Forside

21-01-2020
Holdturneringen.

Mandag den 27. januar spiller Vojens hjemme mod Stouby i holdturneringens Mesterrække 2. Hvis Vojens skal undgå nedrykning, skal der flere points ind på kontoen i de sidste 3 runder end hidtil!

21-01-2020
Klubturneringen – 1. runde.

Oleksandr Pershuta er i sidste øjeblik kommet med i turneringen, som dermed undgår oversidder. 14 deltagere, og 5 partier blev afviklet mandag aften (20. januar). En Schweizerturnering giver almindeligvis favoritsejre i første runde, hvor parringerne giver relativt stor forskel på spillestyrke. Således også denne gang, hvor der dog var en enkelt fravigelse af denne norm. Aftenens mest spændende og jævnbyrdige parti stod mellem Emil Baltzer og Benny Christensen. Emil havde måske en lille overhånd i kraft af angreb, mens Benny så ud til at kunne forsvare sig tilstrækkeligt. Da Benny begyndte at flytte Kongen fra Kongefløjen til dronningefløjen, var Emil –  trods ret overhængende tidnød – i stand til at forlægge angrebet tilsvarende, og selv om Benny lagde fælder ud, holdt Emil fast og afsluttede flot med en mattrussel, der ikke kunne afværges. Et lærerigt parti for både spillere og tilskuere: Det er som regel lettere at angribe end at forsvare sig i skak. Resultater og tabel kan findes her.
Næste runde spilles mandag den 3. februar. 

16-01-2020
Klubturneringen – forår 2020.

13 medlemmer har meldt sig klar til at deltage i klubturneringen, der begynder mandag den 20. januar. Turneringen spilles som 7 runders uratet Schweizerturnering med en oversidder.
Parringerne i 1. runde ser således ud:
Ejvind Ambøg – Marc Hurkmans
Palle Gejl Jørgensen – Morgens K. Larsson
Finn Nielsen – Kresten Beck
Emil Baltzer – Benny Christensen
Karl Posselt – Ole Harbo
Vibeke Møller – Jesper Kallesen
Morten Jessen – Oversidder
NB: Der er noteret et afbud til 1. runde fra Marc Hurkmans. Husk at give besked, hvis du er forhindret.
Alle deltagere får en trykt folder om turneringen på mandag. Den kan også findes her.
Når 1. runde er afviklet, indtastes resultaterne i DSU´s turneringssystem

14-01-2020
Holdturneringen.

Vi gjorde vort bedste, men det var langtfra godt nok mod topholdet fra Kolding Skakklub, der i 4. runde vandt med ikke mindre end 7-1 over Vojens i Mesterrække 2. Vojensholdet, der frivilligt blev rykket op i M2 efter at være rykket ned i sæsonen 2018-19 mangler tilsyneladende den robusthed og bredde, der kræves i Mesterrækken. Efter et par timer stod det 4-0, hvorefter det var svært at fastholde optimismen. Koldings sejr var utvivlsomt for stor. De 2 remisser til Ejvind Ambøg og Emil Baltzer burde være blevet til hele point, og Karl Posselt forsømte at slå til i det afgørende øjeblik, hvor en sejr faktisk var inden for rækkevidde. Med den nuværende isolerede bundplacering bliver det for alvor svært for Vojens at få kontakt med de andre hold i gruppen. Tabellen kan ses her.

14-01-2020
Divisionsweekend.

Der var fuldt program i weekendens Divisionsturnering. Dobbeltrunde i Skakligaen og søndagskampe i de øvrige divisioner samt i Sydjysk HKs Mestrerække 1. Haderslev Skakklub havde hjemmebane mod Nordre 2 i 2. Division gruppe 3 og imod Alssund i Mesterrækken. Divisionskampen sluttede 4-4 efter en uhyre jævnbyrdig match, hvor der var 6 remisser og en sejr til hvert af holdene. Kai Bjørnskov havde en gevinststilling i sin hule hånd, men fejlede i 2 omgange og blev således årsag til, at Haderslev måtte nøjes med 1 matchpoint.
Resultatet i Mesterrækkekampen var tæt på at blive det samme, men selv om Gert Jøhnk kæmpede godt, lykkedes det ikke at holde det sidste parti mod Mubariz Murtuzov, og slutresultatet blev derfor en smal sejre på 4½-3½ til Alssund.

Hjemmekampe i Haderslev i holdturneringen den 12-01-2020

07-01-2020
Nyt medlem i klubben.

Vi byder velkommen til Marc Hurkmans, der efter et par års pause fra klubskak har meldt sig ind i Vojens Skakklub.

05-01-2020
VM i skak for kvinder.

I dag er kvindernes VM match begyndt. Den står mellem den forsvarende mester Ju Wenjun fra Kina og udfordreren Aleksandra Goryachkina fra Rusland. Udover titlen som verdensmester spilles der om en samlet præmiesum på 500.000 euros med fordelingen 60% til vinderen og 40% til taberen. 
Du finder link til live på Chess24 med kommentarer af den tidligere VM-udfordrer GM Nigel Short og WGM Zhang Xiaowen her eller på ChessBase her.
Link til VM-matchens officielle hjemmeside her 

04-01-2020
Årets skakspiller i Danmark.

