Forside

Nyheder

13-10-2018
Invitation til hurtigskak (SGP-3) i Grindsted.
Det foregår lørdag den 3. november. Invitation og tilmelding her.

12-10-2018
Invitation til Vojens Juleturnering – SGP 5.
Når de “fede” juledage er overstået, trænger du garanteret til andre oplevelser. Så dukker hurtigskakturneringen i Vojens op som redningsplanke. Det foregår som sædvanligt 4. juledag – det vil i år sige fredag den 28. december.

Se hele invitationen her og tilmeld dig i god tid via DSUs turneringshjemmeside, hvor du også kan se, hvem der allerede er tilmeldt.

10-10-2018
Klubturneringen – 5. runde.

Lutter sorte sejre og et enkelt udsat parti. En artig overraskelse var Gagiks sejr over Finn. I en vanskelig stilling fik Gagik vendt spillet med et angreb, der fik Finn til at forsøge et tårnoffer – uden at der kom noget godt ud af det. Og så var den materielle stilling så ulige, at Finn måtte opgive. Jesper var oppe mod Morten og fik sig en fordelagtig stilling, som han derefter kastede bort! Altså sejr til Morten. Ole kunne ikke holde stand imod turneringsdebutant Emil Baltzer, og i det sidste parti vandt Benny over Kresten. Dermed har Benny indtil videre bragt sig alene i spidsen for turneringen med 4 af 5.
Turneringsplan med tabel og rundelægning kan findes her.
Mandag den 15. oktober er der frirunde – d.v.s. lejlighed til at få afviklet udsatte partier. P.g.a. skolernes efterårsferie er der ingen juniorskak denne mandag.

08-10-2018
DM for ungdom.

er afviklet i Skanderborg. Tag et kig på de nye talenter på DSU´s hjemmeside.
De kvalificerede spillere til det individuelle Nordiske Mesterskab der afholdes i Island i februar:

U10: Vitus Bondo Medhus og Andreas Philip Cort Maleeva Hansen
U12: Albert Mechlenburg Møller og Lukas Iskos
U14: Casper Liu og Simon Ehrenreich
U16: Filip Holm og Christian Emil Frambøl
U19: Bjarke Hautop Kristensen og Magnus Mejlvang

08-10-2018
Skakolympiaden.

Det har været lidt op og ned med de danske præstationer i den 11 runder lange turnering.  Efter en sikker 3½-½-sejr over Belgien efterfulgt af et tilsvarende 3-1-nederlag til Mongoliet sluttede herrerne af med en sikker 4-0 sejr over Venezuela. Alt i alt en godkendt slutplacering som nr. 44 i.f.t. en forventet styrke som nr. 52.

08-10-2018
SydGrandPrix.

2. afdeling i sæsonens SGP-serie blev afviklet hos Skakklubben Springeren i Kolding lørdag den 6. oktober. Det blev en hyggelig lørdag med hurtigskak, men der var desværre alt for få deltagere – d.v.s. 28 – ikke mindst i betragtning af Kolding centrale placering i Trekantområdet. Der er for mange klubber, der glimrer ved deres totale fravær i denne turneringsaktivitet, der burde være attraktiv for mange flere. Fra Vojens var vi dog en ganske talstærk flok bestående af Oleksandr Pershuta, Morten Jessen, Jesper Kallesen, Benny Christensen og Karl Posselt. Deltagerantallet gjorde det nødvendigt at slå ratinggrupper sammen. Således spillede Mester og 1. klasse i samme gruppe. Der var plads til en ren 2. kasse med 7 deltagere og en oversidder, og endelig var 3.-4. og skoleskakgruppen slået sammen.
I den sammenhæng var de fleste modstandere naturligvis hård kost for Oleksandr, men 2½ points – det ene uden kamp – var et fornuftigt resultat og gave også en lille præmie. Morten sluttede i samme gruppe med 5 points lige uden for præmierækken.
I 2. klasse var Jesper, Benny og Karl med til at gøre det svært for hinanden. Karl vandt over Jesper, men tabte til Benny, hvorefter Jesper og Benny spillede remis. Der var en delt andenpræmie til Jesper og Benny (4½ points), mens Karl med 4 points sluttede uden for præmierækken. I øverste gruppe delte Daniel Munksgaard og Kim Skaanning førstepladsen.
Se turneringstabel med deltagere og resultater her.

04-10-2018
Holdturneringen 2018-19.

