Forside

08-10-2019
Klubturneringen – 4. runde. 
6 partier i klubturneringens 4. runde blev spillet mandag aften. Når alt kommer til alt, endte de vel alle med favoritsejre, men forud for det resultat gik i de fleste tilfælde lange og spændende partier, der trods ratingforskelle kunne være endt med et andet resultat. Ikke mindst havde Emil godt spil i topopgøret mod Mogens, og Ejvind måtte mobilisere hele sin koncentration i et langt parti mod Karl, før modstanden var brudt ned. Selv om det er surt at tabe 🙁 , er det trods alt både lærerigt og ret tilfredsstillende at spille jævnbyrdige partier, der ikke afgøres af store fejltræk. Resultater og turneringstabel kan findes her.

07-10-2019
SGP i Fredericia. 
Lørdag den 5. oktober stod Fredericia Skakforening for anden afdeling af SydGrandPrix 2019-20. Tæt på 40 deltog. Heraf et godt felt på 11 deltagere i skoleskakgruppen. De øvrige var opdelt i en ren mestergruppe, en gruppe af spillere i 1. og 2. klasse samt en 3.-4. klasse gruppe. De 4 “faste” deltagere fra Vojens var Morten, Jesper, Benny og Karl. Ingen af de 4 var tilfredse med resultatet af anstrengelserne, da turneringen var færdigspillet. Ingen præmier – og gode stillinger blev sat over styr undervejs. Det omvendte skete dog også, og Benny og Karl vandt faktisk enkelte ratingpoints, mens Jesper og Morten satte til. I mestergruppen var der ligestilling mellem Allan Hye og Poulsten Grabow med hver 5½ points. Grabow tog dog førstepladsen med en lidt bedre korrektion. Se alle resultaterne her.
Næste SGP-afdeling spilles lørdag den 2. november i Kolding. Se invitationen her.

06-10-2019
Invitation til 3. afdeling af SGP  
Det er Skakklubben Springeren, der inviterer til næste afdeling af SydGrandPrix. Det er den 2. november og du kan finde siden med invitation og online-tilmelding her.

04-10-2019
Holdturneringen i Sydjysk Hovedkreds 2019-20  
Holdturneringsleder Vagn Lauritzen har nu oprettet grupperne til den kommende holdturnering – se her. Der er tilmeldt i alt 16 8-mandshold og 16 4-mandshold. Grindsted er eftertilmeldt i 4-mandsrække vest, og spilleplanen afventer derfor accept af den foreslåede spilleplan fra de øvrige i rækken, inden rundelægningen kan offentliggøres for denne gruppe.

Spilledagene er i de fleste tilfælde mandage, bortset fra tirsdag den 3. december, tirsdag den 25. februar og sidste runde, der afvikles som samlet stævne i Fredericia søndag den 8. marts 2020 kl. 12. 

01-10-2019
Invitation til 2. Esbjerg Efterår – Åbent Esbjergmesterskab 2019 
7 runder efter “svensk” model (3 runder hurtigskak efterfulgt af 4 runder med 90 minutter + 30 sekunder pr. træk) i sidste weekend af efterårsferien.
Invitation og tilmelding her.

01-10-2019
Klubturneringen.
Mandag den 30 september blev en stille klubaften. 9 medlemmer var mødt, da der var flest, og der blev spillet 2 udsatte partier fra klubturneringen.
Finn Nielsen spillede hvid mod Emil Baltzer. I et ellers meget lige parti skaffede Emil sig en merbonde, og han formåede at udnytte den til sin fordel og sikrede sig dermed hele pointet. Emil dukkede op som medlem i sidste sæson og har nu 3 af 3. Hvad kan det ikke blive til! 
I det andet parti spillede Karl Posselt hvid mod Benny Christensen. En uhyre spændende affære, hvor Benny nok klemte mest på for at få en sejr. I kraft af en kæmpeløber på g7 og en helt åben diagonal var det lige ved at lykkes, men Karl fandt konstant lumske modtræk, og gang på gang opstod der stillinger, der var vanskelige at overskue for begge parter. Ved korrekt spil i slutfasen mener Fritz, at sejren burde være gået til hvid, men det hele sluttede med en “uundgåelig” remis. 
Resultater og turneringstabel med rundelægning for 4. runde kan findes her.

