Forside

Nyheder

17-02-2018
Medlemsblad.
Nyt nummer af Vojens Skakklubs medlemsblad Springeren er på vej ud til medlemmerne. Det kan også læses her.

17-02-2018
Løgumkloster-invitationer.
Løgumkloster Skakklub er medlemsmæssigt ikke nogen storklub, men den fylder ganske meget i “arrangør-landskabet”. Vi har modtaget invitationer til ikke færre end 3 turneringsarrangementer i marts-april. Det drejer sig om de traditionelle Påskelyn på tirsdagen før Påske, Løgumkloster Byturnering (almindelig EMT) samt Marathon-skak (hurtigskak) lørdag den 21. april kl. 10-24!
Se invitationerne her.

17-02-2018
Syd Grand Prix – finalen.
Sidste afdeling af sæsonens SGP-serie fandt sted i Tønder i dag med 28 deltagere. Det var i underkanten og tilsiger, at finalen til næste år bør placeres mere centralt i Sydjysk Hovedkreds. Når det er sagt, blev det et fint stævne, og næsten alle deltagere fra Vojens fik præmie med hjem. I 1. klasse lykkedes det ganske vist ikke Martin Møller at nå de øverste pladser i dagens stævne. Det lykkedes heller ikke at nå førstepladsen som sæsonbedste i klassen, selv om han i Jan Rosenbergs fravær (p.g.a. deltagelse i senior DM). Til gengæld blev det for Martin til andenplads  og sølvmedalje for hele sæsonen, hvor han har deltaget i alle 7 afdelinger af tuneringen. I 3. klasse blev Jesper Kallesen nr. 2, og det samme blev han i den samlede stilling. Altså også en sølvmedalje til Jesper, mens Karl Posselt ikke kunne nås på førstepladsen. Karl sikrede sig allerede sæaonguldmedaljen for 14 dage siden i Horsens. I 4. klasse deltog Anatolii Pershuta for første gang. Det kostede lærepenge resultatmæssigt, men som dagens eneste spiller i 4. klasse, var der alligevel en lille præmie til Anatolii. Hvad faderen manglede, havde sønnike Oleksandr. Han snuppede sin første SGP-turneringssejr foran (på bedre korrektion) et par konkurrenter, han tidligere har haft store problemer med. Dagens sejr betød endvidere, at Oleksandr fastholdt sin tredjeplads i den samlede stilling og derfor også fik en bronzemedalje om halsen. Den eneste Vojensspiller, der ikke fik noget med hjem, var Morten Jessen, der ikke var tilfreds med dagens præstation. Det lykkedes derfor heller ikke for Morten at avancere i det samlede regnskab, hvor det blev til en acceptabel, men altså ikke præmiegivende 4.-plads.
Når tabellerne med GrandPrix-points er ajourført, kan den ses her.

14-02-2018
Senior DM 2018 er i gang.
Følg turneringen her.

13-02-2018
Holdturneringen.
Så er denne sæsons holdturnering overstået for Vojens-holdenes vedkommende. Ved det samlede stævne på hjemmebane magede resultaterne det således, at Bov 3 som ventet blev gruppevinder – som følge af svineheld i kampen mod Vamdrup. Holger Larsen slap bedst fra åbningen mod Svend Erik Kramer, og han holdt usvigelig sikkert fast i fordelen og afgjorde til sidst partiet til sin fordel. På bræt 2 slap Guido Heinemann mirakuløst fra et nederlag mod Hans Christian Baagøe. Hans Christian greb på et afgørende tidspunkt den forkerte af 2 forbundne fribønder, der kunne have afgjort kampen i få træk – og pludselig var der ikke mere end remis i stillingen. Lige så “uretfærdigt” gik det på bræt 3. Vamdrups Christian Kjær glemte i flere situationer at trykke på uret, og pludselig havde han tabt på tid i en stilling, der så meget fordelagtig ud. Altså en samlet sejr til Bov på 2½-1½.

Dermed var Bovs gruppesejr i hus, selv om Vojens 1 gjorde sin pligt med en 3-1-sejr over Tønder 2, der stillede op med kun 3 mand. Mogens Larsson og Martin Møller vandt deres partier, mens Finn Nielsen “så syner” i et officersoffer, der måske så lovende ud, men viste sig at være uden perspektiv mod en sikkert spillende veteran, Kaj Elkjær. Dermed endte Vojens på andenpladsen 1 point efter Bov 3.

