledning af sit 100 års jubilæum havde Kolding Skakklub inviteret til foredrag og simultanskak med 19-årige Filip Boe Olsen i den smukke sal på Svietorvet 1.
Fra Vojens Skakklub mødte Ole Harbo op og repræsenterede klubben efter bedste evne.
Filips foredrag handlede om hvordan man kan forberede sig mod en bedre modstander, og han viste, hvordan man med  udgangspunkt i Chessbase kan søge på modstanderens registrerede og ikke mindst nyeste partier med hhv. hvid og sort i de forskellige åbninger. Og han demonstrerede resultatet af en sådan forberedelse fra et parti mod en tysk +2400-spiller, hvor de første 25 træk fulgte bogen/forberedelsen… Hvorefter tyskeren afveg fra teorien og tabte.
Lichess og Chess.com er også populære hos mange af os og råder til dels over de samme features. Og ellers kan man – ifølge Filip! – kopiere en spillers partier fra fx Lichess – hvor alle ens spil jo bliver gemt – over i Chessbase og her udsætte listerne for den ønskede filtrering.

En af de fremmødte var 15-årige Adrian Thorsen (rating 1674) fra Springeren, som vores SGP-spillere for nylig mødte i Kolding. Han har over 7000 partier på Lichess….. og var i øvrigt den ene af de to, som efter det underholdende foredrag slog Filip Boe i simultanskak.

Den anden, der tog point, var Kolding Skakklubs formand Michael Andersen, og således tog han revanche for aftenens start: Præcise Filip Boe var gået i gang med sit foredrag, da formanden kom løbende fra sine forberedelser i køkkenet og insisterede på en ordentlig introduktion af gæsten og en tak til de fremmødte, der ville markere jubilæet.
27 spillere dystede mod Filip.
Så alt i alt en munter aften og et fint møde med en ung og meget sympatisk IM. Deres udsendte tog hjem efter at have tabt sit parti. Kolding-klubformandens beretning om arrangementet kan læses her.