25-09-2019
Klubturneringen.
P.g.a. 3 afbud lykkedes det kun at få afviklet 5 af rundens partier i mandags.
I et parti med fejl fra begge spillere, havde Morten chancen for en afgørende fordel i partiet mod Mogens, men han greb den ikke. Til sidst blev Mogens i stedet heldig vinder. Ejvind vandt over Ole, Palle vandt over Kresten og Oleksandr vandt over Vibeke, der som relativ begynder dragere erfaringer af hvert eneste parti. Aftenens største overraskelse opstod, da Emil besejrede Jesper. Resultater og turneringstabel kan findes her.
Næste mandag er der frirunde – d.v.s. mulighed for at få afviklet de udsatte partier.

En passant: Mens klubturneringen i Vojens er i fuld gang, er Aalborg Byturnering 2019 færdigspillet. Her vandt den tidligere Vojensspiller Martin Møller (nu Aalborg Skakforening) Basis 2 med 6½ af 7 mulige points. Resultatet indbragte ham 42 ratingpoints.

18-09-2019
Klubturneringen.
I mandags blev alle 7 partier i 2. runde afviklet planmæssigt. De fleste at “parringerne” bød på spændende, koncentreret og overraskende jævnbyrdig skak, og dramaet nåede sit højdepunkt, da Mogens og Jesper blev ved med at file på og skaffe sig tillægssekunder i et remisagtigt slutspil – så længe, at husets alarm satte i med en infernalsk larm kl. 23.30. Efter opkald til både alarmcentral og pedel lykkedes det at genskabe stilheden, hvorefter Mogens – som så ofte før – kringlede sig til hele pointet.
Resultater og parringer i 3. runde kan findes i tabellen på turneringshjemmesiden.

18-09-2019
SGP hurtigskakturnering i Fredericia.
2. afdeling af SGP-serien spilles i Fredericia lørdag den 5. oktober 2019.
Se invitationen her. Online-tilmelding her.

15-09-2019
SGP i Haderslev.
Så er sæsonens SGP-serie af hurtigturneringer i Sydjysk Hovedkreds i gang. Haderslev Skakklub havde påtaget sig værtskabet for første afdeling. Der kunne have været flere deltagere, men til gengæld var der relativt “billige” Grand Prix points til dem, der var med fra start. Og det var bl.a. 5 fra Vojens Skakklub. De 20 deltagere spillede i én Monradgruppe, men selv om der i nogle partier var stor styrkeforskel på papiret, kom der ganske spændende skak ud af det. Samlet turneringsvinder blev Viggo Bové Quist (Skakklubben Springeren). 


Spillerne fra Vojens blev placeret således i den samlede stilling:
8. Benny Christensen 4 points (+ 10 GP-points, 2. klasse)
10. Jesper Kallesen 3½ points (+ 8 GP-points, 2. klasse)
13. Ejvind Ambøg 3 points (+ 7 GP-points, 2. klasse)
14. Karl Posselt 3 points (+ 6 GP-points, 2. klasse)
18. Morten Jessen  1½ points (+ 17 GP-points, 3. klasse)
Turneringstabellen kan findes her, og oversigten over Grand Prix points i de enkelte klasser kan ses på Sydjysk Hovedkreds´ hjemmeside.

15-09-2019
Klubturneringn.
2. runde er lagt. Den spilles mandag den 16. september. Se tabellen her.

12-09-2019
Vojens får tilbudt en plads i holdturneringens Mesterrække 2.
Ét af de hold, der var berettiget til at spille i M2 i den kommende sæson, har meldt fra, og Springeren, der vandt begge A-rækker sidste år, kan ikke stille med 2 8-mandshold. Herefter er det Vojens, der får tilbudt den ledige plads, og vi takker ja!

10-09-2019 
Ekstraordinært delegeretmøde i Dansk Skak Union
DSU indkalder til ekstraordinært delegeretmøde i Odense lørdag den 12. oktober 2019, kl. 14.30. Se indkaldelsen her.

10-09-2019
Klubturneringen. 
Der indløb et par sene afbud til 1. runde af efterårets klubturnering i går aftes, men nu er vi i gang. 5 partier blev afviklet, og det endte i de fleste tilfælde med favoritsejre. Jesper Kallesen vandt over klubskakdebutant Vibeke Møller, og Morten Jessen besejrede juniorspiller Oleksandr Pershuta. Noget mere spændende blev partierne Mogens Larsson – Palle Gejl Jørgensen og Karl Posselt – Ole Harbo, men i sidste ende resulterede de i favoritsejre til Mogens og Karl. 
Dagens overraskelse skete i det sidste parti, hvor Kresten Beck havde en af sine rigtig gode dage og spillede solidt mod Ejvind Ambøg. Der blev afviklet til et nogenlunde lige slutspil med 4 bønder og henholdsvis Springer/Løber på hver side. Kresten spillede på remis, mens Ejvind satsede på, at Løberen ville være en smule stærkere i situationen med mulighed for at sætte Kresten i træktvang. Da Ejvind et kort øjeblik glemte at passe på sin h-bonde, blev tingene imidlertid vendt fuldstændig på hovedet – og Kresten vandt let. 
Se resultaterne i tabellen her.