Aftenens tredje match stod mellem Vojens 2 og Løgumkloster. På bræt 1 og 3 var der sikre remisser til Bo Andersen og Kresten Bcek. På bræt 4 mistede Gagik Sahakian tålmodigheden mod Løgumklosters reserve Kim Juul Trane og partiet sluttede, da Gagik satte Dronningen i slag 😳
Der så længe ud til at være trøst at hente for Vojens 2 i det sidste parti, hvor Morten Jessen var ved at have Nis H. Madsen nede i sækken. Helt umotiveret forærede Morten imidlertid pludselig en officer væk, og så blev Løgumklosters samlede sejr på 3-1. Dermed blev Vojens 2 henvist til gruppens sidsteplads. Det var måske ventet, men holdets præstationer set over hele sæsonen må alligevel betegnes som skuffende. Se sluttabellen her.

10-02-2018
Holdturneringen.
Sidste runde af sæsonens holdturnering i A-rækken gruppe 1 afvikles som samlet stævne i Vojens mandag den 12. februar kl. 19. Parringerne er ganske interessante og kan give forskydninger i slutstillingen i gruppen:

Tønder 2 – Vojens 1
Vojens 2 – Løgumkloster 1
Vamdrup 1 – Bov 3

Se tabellen her.

10-02-2018
Skaklejr for voksne på Løgumkloster Højskole.
Tilmeldingsfristen til en weekend i Løgumkloster udløber den 14. februar, og allerede nu er der kun få pladser tilbage.
Tilmelding via DSU´s turneringssystem her.

10-02-2018
Klubturneringen.
Der var 3 afbud til 2. runde af klubturneringen, hvorfor der nu er 3 udsatte partier. 3 andre partier blev dog afviklet med følgende resultater:
Morten Jessen – Kresten Beck   1-0
Gagik Sahakian – Ole Harbo   1-0. Her skaffede Ole sig først stor materiel fordel – og smed derefter det hele væk igen!
Anatolii Pershuta – Bo Andersen 0-1
Turneringstabellen kan findes her.

03-02-2018
SGP- hurtigskakstævne i Horsens.
6. afdeling af sæsonens SydGrandPrix blev i dag afviklet med Horsens Skakforening som arrangør. 40 deltagere var et fornuftigt felt i betragtning af, at Horsens ligger i den nordlige ende af Hovedkredsen, men der er for mange klubber, der slet ikke er repræsenteret ved SGP i år, for det er naturligvis hensigten at aktivere så mange medlemmer som overhovedet muligt i denne gode turneringsform, hvor der bliver spillet en masse skak – og trods begrænset betænkningstid også en masse interessante partier, selv om der naturligvis begås fingerfejl i ny og næ 😕 .
En pæn flok skakspillere fra Vojens var kørt de ca. 100 km. nordpå – nemlig Martin, Morten, Jesper, Karl og Oleksandr. Og godt for det, for der var præmier til både Oleksandr, Morten og Karl, mens de 2 sidste sikkert kan gøre det bedre næste gang.
Oleksandr scorede fine 5½ points, og det rakte til en 3. -præmie i skoleskakgruppen, hvor 8 deltagere spille alle-mod-alle.
Morten, Jesper og Karl kæmper side om side i 3. klasse. Karl og Morten fik i dag hver 4 points, og præmieplaceringen blev altså afgjort til Karls fordel p.g.a. bedre korrektion. I øvrigt vandt Karl også det indbyrdes opgør, der blev Mortens eneste nederlag.
Jespers præstation var måske præget af SønderjyskE Ishockeys pinlige indsats i gårsdagens lokalderby i Esbjerg. Med 3 points blev Jespers score under middel.
Martin, der i sidste weekend sikrede sig en fin ratingfremgang ved en turnering i Bad Zwischenahn var placeret i en samlet gruppe med mester- og 1.-klasse-spillere og var ikke tilfreds med de 3 points, det blev til i dag.
I den samlede stilling med GP-points holder Martin dog sin andenplads i 1. klasse. Karl ser ud til med sejren i dag at have sikret sig førstepladsen i 3. klasse. Oleksandr klemmer sig efter dagens resultat sandsynligvis op på en 3.-plads i den samlede stilling i skoleskakgruppen.
Se tabellerne fra SGP-turneringen her.