Programmet for Sydjysk Hovedkreds´ holdturnering er nu offentliggjort. Efter sidste års oprykning stiller Vojens Skakklub i denne sæson op med ét hold (bestående af 8 spillere) i Mesterrække 2. Spilleplanen for Vojens ser således ud:

Bortset fra sidste runde – der spilles som samlet stævne søndag den 10. marts 2019 – ligger alle kampene på mandage og dermed på vores almindelige klubaften. Alle medlemmer må gerne sætte krydser i kalenderen, så vi ikke får problemer med at stille fuldt hold. Vi får et par lange køreture, men kommer til gengæld til at spille mod helt nye modstandere i klubber, vi ikke tidligere har besøgt. Der er ingen tvivl om, at vi som oprykkere får en vanskelig sæson, men vi må kæmpe det bedste, vi kan. Se hele tabellen på holdturneringssiden.

04-10-2018
Kommunemesterskaber i skoleskak.

Haderslev Kommune har den 3. og 4. oktober afviklet kommunemesterskaber i Skoleskak for 3., 4., 5. og 6 klasserne i et fint samarbejde mellem lærere, pædagoger og frivillige hjælpere fra de lokale skakklubber i Vojens og Haderslev – Kai Bjørnskov, Per Hansen og Karl Posselt. 5 skoler var med, og det var en herlig oplevelse at se 2 gange 110 skoleelever dyste på bræt og brikker. De i alt ca. 40 gruppevindere inviteres nu til et finalestævne, hvor vinderen på hvert enkelt klassetrin kvalificerer sig til DM i skoleskak i Ollerup.
Deltagerantallet var flerdoblet i.f.t. et tilsvarende arrangement i 2017. Eneste malurt i bægeret set fra Vojens Skakklub var, at Lagoniskolen desværre havde valgt ikke at deltage i skakdagen. Et par juniorer fra Vojens Skakklub havde dog alligevel “sneget” sig med. Det var Radomyr Koryachkov, der deltog sammen med Fællesskolen Nustrup-Sommersted samt Lucka Enemark, der går på Favrdalskolen i Haderslev. Lucka blev endda vinder af sin 6-mandsgruppe, mens Radomyr blev nr. 2.
Lokalpressen var også med til skakdagen på Sct. Severin Skole – læs mere her.

02-10-2018
Nederlag i dagens olympiaderunde.

Det danske herrehold led et knebent nederlag 1½-2½ til Schweiz. Værre gik det kvinderne, der tabte 1-3 til Makedonien.
De 2 holds foreløbige placeringer er henholdsvis nr. 52 og nr. 84.
Følg med på turneringshjemmesiden og tjek de daglige runderapporter på skak.dk.

01-10-2018
Klubturneringen – 4. runde.

Finn Nielsen (med sort) skulle ikke have megen tid for at besejre Anatolii Pershuta, og det samme kan siges om partiet Emil Baltzer – Jesper Kallesen, som Jesper vandt ret hurtigt. Mere kamp var der mellem Morten Jessen og Mogens Larsson, hvor det sluttede med en remisaftale, mens Benny Christensen i et langt parti mod Ole Harbo trak det længste strå.
Gagik Sahakian meldte afbud, så hans parti mod Kresten Beck er udsat. Turneringsplan med tabel og rundelægning kan findes her.

01-10-2018
Skakolympiaden.

Runde 6 og 7 battede godt m.h.t. både match- og brætpoints for det danske hold i den åbne række. Søndag blev det til en sejre på 3½-½ over Wales, mens der mandag blev gjort rent bord imod et hold der repræsenterer (IPCA) International Physically Disabled Chess Association. På spindesiden blev det 2-2 mod Colombia, mens Slovenien var for stor en mundfuld for danskerne. I den match blev det kun til ½ point.

29-09-2018
5. Olympiadedag.

På femtedagen blev det til et forventeligt 1-3-nederlag til et stærkt ungarsk hold. I dag var der fridag til spillerne. Interesserede kan så bruge tiden på en video-gennemgang af de danske partier i matchen mod Bolivia – lavet af GM Peter Heine Nielsen. Se den her. Søndag spiller det danske olympiadehold mod Wales.
Det danske kvindehold vandt i 5. runde med 2½-1½ over Costa Rica. Holdet skal møde Colombia i næste runde.

27-09-2018
4. Olympiadedag.

Uafgjort til herrerne og en rigtig snitter til kvinderne. Simon Bekker blev syg, og så var holdopstillingen givet. 2-2 mod Myanmar var i underkanten og desværre kom Jonas Bjerre ud for sit 3. nederlag i træk. De sidste 2 er desuden tabt på en måde, der må gå ude over psyken. Kvinderne var overmatchet og fik ikke et ben til jorden, men måtte sluge et 0-4 nederlag til Kazakhstan. Følg med på turneringshjemmesiden og tjek de daglige runderapporter på skak.dk.