Vil du være med til at kåre årets skakspiller i Danmark? Så er det nu, du skal stemme (rangordne 10 kandidater). Klik her og følg vejledningen. Afstemningen om Årets Danske Skakspiller er åben for DSUs medlemmer indtil fredag den 10. januar kl. 24.00.

02-01-2020
Vojens Skakklubs forårskalender.

Godt nytår! Nu skal vi til at vænne os til at skrive 2020. Første klubaften i det nye år er mandag den 6. januar, hvor vi begynder blødt med hyggeskak og tager imod tilmeldinger til anden halvdel af sæsonens klubturnering. 
Forårskalenderen kan ses som samlet oversigt her. Desuden kan den følges dato for dato i kalenderen på hjemmesiden.

30-12-2019
Carlsen fejrede jul/nytår med yderligere 2 verdensmesterskaber!

Først sejrede han i hurtigskak, og for et øjeblik siden vandt han en tie-break omkamp over 2 partier over Nakamura i lynskak. Begge spillere scorede 16½ af 21 i den ordinære turnering. På billedet herunder er tiden ved at løbe ud for Nakamura. Selv om Magnus overså en mat i 3 i stillingen, var sejren ikke i fare på dette tidspunkt.

30-12-2019
Julen blev reddet!

Helst ingen jul uden skak, og igen i år var der en meget interessant gave under mit juletræ. Endda en gave, der varer hele det kommende år – nemlig en skakkalender for 2020.

28-12-2019
Søren Brautsch kom, så og sejrede.

Søren Brautsch har i flere år været et sikkert førstebræt på Haderslev Skakklubs divisionshold, men i øjeblikket holder han skakpause. Derfor var det en lille, men positiv overraskelse, at han dukkede op som deltager i mesterklassen i Vojens Juleturnering (SGP-5) den 28. december. Søren har en enkelt gang vundet Kandidatklassen og deltog i Landsholdsklassen ved DM i skak i 2007. Spillestyrken er således grundlæggende i orden, og han var da også dagens højst ratede deltager. Der var ikke tegn på rust, da han lagde ud med 4 pinde, hvorefter han blev mere fredelig og tog remis mod nærmeste modstander Kim Skaanning. 4 sejre og remisser i de 3 sidste runder var nok til turneringsejren, og Kim måtte tage til takke med andenpræmien og 5 points.
Turneringen havde 60 deltagere – på niveau med sidste år, så interessen for at spille skak i juleferien er intakt, når man betænker, at der spilles lignende turneringer på samme dato i både Odense (Frem Julecup med 53 deltager) og Silkeborg (Silkeborg Julehurtigturnering med ikke færre end 113 deltagere)!
Gruppevinderne i de øvrige klasser blev Martin Møller (Aalborg, tidligere Vojens), Thor Wind Andersen (Fredericia) og Tommy Hansen (Springeren Kolding). 
Skoleskakgruppen blev i sidste øjeblik skæmmet af 3 afbud, så der kun var 5 deltagere, der så spilles dobbeltrunde. Her Blev Benjamin Bonde (Haderslev) en suveræn vinder med maksimumpoints foran Karoline Gregersen (Læseforeningen).
Resultaterne- bortset fra andet gennemløb i Skoleskakgruppen kan ses her.

Søren Brautsch (tv.) spiller her mod Gabor Erdodi

20-12-2019
Juleafslutning i skakklubben.

Sidste klubaften før jul – i år mandag den 16. december – var som sædvanlig reserveret til almindelig julehyggeskak. Det vil sige alle-mod-alle lynturneringer for henholdsvis de unge skoleskakspillere og for de ældre og mere erfarne medlemmer. Hos de unge var der 6 deltagere, og her vandt Victor Süberkrüb med maksimum-points. I den efterfølgende lynturnering var der 10 deltagere. Her vandt Mogens K. Larsson ligeledes med maksimum – 9 points. På de næste pladser fulgte Karl Posselt med 7 points og Jesper Kallesen med 6½. 
Alle deltagere havde medbragt en lille pakke/julegave, og vinderne fik lov til at vælge først og så fremdeles. Der blev sluttet af med servering af æbleskiver, sodavand, slik, kaffe og brunkager.

Alle medlemmer ønskes hermed en glædelig jul og et godt nytår. Nogle af os ses i forbindelse med Vojens Juleturnering på Bregnbjergskolen den 28. december (tilmelding her), og første klubaften efter nytår bliver mandag den 6. januar 2020.

I løbet af julen forventes det, at kalenderen for resten af sæsonen bliver opdateret på hjemmesiden.

16-12-2019
Indkaldelse til generalforsamling 2020.

Der afholdes generalforsamling i Vojens Skakklub mandag den 17. februar 2020 kl. 19.30 i klublokalet i Danmarksgade 8.
Se hele indkaldelsen her.

15-12-2019
Jule-skakhistorie.
Julen nærmer sig, og i den anledning bringer Vojens Skakklubs hjemmeside en lille historie, der viser, at der naturligvis (?!) også findes skakspillende julemænd. Læs historien her.