09-09-2019
Invitation til Syd grand prix 2019-20, 1. afdeling, Haderslev.

Tidspunkt : Lørdag den 14. september 2019 fra kl. 9.00 til 17.00. Skoleskakspillere forventes dog at være færdige senest kl.16.

Sted : Lembckesvej 7, 1. sal, 6100 Haderslev

Turneringsform : 7 runder Monrad, evt. alle-mod-alle efter behov. Turneringen hurtigskakrates.

Betænkningstid : 20 minutter pr. spiller til hele partiet + 5 sekunder pr. træk fra træk 1.
Første runde starter ca. kl. 9.30. Spilletidspunkter derefter: 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00.

Indskud : 150 kr. (seniorer), 100 kr. (pensionister og juniorer) og 50 kr. (skoleskak).

Præmier : Af indskuddet går 20 kr. (i skoleskakklassen 10 kr.) til den samlede præmiepulje for Syd Grand Prix. Resten af indskuddet anvendes til præmier for denne afdeling. Præmielisten offentliggøres efter 3. runde.

Reglement: Der spilles efter FIDEs regler for hurtigskak.
I øvrigt henvises til SGP-reglementet på Sydjysk Hovedkreds’ hjemmeside.

Tilmelding : Senest d. 10. september i DSU´s Turneringssystem.

Ved tilmelding til skoleskak – vælg gruppe: Skoleskakklasse

Vel mødt i Haderslev

08-09-2019
Man skal ikke gå ned på udstyr…

er en bemærkning, man ofte hører. Her er imidlertid et eksempel på, hvor lidt man kan klare sig med.
Skakspillet på billedet er udstillet i museet i Frøslevlejren (1944-45), og brikkerne er fremstillet af tyggede brødkrummer. 

07-09-2019
Klubturneringen efterår 2019

Klubturneringen er nu klar – med i alt 14 deltagere.
Turneringen spilles som uratet 7 runders Schweizerturnering i én gruppe lige som i foråret 2019. Spillerne får startnummer efter ratingtal, og i 1. runde spiller nr. 1 mod nr. 8, nr. 2 mod nr. 9 osv. Der er stor forskel i spillestyrke, men det udlignes gerne i løbet af et par runder, hvorefter man kommer til at spille mod mere jævnbyrdige modstandere. 
1. runde spilles mandag den 9. september.
Turneringstabel med rundelægning kan findes i DSU´s turneringssystem.
Velkommen til en forhåbentlig god turnering.

30-08-2019
Sahl-skaklejr i efterårsferien
Aarhus Skoleskak inviterer til hyggelig efterårslejr på Sahl Lejrskole i Vinderup. Der er i alt 52 pladser, og alle i alderen 8-18 år er velkomne.

Undervisningen vil foregå i hold opdelt efter spilstyrke, så alle kan være med og lære en masse.
Lejrturen begynder mandag den 14. oktober kl. 12.00, hvor der bliver budt velkommen og spist frokost. Lejren slutter fredag den 18. oktober kl. 15.00.

Ugen byder på daglige skaklektioner, lejrturnering, simultanskak, lynskak, rundbold, fodbold, bordtennis og meget, meget mere. Som altid er det erfarne, skakkyndige ledere, der styrer slagets gang.

Tilmelding sker på sahllejr.dk.

Har du spørgmål? Så kontakt Lisa Havshøj på 2083 7584 eller lisa@skoleskak.dk.