26-09-2018
3. Olympiadedag.

I den åbne række vandt de danske drenge knebent 2½-1½ over Bolivia. Sejren burde have været større. Jonas havde chancen, men lod den gå fra sig og endte med at blive franarret Dronningen for et tårn. Måske skal Jonas have en pause i turneringen.

På spindesiden var der igen grund til at smile over en knusende 4-0-sejr over Albanien!
Følg med på turneringshjemmesiden.

25-09-2018
Skakolympiaden – 2. runde.

I dagens runde var begge danske hold overmatchet. Kvinderne tabte 1-3 til Frankrig – 3 nederlag og en gevinst til Ellen Fredericia Nilssen. I den åbne række blev det til et knebent nederlag på 1½-2½ mod Georgiens andethold. Jonas Bjerre måtte give sig, mens de øvrige 3 holdt remis. I morgen spiller det danske olympiadehold i den åbne række mod Bolivia, der burde kunne besejres. Læs de daglige rapporter fra den danske lejr på DSU´s hjemmeside.

24-09-2018
Klubturneringen – 3. runde.

En besynderlig aften på flere måder. 4 partier blev spillet, og den første overraskelse opstod næsten inden runden var begyndt. Benny Christensen overså en tidlig skakmat, så selv om Gagik Sahakian havde mest lyst til at gå hjem igen, da han opdagede, at han skulle spille mod Benny, var det godt, han ikke gjorde alvor af “truslen”. Lidt senere var det Ole Harbo, der kom Jesper Kallesen ét træk i forkøbet. Jesper havde fundet en smuk matsætning på Dronningefløjen, men umiddelbart før han ville føre den ud i livet, fik han selv ørerne og Kongen i maskinen efter lige så smukt spil af Ole. Efter disse 2 hurtige små sensationer, faldt der mere ro over feltet, og hvor både Emil Baltzer og Kresten Beck i 2. runde hurtigt kom galt af sted, spillede de denne aften gode, lange og spændende partier mod henholdsvis Mogens Larsson og Anatolii Pershuta. Mogens vandt efter et langt, jævnbyrdigt parti efter at have tilkæmpet sig en merbonde, mens Kresten trods en officer for et par bønder stille og roligt blev presset i bund og besejret af Anatoliis fribønder. Partiet mellem Finn Nielsen og Morten Jessen er udsat.
Turneringsplan med tabel og rundelægning kan findes her.

24-09-2018
Favoritsejre Til Danmark i første runde af skakolympiaden.
Alle danske spillere leverede i første runde. D.v.s. sejre til Simon Bekker Jensen, Nikolaj Mikkelsen, Bjørn Møller Ochsner og Jonas Bjerre.  På spindesiden var der tilsvarende sejre til Maria Vasova, Oksana Kryger, Eller Fredericia Nilssen og Louise Fredericia. Altså 4-0 til Danmark mod henholdsvis Saudi Arabien og Palæstina. Se også rapporten fra 1. runde på DSU´s hjemmeside.

24-09-2018
Så er skakolympiaden i gang i Batumi (Georgien).

De danske hold møder i 1. runde på papiret svagere modstandere, så alt andet end sejre, vil være skidt. Kvindeholdet møder Palæstina, mens Danmark i den åbne række møder Saudi Arabien. Følg med på turneringshjemmesiden.

20-09-2018
Invitation til juniorturnering i Esbjerg i efterårsferien.

Turneringen spilles mandag den 15. oktober. Invitation og tilmelding her.

19-09-2018
Invitation til SydGrandPrix-2 hos Skakklubben SPRINGEREN i Kolding.

Se invitationen og tilmeld dig her.

18-09-2018
Klubturneringen – 2. runde.

4 partier blev afviklet mandag aften. De 2 første var meget hurtigt overstået med favoritsejr til Finn Nielsen over turneringsdebutanten Emil Baltzer og sejr til Morten Jessen over Kresten Beck, der slet ikke kom i gang i dette parti. De 2 sidste partier mellem Anatolii Pershuta og Gagik Sahakian og mellem Benny Christensen og Jesper Kallesen blev til gengæld både langvarige og spændende. Gagik forsvarede sig godt i en vanskelig stilling, men Anatolii kunne spille på at fremtvinge afbytninger og satse på en fjern fribonde, og så var slaget tabt for Gagik. I det andet parti så det først ud til, at Benny fik afgørende tryk på en svag centrumsbonde, men angrebet fusede ud, og med den merbonde så det længe ud til at ende med en sejr til Jesper. I sidste ende vendte billedet imidlertid, og det lykkedes Benny at komme først – endda med forbundne fribønder. Altså sejr til Benny. Partiet mellem Ole Harbo og Mogens Larsson er udsat.
Turneringsplan med tabel og rundelægning kan findes her.