30-01-2018
Holdturneringen.
Vojens Skakklub var i aftes på udebane i Bov med andetholdet i A-rækken. Top mod bund i rækken gav et forudsigeligt nederlag til Vojens på hele 0-4. Referat om matchen fra Bov Skakklubs hjemmeside:
“Bov 3 havde mere besvær med Vojens 2 end cifrene antyder, på 1. brættet måtte Svend Erik kramer kæmpe hårdt for at vinde over Karl posselt, der undervejs også havde sine chancer. Der var dog sikre sejre til Guido Heinemann og Rolf Petersen, mens Claus Nielsen måtte kæmpe lidt mere for at vinde over Kresten Beck.” Summa summarum: Vojens 2 får nu svært ved at undgå bundplaceringen i gruppen – efter 4 runder og en samlet pointshøst på kun 3! Der har i denne sæson manglet både held og dygtighed på holdet efter oprykningen i sidste sæson.
Bedre går det for Vojens 1 i samme gruppe. Efter tirsdag aftens sikre sejr over Løgumkloster (½-3½) ligger Vojens med 10½ points på en delt andenplads.
Parringerne i sidste runde, der afvikles som samlet stævne i Vojens den 12. februar, er meget spændende og får afgørende betydning for slutstillingen for alle hold. Se tabellen her.

30-01-2018
Nimzowitch.
Hvis du ikke nåede at høre alle Lars Schandorffs skakudsendelser i 2017 i serien Nimzowitch på Radio 24|7, kan det nås endnu. De ligger her. Hver udsendelse varer ca. 55 minutter.

28-01-2018
Bad Zwischenahn 2018.
Martin stillede op i B-gruppen i ratingorden som nr. 55. Efter 7 runder sluttede Martin med 5 points. Det gav efter korrektion en flot 12.-plads i gruppen, som havde i alt 129 deltagere. Se tabelstillingen her. Vinder af A-gruppen og dermed turneringsvinder blev IM Marco Thinius foran 3 stormestre. 5 spillere scorede 6 points i A-gruppen.
En rapport fra turneringen kan desuden læses på DSU´s hjemmeside.

25-01-2018
Bad Zwischenahn 2018.
Martin Møller deltager sammen med 55 andre danske, især unge skakspillere i Rügenwalder Mühle NordWest-Cup 2018 (20. Internationales Schachturnier Bad Zwischenahn) den 25.-28. januar 2018. Der er tilmeldt 370 deltagere, og Martin er med i B-gruppen med i alt 121 deltagere. Mads Boe har i flere år sørget for dansk deltagelse med koordineret indkvartering. Grunden til at specielt denne turnering er så populær at deltage i, er, at det sociale sammenhold er i top. Mange af deltagerne er gengangere fra tidligere år og glæder sig at spille skak, analysere partierne og generelt bare hygge sammen efter runderne. Der vises ikke live fra turneringen, men resultaterne kan følges på turneringens hjemmeside. Det bliver spændende at følge Martin i dette internationale selskab. Det begyndte godt med en sejr i 1. runde.

24-01-2018
Klubturneringen.
Første runde af forårsturneringen blev afviklet med fuldt program mandag den 22. januar. Selv om første runde i en Schweizerturnering giver kampe med pænt store ratingforskelle, var der flere langvarige, spændende og jævnbyrdige partier – der så alligevel bortset fra et par remisser endte med favoritsejre i sidste ende.
Tabel med resultater og oversigt over modstandere i anden runde kan findes her.

24-01-2018
SGP i Vejle.
Der var god deltagelse fra Vojens ved SGP-hurtigturneringen i Vejle lørdag den 20. januar. Martin, Morten, Jesper, Oleksandr og Karl var af sted til stævnet, der samlede i alt 45 deltagere. Turneringsvinder blev Niels Jørgen Fries-Nielsen (Køge) med fuld pointhøst. Maxim Konstantinov (Evans) besatte andenpladsen og Asbjørn Hovgård Schack (Haderslev) kom ind på en flot tredjeplads. Martin spillede i 1. klasse og scorede 4 points i en samlet 1.-2.-klasse-gruppe. Det rakte efter korrektion til en samlet midterplacering i gruppen. I den samlede stilling ligger Martin som nr. 2 – 5 Grand Prix points efter Jan Rosenberg (Springeren). Jesper, Karl og Morten er hårde konkurrenter i kampen om den samlede sæsonplacering i 3. klasse. I Vejle blev det Jesper, der klarede sig bedst med 4 points, mens Karl og Morten nåede 3½. Karl ligger stadig forrest i den samlede stilling, men Jesper er kun 5 grand Prix points efter på andenpladsen. Der resterer 2 afdelinger i henholdsvis Horsens og Tønder.
Skoleskakgruppen var fint besat med ikke færre end 14 deltagere. For Oleksandr gik det op og ned. Han vandt 3 partier, tabte lige så mange og spillede en enkelt remis. Summa summarum: 3½ points og en midterplacering.