28-08-2019
SGP-sæsonen 2019-20

Syd Grand Prix programmet ligger nu fast:

  • 14. september i Haderslev. Invitation og tilmelding her.
  • 5. oktober i Fredericia
  • 2. november i Kolding hos Springeren
  • 7. december i Toftlund (arrangeret af hovedkredsen i samarbejde med lokale klubber)
  • 28. december i Vojens
  • 1. februar hos Evans i Vejle
  • 14. marts hos Esbjerg Skakforening

26-08-2019
Alt om skak
Som led i Dansk Skak Unions imagekampagne er der lavet en enkel “landingsside”, der kan bruges af alle skakklubber. Den hedder altomskak.dk og er både overskuelig og ganske nem at bruge. Man kan bruge den til at lære at spille skak (videoer) – eller til at blive bedre til det. Man kan også bruge den til at finde nærmeste skakklub uanset hvor i landet, man bor. Endelig kan man via kalenderen evt. finde nogle skakarrangementer, det kunne være interessant at deltage i.
Siden er naturligvis først og fremmest beregnet til rekruttering af nye medlemmer, men prøv alligevel at tjekke den. Der er både noget for nybegyndere og mere drevne skakspillere. Den ser sådan ud:

24-08-2019
Høtteskak
Dagens Høtteskak var begunstiget af fremragende vejr, da først tågen var lettet. Desværre var kun få klubmedlemmer mødt op, men alle interesserede kunne dog komme i gang med at spille skak. Der var absolut også et par stykker, der burde tage sig tid til at besøge Vojens Skakklub. Markedsføringen af arrangementet har været meget synlig, og at der blev spillet skak i Rådhuscentret blev bemærket af mange forbipasserende, så også i den henseende tjener arrangementet som propaganda for skak som foreningsaktivitet i Vojens og omegn.

Høtteskak, 24-08-2019

24-08-2019
Invitation til Ungdoms DM 2019
Mesterskaberne spilles i Køge den 4.-6. oktober 2019 – tilmeldingsfrist: 27-09-2019.
Se hele invitationen her. Tilmelding her.

21-08-2019
Invitation til Fredericia Byturnering 2019
Start den 2. september – tilmeldingsfrist: 31-08-2019.
Invitation og tilmelding her.

24-08-2019
Invitation til Ungdoms DM 2019
Mesterskaberne spilles i Køge den 4.-6. oktober 2019 – tilmeldingsfrist: 27-09-2019.
Se hele invitationen her. Tilmelding her.

21-08-2019
Invitation til Fredericia Byturnering 2019
Start den 2. september – tilmeldingsfrist: 31-08-2019.
Invitation og tilmelding her.

15-08-2019
Sæsonstarten er lige om hjørnet
Denne annonce er indrykket i Ugeavisen MidtSyd i denne uge. Vel mødt til nye og “gamle” medlemmer.
I første omgang håber jeg, at vi ses til Høtteskak 🙂

31-07-2019
Medlemsbladet Springeren
Et nyt nummer af vojens skakklubs medlemsblad Springeren er på vej ud til medlemmerne på tryk. Bladet kan allerede nu læses på nettet – her.

21-07-2019
XtraCon Chess Open 2019
Årets største danske turnering er begyndt med 368 deltagere og 1. runde lørdag den 20. juli. Læs lidt mere om turneringens historie og vindere gennem årene på DSU´s hjemmeside og følg med på turneringshjemmesiden.

17-07-2019
Turneringsinvitationer
Vi har fået et par invitationer fra samarbejdet mellem skakklubberne i Løgumkloster og Tønder:
10. Grenzturnering starter 20. september i Leck. Tilmeldingsfrist den 17. september – se hele indbydelsen her.

Andre turneringer:

Vesteregnens Hurtigmesterskab, som arrangeres i fællesskab af skakklubberne i Tønder og Løgumkloster. Det begynder i Øster Højst med tre runder den 13. august og de resterende runder spilles i Tønder de efterfølgende mandage, den 19 og 26. august. Betænkningstiden er 25 minutter + 10 sekunder pr træk. Online-tilmelding her senest den 11. august.

Tønders åbne bymesterskab, Tønder Byturnering 2019, starter den 2. september og fortsættes på følgende mandage: 9. september, 16. september, 30. september, 7. oktober, 21. oktober und 4. november. Betænkningstid er 90 minutter + 30 sekunder pr træk. Online-tilmelding her senest den 31. august.

Ældre nyheder fra 2019 kan du finde her.
Nyheder fra 2018 kan du finde her.
Nyheder fra 2017 kan du finde her.
Nyheder fra 2016 kan du finde her.
Nyheder fra 2015 kan du finde her.
Nyheder fra 2014 kan du finde her.
Nyheder fra 2013 kan du finde her.
Nyheder fra 2012 kan du finde her.
Nyheder fra 2011 kan du finde her.
Nyheder fra 2010 kan du finde her.