18-09-2018
SydGrandPrix – 1. afdeling i Ribe.

3 skakspillere fra Vojens drog i lørdags til Ribe for at deltage i sæsonens første hurtigturnering i Sydjysk Hovedkreds. Det var Benny Christensen, Jesper Kallesen og Oleksandr Pershuta. Resultaterne blev nok ikke helt så gode som håbet. Der var ikke spillere nok til en ren skoleskakgruppe, så Oleksandr blev placeret en gruppe med op til 1499 i rating. På den baggrund var 2 points godkendt. Oleksandr fik bl.a. en fin skalp ved at vinde over Tommy Hansen, der er én af de allermest flittige hurtigskakspillere i Hovedkredsen. Til gengæld tabte Oleksandr til et par skrappe skoleskakspillere, han har mødt flere gange tidligere.
I anden klasse scorede Jesper 3½ points – altså 50% – efter en dårlig start, men med en god slutspurt. I samme gruppe lykkedes det kun Benny at skaffe sig 2 points. Det var under normalt niveau.
I alt 26 spillere deltog, og tabellerne kan ses her.

16-09-2018
Invitation til SydGrandPrix i Grindsted.

Til november er det 100 år siden at historien om en skakklub ved et vadested ude på den midtjyske hede blev trukket igang. Denne skakklub hedder Grindsted Skakklub, og den store mærkedag skal naturligvis fejres.

Lørdag d. 3. november 2018 kl. 09:30 er den gamle skakklub vært for 3. afdeling af sæsonens udgave af SydGrandPrix, og det vil glæde os meget om I, i selskab med os og skakbrikkerne, vil være med til at festligholde denne store dag.

Indbydelse og online-tilmelding kan klares lige her.

11-09-2018
Klubturneringen – efterår 2018.

Alle førsterunde-partier blev spillet mandag aften. Runden bød både på favoritsejre og små overraskelser. I familieopgøret mellem Kresten Beck og Emil Baltzer trak Emil det længste strå med merbonde og forbundne fribønder. Jesper Kallesen er god, når han holder koncentrationen, og det gjorde han, da han besejrede Mogens Larsson, som blev sat mat i en tabt stilling i yderste tidnød. Øvrige resultater var forventede. Turneringsplan med tabel og rundelægning kan findes her.

07-09-2018
Klubturneringen – efterår 2018.

Vi bliver kun 10 deltagere i efterårets klubturnering. Derfor oprettes kun én gruppe, der spiller 9 runder alle-mod-alle. Vi prøver at nå alle runder før jul. Det betyder justeringer i den aktivitetskalender, der er trykt i SPRINGEREN.
Turneringsplan med tabel og rundelægning kan findes her.

30-08-2018
Jørn Erik Nielsen er død.

Jørn Erik Nielsen fra Aabenraa/Løjt brugte en stor del af sit liv på at gøre nye generationer af børn til skakspillere. Vi har stadig stor glæde af alle de undervisningsmaterialer, Jørn Erik lavede til skak for børn.
Læs Dansk Skole Skaks nekrolog her som supplement til dødsannoncen.

29-08-2018
Ribe Skakklub inviterer til første afdeling af SydGrandPrix.

Den første af i alt 7 afdelinger af Hovedkredsens hurtigskakturnering under fælles-overskriften SydGrandPrix har Ribe Skakklub som arrangør. Se invitationen her. Online tilmelding seneste 13. september via DSU´s turneringssystem.

29-08-2018
Skak på diskotek

Radio 24|7 var med på Copenhagen Chess Slam – en skakaften på natklub Chateau Motel i det indre København. Arrangementet er led i Dansk Skak Unions imagekampagne. Programværten havde inviteret en ikke-skakspillende pige med på natklubben. Hør reportagen her. Indslaget varer ca. 24 minutter.

29-08-2018
Så er vi i gang!

På den nye sæsons første klubaften den 27. august var fremmødet på grund af en række afbud lidt tyndt. Til gengæld kunne vi glæde os over 4 nye børne- og juniorskakspillere, der aldrig har været i klubben før!
Næste mandag skal vi finde ud af, hvem der er klar til at deltage i henholdsvis klub- og holdturnering i år. Det er planen at begynde klubturneringen med 1. runde den 10 september, mens holdturneringen sandsynligvis begynder mandag den 29. oktober.

25-08-2018
Høtteskak.