20-01-2018
Tata Steel Chess 2018 (Wijk aan Zee) – Analyse – Magnus Carlsen vs. Peter Svidler.
Ganske vist endte partiet i 6. runde remis, men først efter hård kamp. På det niveau handler det om liv eller død, og spillerne er dødsfjender, eller…?!
Nej! Se Carlsen og Svidler i en efter-kamp-hyggeanalyse, som kunne have fundet sted i mangen en amatørskakklub blandt gode kammerater.

18-01-2018
NB!!! Revideret klubturnering, forår 2018.
Der er kommet et afbud til klubturneringen, så deltagerantallet nu er 12. Derfor er der ingen oversidder.
Tabellen med parringer i 1. runde kan ses her.

18-01-2018
Invitation til Pokalturneringen for hold (hurtigskak).
Læs mere her.

16-01-2018
Klubturneringen, forår 2018.
Et medlem er flyttet i løbet af juleferien. Derfor ændres forårets klubturnering fra at være opdelt i 2 styrkegrupper til én gruppe med 13 deltagere + 1 oversidder. Vi kan derfor ikke nå at spille alle mod alle, men spiller fortsat 7 runder. Denne gang med  rundelægning efter Schweizer-systemet. På papiret giver det en første runde med ret store ratingforskelle, men derefter vil det udligne sig. Tabellen med parringer i 1. runde kan ses her.

16-01-2018
Holdturneringen.
Mandag aften havde begge Vojenshold hjemmebane i A-rækken. Vojens 1 fik en lille sejr (2½-1½) over Vamdrup, mens Vojens 2 tabte til Tønder 2 med tilsvarende cifre. Der er stor jævnbyrdighed i toppen af gruppen, mens Løgumkloster og Vojens 2 er ved at blive isoleret i bunden. Se turneringstabellen her.

14-01-2018
Årets skakspiller i Danmark.
Ikke overraskende var det årets 2 ungdomseuropamestre, der besatte de øverste pladser i konkurrencen om at blive årets skakspiller. Jesper Thybo fik flest stemmer med Jonas Bjerre på andenpladsen. Læs mere på DSU´s hjemmeside.

14-01-2018
Divisionsturneringen.
Det lykkedes desværre ikke Bov at komme væk fra sidstepladsen i skakligaen efter weekendens dobbeltrunde. Bov har 4 points op til et midterfelt, og det kan forudses, at afgørelsen kommer i sidste runde, hvor Bov møder Hillerød.
Bedre ser det ikke ud for Haderslev i 1. division og Alssund i 2. divison. Også disse 2 sønderjyske hold frister en kummerlig tilværelse på sidstepladsen i deres grupper. Se tabellerne her.

12-01-2018
Invitation til Senior-DM.
Læs mere om arrangementet på DSU´s hjemmeside.
Indbydelse og tilmelding her.

10-01-2018
Invitation til Weekend skaklejr for voksne.
Det foregår på Løgumkloster Højskole i weekenden den 23.-25. februar 2018. Læs mere på DSU´s hjemmeside.
Der er plads til 50 deltagere og 17 er allerede tilmeldt. Invitation og tilmelding (senest 14. februar) i turneringssystemet.

08-01-2018
Kommende SGP-turneringer.
De næste hurtigskakturneringer i Syd Grand Prix serien finder sted den 20. januar i Vejle (Evans), den 3. februar i Horsens. Invitationer og tilmelding her: Evans og Horsens.
Se den aktuelle oversigt over deltagere og Grand Prix Points i SGP-serien her.

07-01-2018
Kalender for forårssæsonen 2018.
Den interne aktivitetskalender for Vojens Skakklub (med enkelte tilføjelser af aktiviteter uden for klubben) for den næste halvsæson er nu klar i oversigtsform. Se den her.

05-01-2018
Skakkalender 2018.
Hvis du gerne vil følge med i de største skakbegivenheder over hele verden i 2018, er det en god idé at skaffe sig et overblik her på Chess.com.

05-01-2018
Julemanden kom på besøg.
Man kan godt være heldig, selv om man ønsker sig skak-ting. Her er et par gode gaver, der lå under webredaktørens juletræ i 2017.

03-01-2018
Hvem skal være Årets Skakspiller 2017?
Husk, at det er lige nu, DSU-medlemmer kan stemme på Årets Skakspiller via deres login til DSUs medlemskartotek. Afstemningen foregår i perioden fra onsdag den 3. januar til fredag den 12. januar 2018.
Vinderen offentliggøres på DSU´s hjemmeside søndag den 14. januar 2018.