Truslerne om regn under formiddagens fortovsskak i Rådhuscentret blev heldigvis gjort til skamme, og det var heldigt, selv om vi havde rejst et par lette pavilloner over bræt og brikker. Først til allersidst, da det alligevel var tid til at pakke sammen, kom der vand fra oven, men det lykkedes at få reddet materiel og skakspillere, inden regnen blev massiv.
Antallet af interesserede, der kom forbi for at få et slag skak, var på niveau med tidligere år – i år med en overvægt af børn, der allerede var godt i gang med at blive fortrolige med spillet. Mon ikke der dukker et par stykker op, når klubaftnerne går i gang fra på mandag?! Et par unge på 13 og 17 var dygtige nok til at besejre mindst 3 medlemmer (med tidshandicap) af Vojens Skakklub og gjorde sig dermed fortjent til et gavekort til Stine & Holmberg.

20-08-2018
Springeren 2018:2.

Det nye nummer af Vojens Skakklubs medlemsblad SPRINGEREN er på vej i trykken. Du kan allerede nu læse den elektroniske udgave her.

18-08-2018
Copenhagen Chess Slam.

Som led i Dansk Skak Unions imagekampagne kommer skakken ind i utraditionelle rammer med en storstilet arrangement på fredag på en københavnsk natklub. Deltagelse i arrangementet er gratis, men man skal tilmelde sig til frank@chateaumotel.dk for at spille med i turneringerne. Læs mere her.

08-08-2018
Så er vi ved at være klar til en ny sæson i Vojens Skakklub.

Denne annonce indrykkes i Ugeavisen MidtSyd den 14. august. Velkommen til både gamle og nye medlemmer! Bemærk også, at vi naturligvis som sædvanlig er klar med fortovsskak i Rådhuscentret høttelørdag den 25. august. Vi håber på godt vejr, stort fremmøde af klubbens medlemmer og livlig aktivitet med masser af skakspillende borgere ved bordene. Se også lokalpressens omtale:
Jydske Vestkysten
HaderslevsPuls.dk
Ugeavisen MidtSyd
Haderslev Ugeavis

02-08-2018
Invitation til Grenzturneringen 2018-19.

Skakklubberne i Tønder, Niebüll, Løgumkloster og Leck indbyder til en ny sæson med Grenzturnering. Se invitationen her.

29-07-2018
Jon Ludvig Hammer sejrede i XtraCon Chess open 2018.

Placeringerne i toppen blev således (med korrektionsberegning for samme score):
GM Jon Ludvig Hammer, Norge – 8½ (besejrede i sidste runde Vincent Keymer)
GM Dmitry Andreikin, Rusland – 8½
GM Rasmus Svane, Tyskland – 8
GM Nils Grandelius, Sverige – 8
GM Marin Bosiocic, Kroatien – 8
GM Allan Stig Rasmussen, Danmark – 8
GM Sune Berg Hansen, Danmark – 8
GM Baadur Jobava, Georgien – 8

Benny Christensen vandt i sidste runde og sluttede på 4 points. Det var i underkanten af det forventede og kostede 4 ratingpoints, men de er til at indhente igen. Se alt om turneringen her.

28-07-2018
XtraCon Chess open 2018.

Før sidste runde ser stillingen i toppen således ud.

SpillerEloPo
1Dmitry Andreikin2702
2Jon Ludvig Hammer2631
3Aryan Tari2615
4Rasmus Svane2580
5Vincent Keymer2466

Bemærk især det tyske “Wunderkind” Keymer, der kun er 13 år. Han vandt sensationelt Grenke Chess Open (med 787 deltagere) i Påsken med 8 points efter 9 runder, så alle modstandere var advaret på forhånd. Se interview med den unge mand efter Grenke Chess Open her.
Danske spillere, som fortsat er med i kampen om turneringssejren med hver 7 points er: Mads Andersen, Sune Berg Hansen, Allan Stig Rasmussen og Kassa Korley.
Benny Christensen har ikke haft lette modstandere, men indtil 9. runde har han scoret nogenlunde som forventet – i alt 3 points og et fastholdt ratingtal. Lørdagens nederlag mod en nordmand (1544) ødelagde imidlertid billedet og sendte ham ned på en foreløbig 327.-plads. Medmindre han hiver en sejr hjem i sidste runde, kan han ikke være tilfreds med udbyttet. Til gengæld er det lærerigt at deltage i en stor turnering med daglige turneringspartier i en lang uge.
Turneringshjemmesiden finder du her.

27-07-2018
Skakspillere går (også) på natklub.

Som led i DSU´s imagekampagne er der tryk på forberedelserne til et alternativt skakarrangement på det københavnske diskotek/natklub Chateau Motel (Knabrostræde 3, 1210 København). Arrangementet finder sted fredag den 24. august 2018, så hvis du er på de kanter…

Se Facebookopslaget her

24-07-2018
XtraCon Chess open 2018.

Det er nu lykkedes for Benny i løbet af mandag og tirsdag at sikre sig 2 points. 2 af 5 rækker i øjeblikket til en 282.-plads – vel at mærke i et samlet felt på 397! Det er en lille forbedring i.f.t. startplaceringen i ratingorden som nr. 296. På selve hjemmesiden for XtraCon Chess Open er det svært at se den aktuelle stilling, så for at skaffe sig et overblik må man over i DSU´s turneringssystem. Her fremgår det, at der efter 5 runder kun er 3 spillere med maksimum-points. Nemlig Ivan Saric, Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein. Bedst placerede dansker er GM Mads Andersen med 4½. I dagens runde måtte Mads nøjes med remis mod det tyske kæmpetalent IM Vincent Keymer.
Der er masser af muligheder for at følge de vigtigste partier live eller lade sig inspirere at live-kommentarer af Lars Schandorff, der i løbet af dagen ofte får mestrene ind for at gennemgå og kommentere egne partier.

22-07-2018
XtraCon Chess open 2018.

Bennys første 2 runder var vanskelige, men han kunne have rettet op på den forventede score med en sejr over en nordmand i 3. runde. Det lykkedes desværre ikke, men parringerne i 4. runde burde give Benny en overkommelig modstander, så mon ikke der kommer points ind på kontoen i morgen?!

 

22-07-2018
Mere end godkendt.
Så er resultaterne af lejrturneringen på årets skaklejr offentliggjort. Martin Møller blev nr. 5 i gruppe A (9½ af 15 points), mens Oleksandr Pershuta sluttede på 3.-pladsen i gruppe E (15½ af 19 points). begge resultater er mere end godkendt!
Se resultaterne fra lejrturneringen her.
Sidst på lejren blev der uddelt en række diplomer. Heriblandt ét til Martin Møller, der blev udnævnt til “Årets holdkaptajn”   😛
Masser af fotos fra lejren kan findes på lejrhjemmesiden.

21-07-2018
XtraCon Chess open 2018.
Så er turneringen i gang, og der er fra turneringshjemmesiden adgang til både en lang række partier (ikke færre end 80!) og live-kommentering med Lars Schandorff. Lyden på livekommenteringen er i øvrigt fremragende, så alle kan være med.

Turneringen afvikles som en 10 runder FIDE schweizer, hvor ratingforskellene i første runde er anselige. Benny Christensen fra Vojens fik i dag fornøjelsen af at møde en ungarsk FIDE-mester ved navn Tamas Gunes Ongut (ELO-rating 2220) i første runde! Med ca. 500 ratingpoints i forskel blev det til et forventet nederlag til Benny, men der er fortsat 9 points at kæmpe om.

Turneringstabellen kan ses her.

19-07-2018
XtraCon Chess open 2018.
Benny Christensen fra Vojens Skakklub er nu draget mod Helsingør for at spille med i Xtracon Chess Open 2018, der bliver  den stærkest besatte turnering i Danmark i år. Det er en Open, hvor alle kan deltage, og flere end 400 skakspillere har taget imod udfordringen. Som ny kommentator optræder GM Lars Schandorff.

Turneringen afvikles i tidsrummet fra lørdag 21. juli til søndag den 29. juli 2018.
Spillested: Konventum Helsingør, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør
Spilleplan:
Åbning: Lørdag d. 21. juli kl. 13.
Runde 1: Lørdag d. 21. juli kl. 14.
Runde 2-3: Søndag d 22. juli kl. 10 og 17.
Runde 4-9: Mandag d. 23. juli til lørdag d. 28. juli kl. 13.
Runde 10: Søndag d. 29. juli kl. 10.

27-06-2018
Skaksommerlejr.
Dansk Skak Unions skaklejr er i år flyttet fra Tjele til Skanderup Efterskole (Lunderskov), så den er kommet noget tættere på vores egn. Fra Vojens deltager Oleksandr Pershuta og Martin Møller.
Oleksandr er med for første gang, mens Martin har været med flere gange. Elitegruppen, der bliver trænet af 2 Danmarksmestre – nemlig ange Bjørn Møller Ochsner (DM 2018) og Mads Andersen (DM 2016 og 2017) er sammensat af de 14 højst ratede. Dermed bliver der ikke plads til Martin, der ratingmæssigt ligger som nr. 17 af de i alt 100 tilmeldte børn og unge.
Skaklejren er i meget høj kurs blandt de unge skakspillere, og har man først været med én gang, bliver det sjældent sidste gang.
Læs meget mere om årets skaklejr her.