Kandidater og afstemningsvejledning finder du på skak.dk.

03-01-2018
Indkaldelse til generalforsamling.

Der afholdes generalforsamling i Vojens Skakklub mandag den 19. februar 2018 kl. 19.30.
Se hele indkaldelsen her.
Vedtægter for Vojens Skakklub.

03-01-2018
Taktikøvelser – den daglige dosis

Så er der igen et nyt udvalg af diagrammer med øvelser i matsætning, materialegevinst osv. klar.
Flere taktikøvelser kan findes her.

28-12-2017
Juleskak i Vojens.

Niels Jørgen Fries Nielsen blev dagens turneringsvinder med 6 points

Som sædvanlig var der inviteret til hurtigskak i Vojens på 4. juledag. I år faldt turneringen på en torsdag i en mellemuge med arbejdsdage for mange, men alligevel var 57 skakspillere mødt op. Det gav mulighed for næsten rene klassegrupper med undtagelse af 3. og 4. klasse, der selv efter at være slået sammen kun kunne mønstre 8 spillere. Glædeligt var det også, at de nødvendige 8 var tilmeldt i skoleskakgruppen.
Som sædvanlig var der sidsteøjebliksafbud p.g.a. sygdom og andre årsager. Sådan kan det gå, men ikke så rart for arrangørerne, at grupper og rundelægning faktisk ikke kan foretages, før man har konstateret, at alle tilmeldte er mødt op. Bortset fra den forsinkelse af 1. runde, det medfører, forløb stævnet fint med spændende partier og eksemplarisk opførsel ved brætterne.
Vinder af Mesterklassen blev ikke uventet Niels Jørgen Fries Nielsen med 6 points og uden nederlag.
Vindere i de øvrige grupper:
1. klasse: Hans Valdemar Hansen 6 points
2. klasse: Erik  Pontoppidan 4½ points
3.-4. klasse: Adis Heremic 7 points!
Skoleskakgruppen: Anton Nielsen 6½ points
Turneringstabeller med resultater og slutstilling kan findes på DSU´s turneringsside.

Fra Vojens Skakklub deltog Martin Møller, Benny Christensen og Oleksandr Pershuta. Martin scorede 4 points i 1. klasse og kom lige akkurat på præmielisten som næstbedst placerede spiller u. 1800 i rating. Benny var tæt på gruppesejren i 2. klasse, men missede i sidste runde, hvorefter 3 spillere endte med 4½ points. Her delte Benny og Hansjørgen Clausen 2. præmien efter ligestilling og med samme korrektion.

Oleksandr gjorde det igen godt i skoleskakgruppen, men tabte undervejs et par skridt med nederlag til brødrene Zhu. Han sluttede dog fint af med at snuppe et halvt point fra gruppevinder Anton Nielsen. 4½ points rakte til en 3.-plads.

Lignende turneringer blev samme torsdag afholdt i Silkeborg og Odense med deltagertilslutning på niveau med Vojens.

Skoleskakgruppen med Anton Nielsen bagerst til venstre som suveræn vinder med 6½ points

22-12-2017
Ungdommelig julestemning i Vojens Skakklub.
På den sidste klubaften før jul hyggede først børn og senere voksne skakspillere sig med skakturnering og tidlige julepakker. Vindere af aftenens 2 lynturneringer: Oleksandr Pershuta og Martin Møller (efter omkamp med Benny Christensen).

21-12-2017
Forslag til ny holdturneringsstruktur.
Holdturneringsleder Vagn Lauritzen har på vegne af bestyrelsen for Sydjysk Hovedkreds udarbejdet et forslag til en ny struktur for holdturneringen i Hovedkredsen. Med offentliggørelsen af forslaget indbydes Hovedkredsens medlemmer til at kommentere forslaget eller indgå i en arbejdsgruppe, som så skal færdiggøre et forslag til forelæggelse for HK-generalforsamlingen den 17. marts 2018. Læs præsentationen på Hovedkredsens hjemmeside – og læs selve forslaget her.

Nyheder fra 2017 kan du finde her.
Nyheder fra 2016 kan du finde her.
Nyheder fra 2015 kan du finde her.
Nyheder fra 2014 kan du finde her.
Nyheder fra 2013 kan du finde her.
Nyheder fra 2012 kan du finde her.
Nyheder fra 2011 kan du finde her.
Nyheder fra 2010 kan du finde her.


Ældre nyheder fra 2018 kan du finde her.