26-06-2018
Horsens Lang Weekend EMT 2018.
Mange synes, at weekender er for korte. I Horsens Skakforening gør de noget ved det. Horsens Lang Weekend er en  skakturnering i en forlænget weekend midt i sommerferien. Det er i uge 28, og i år foregår det den 12.-15. juli. Flere end 90 skakspillere er allerede tilmeldt, men der er plads til flere…
Hjemmesiden med indbydelse, tilmelding og oversigt over tilmeldte finder du her.

09-06-2018
Registrering i Dansk Skak Unions medlemskartotek.
Når du som DSU-medlem tilmelder dig en turnering, sker det i dag altid elektronisk via Dansk Skak Unions turneringssystem. Her hentes oplysninger fra medlemskartoteket. Det er nemt og sikkert, hvis ellers oplysningerne om dig er korrekte. Det skal du selv sørge for. Med password til kartotekssystemet kan du selv rette de oplysninger, DSU har om dig. Hvis du endnu ikke skaffet dig password til kartotekssystemet, bør du få denne lille sag på plads hurtigst muligt.

Det sker på følgende måde:

1. Klik på søgefunktionen og find dig selv i DSU´s medlemssystem.
2. Klik på dit navn for at komme ind til din egen side i kartoteket. Hvis du ikke har skaffet dig et password i forvejen, ser nederste del af skærmbilledet således ud (med dit navn, hvor der er brune overstregninger)

3. Derefter indtaster du din mailadresse/dine fødselsdata og klikker på indsend email
4. Du vil derefter få tilsendt login/password, så du kan logge ind i medlemskartoteket (http://kartotek.skak.dk/) og foretage rettelser.Der er andre fordele ved at få et password til medlemskartoteket. F.eks. er det en forudsætning for at kunne afgive stemme, når årets skakspiller i Danmark skal kåres.

07-06-2018
Nimzowitsch.
Serien af fine skak-udsendelser med Lars Schandorff som studievært er fortsat i Radio 24|7 i 2018.
Genhør dem hos som podcasts hos Radio 24|7 eller her.

01-06-2018
For skakhistorisk interesserede
er der nu lagt mødereferater m.m. fra Dansk Skak Unions tidligere 4. Hovedkreds på hjemmesiden. Dermed suppleres øvrigt historisk stof på hjemmesiden, såsom:

God fornøjelse!

30-05-2018
Skak på Vrå Højskole.
Sakset fra DSU´s hjemmeside:
Vrå Højskole, der ligger lidt nord for Brønderslev, udbyder efter sommerferien et skaksemester henvendt til skakspillere i alderen 18 til 30 år.

Du vil være en bedre skakspiller og mere helstøbt i formen.
Du har lyst til at vide mere om skakspillets historiske og filosofiske perspektiv.
Du har skak som din primære interesse – og har lyst til at kombinere det med et højskoleophold.
Du har lyst til at være med til at udvikle dansk skakkultur i nye retninger.

Undervisningen foretages af Thomas Bach Jacobsen og Sune Normann Hansen, men der vil også være gæstelærere som IM Bent Sørensen og GM Henrik Danielsen.

Semestret varer fra den 12. august til den 15. december 2018.
Se brochuren om højskoleskak-opholdet her.

 

30-05-2018
Christian Karstensen er ny bymester 2018 i Løgumkloster!
Christian rystede ikke på hånden, da han sikrede sig et helt point ved at besejre Scot Wolfgang Jensen i sidste runde. Dermed var bymesterskabet i hus med 6 points i alt. På de følgende pladser kom Ejvind Ambøg og Per Hansen. med hver 5½ points.
Blandt deltagerne fra Vojens Skakklub gjorde Benny Christensen det bedst med i alt 4 points, en samlet fjerdeplads og en lille ratinggevinst. Morten Jessens 7.-plads var også ok, men resten af Vojensspillerne imponerede ikke. Dog skal det nævnes, at Jesper Kallesen, der er B-medlem i Vojens, men hidtil har spillet for Gråsten, fik en lille ratingpræmie. Det skal også bemærkes, at turneringen blev spillet i en samlet Schweizergruppe, hvorfor ikke alene antallet af points giver hele billedet af de enkelte deltageres præstationer. Der er stor forskel på styrketallene for de spillere, man møder undervejs.
Som sædvanlig var det en hyggelig turnering for samtlige deltagere.
Tabellen med slutstilling, resultater og partier fra turneringen kan findes her.

24-05-2018
Løgumkloster Byturnering
nærmer sig sin afslutning. Der er nu spillet 6 runder, og sidste runde spilles tirsdag den 29. maj. Forhåndsfavoritten Per Hansen mistede et skridt ved at fejle fælt mod Jesper Kallesen. Det lykkedes ham dog at vende en tabsstilling til remis, men før sidste runde ligger Christian Karstensen nu i spidsen med 5 points, og han kan med en sejr i runde 7 sikre sig bymesterskabet. Ingen af deltagerne fra Vojens Skakklub har klaret sig rigtig godt. Bedst ligger Benny Christensen med 4 points, men han får til gengæld kam til sit hår, idet han har “trukket” Per Hansen i sidste parti. Tabellen med stilling, rundelægning og partier fra turneringen kan findes her.

30-04-2018
Sæsonafslutning i Vojens Skakklub.
Den 30. april er der klubaften for sidste gang i denne sæson i Vojens Skakklub. Vi holder sommerpause, men forventer at være klar til fortovsskak i forbindelse med Vojens Høtte, og vi begynder en ny sæson mandag den 27. august 2018. Tak for i år og på gensyn!

29-04-2018
Bundesligaen.
Der er nu gang i allersidste fase af sæsonens Skakbundesliga i Tyskland – også kaldet verdens stærkeste skakliga. De 2 sidste runder spilles mandag og tirsdag som samlede stævner i Berlin. Efter 13 runder har Solingen bragt sig et enkelt brætpoint foran Baden-Baden inden runde 14 og 15. Som bekendt er det matchpoints, der tæller først i Tyskland, og her har begge hold 23 MP. På papiret har Baden-Baden det letteste program – de skal møde nr. 10 og 13 i tabellen, mens Solingen skal møde nr. 6 og 8.

Følg kampene live her.

29-04-2018
Løgumkloster Byturnering.
Der er nu spillet 3 runder i byturneringen. I runde 3 vandt Benny Christensen lokalopgøret mod Martin Møller. Kresten tabte til Scot W. Jensen, mens Gagik Sahakian spillede remis mod Vagn Lauritzen. Det samme gjorde Morten Jessen mod Uwe Hansen. Ole Harbo og Karl Posselt fik udsat deres parti i 3. runde. Tabellen kan findes her.

23-04-2018
Klubturneringen.
Efter afvikling af 3 udsatte partier er klubturneringeringens forårsudgave færdigspillet. Finn vandt ikke uheldigt det udsatte parti over Benny, der ellers havde gode chancer for at afgøre sagerne til sin fordel. I en stilling med 2 merbønder kostede en fingerfejl det meste af et par lette officerer, og så blev det for svært at fastholde et ordentligt angreb. Mogens havde fuld kontrol over partiet mod Morten og vandt sikkert. Nogenlunde det samme kan siges i partiet Martin – Bo, hvor Martin først skaffede sig betydelig terrænfordel og siden materiel fordel, hvorefter Bo valgte at opgive.
Med aftenens resultater blev det klart, at Martin Møller slutter med 6 points og efter flere forgæves forsøg kan udnævnes til klubmester for første gang. Til lykke!
Mogens indtager andenpladsen med 5½, og Karl og Finn følger på de næste pladser med hver 5 points. Tabellen kan ses her.

16-04-2018
Klubturneringen.
5 af 6 partier blev afviklet i 7. runde af klubturneringen. der var remisser til Martin og Finn samt Kresten og Anatolii. Karl vandt over Bo, Gagik tabte til Jesper, og Ole tabte til Benny.
Klubmesterskabet afgøres først, når de 3 udsatte partier spilles på mandag. Begge favoritter – Martin og Mogens – har hver et udsat parti. Tabellen kan ses her.

16-04-2018
Vojens Skakskole.
2 nye skakinteresserede børn mødte op til juniorskak mandag aften. Vi byder velkommen til Viktor og Julija. Det er  meget positivt, bortset fra at tidspunktet er lidt uheldigt, eftersom klubben holder sommerferie fra den 30. april. Forhåbentlig holder interessen sommeren over, så vi kan begynde en ny sæson med flere børn i Vojens Skakskole.

15-04-2018
Klubturneringen.
Mandag den 16. april spilles 7. runde. Der er 2 udsatte partier fra 2. og 4. runde, der sammen med et udsat fra 7. runde skal afvikles senest den 23. april, hvorefter der er sæsonafslutning i Vojens Skakklub mandag den 30. april.
Parringerne til sidste runde kan findes her.

Nyheder fra 2017 kan du finde her.
Nyheder fra 2016 kan du finde her.
Nyheder fra 2015 kan du finde her.
Nyheder fra 2014 kan du finde her.
Nyheder fra 2013 kan du finde her.
Nyheder fra 2012 kan du finde her.
Nyheder fra 2011 kan du finde her.
Nyheder fra 2010 kan du finde her.


Ældre nyheder fra 2018 kan du finde her.