10-12-2019
Klubaften 09-12-2019.

Der var pænt medlemsfremmøde, selv om første halvsæson af klubturneringen for de flestes vedkommende var afsluttet. En enkelt udsat kamp, der oven i købet var et afgørende topopgør, blev afviklet med sejr til Ejvind Ambøg over Mogens K. Larsson. Dermed indhentede Ejvind i sidste øjeblik Mogens, og begge spillere slutter helt lige med 5½ points og samme korrektion. Dejligt med så skarp konkurrence i toppen. Klubmesterskabet skal nu afgøres i løbet af halvsæsonen efter jul. Morten Jessen sluttede som nr. 3 med 5 points. Tabellen kan ses her.

Der blev også spillet hyggeskak – med den tilføjelse, at Jesper Kallesen og Emil Baltzer valgte at spille en 25 runders lynturnering med kun de 2 som deltagere. Jesper trak det længste strå med en sammenlagt sejr på 15½-9½. 

07-12-2019
SydGrandPrix i Toftlund.

Da klubberne ikke ligefrem stod i kø for at være SGP-arrangører, valgte Hovedkredsbestyrelsen at påtage sig at arrangere ét af stævnerne og placere det i et område, hvor der ikke længere er en lokal skakklub. Valget faldt på Toftlund, og det viste sig at være et godt valg. De lejede lokaler i den selvejende institution Æ Træfpunkt vist sig at være meget velegnede, og dagens turnering var meget vellykket med 34 deltagere – heriblandt en fuldtallig skoleskakgruppe.
Vinder af mesterklassen blev forhåndsfavoritten Niels Jørgen Fries Nielsen (Fredericia) med maksimumpoints og med dagens positive overraskelse Christian Karstensen (Tønder) på andenpladsen med 5½.
Medlemmer fra Vojens Skakklub var mødt talstærkt op med 5 deltagere i fællesgruppen bestående af spillere fra 1., 2., 3.  og 4. klasse og 1 i Skoleskakgruppen. Benny Christensen klarede sig bedst med 4½ points, mens Karl Posselt scorede 4 og jesper Kallesen 3. I 4. klasse scorede Oleksandr Pershuta 2 og Ole Harbo 1 point. Ole vandt det indbyrdes parti. Victor Süberkrüb turneringsdebuterede i skoleskakgruppen med 3 points. Ikke nogen dårlig begyndelse! Resultater og placeringer kan findes i turneringstabellen

Dets eneste minus ved dagen var, at der ikke dukkede lokale skakspillere op som tilskuere og potentielle klubmedlemmer, selv om der var gjort opmærksom på arrangementet i Jydskte Vestkysten og Ugeavisen MidtSyd.

05-12-2019
Holdturneringen.

Tirsdag den 3. december spillede Vojens på udebane mod Esbjerg 2 i Mesterrække 2. Med afbud på bræt 1 og skakpause til vores sædvanlige bræt 4 var det et lettere vingeskudt Vojenshold, der kørte til Esbjerg. Det lykkedes da også kun at skrabe 2½ points sammen, og det var faktisk lidt bedre end forventet af Dr. Elo. Selv om Ejvind Ambøg, Finn Nielsen og Jesper Kallesen var rykket en plads op, klarede de sig helt fortrinligt med en flot sejr til Ejvind, revanche til Jesper for sidste års nederlag til samme modstander og remis til Finn. På alle 5 nederste brætter blev det imidlertid til nederlag. Emil kom hurtigt bagud med et par bønder og Kresten fik ikke  alle brikker med i spil, men i stedet Kongen på komedie. Karl holdt længe stand og havde remischancer, der blev misset i sidste fase. Derimod så det fint ud på bræt 8 hos Ole Harbo, der forspildte gevinstchancen. Tilsvarende burde Morten også have skaffet et point på bræt 5, men efter ombytning af 2 træk, gik det også galt for ham.
Alt i alt ser det lidt sort ud for Vojensholdet efter 3 runder, hvor der i hver runde er blevet spildt nogle chancer for lidt mere. Vi bliver ved med at kæmpe, til holdsæsonen er slut 🙂
M2-tabellen kan ses her.

05-12-2019
Kommenterede skakpartier.

Ejvind Ambøg bor tæt ved den sønderjyske motorvej, og han kører gerne til skakturneringer rundt om i Hovedkredsen. Han satser ganske meget på skak i øjeblikket, og det kan ses på turneringsresultater og ratingtal. Træning og mange seriøse nærskakpartier har gjort ham bedre end nogensinde, og han nærmer sig efterhånden mesterklassestyrke.

Træningen omfatter også analyse af både gevinst- og tabspartier som middel til at blive bedre, og han kommenterer gerne egne og andres partier – og hjælper medlemmer, der måtte være interesseret i at bruge tid på at forbedre spillestyrken.

Kommenterede partier er gode til læring. Også – eller måske især – når de ikke er på stormesterniveau, og nogle af partierne offentliggør vi her på hjemmesiden. Partierne bliver efterhånden dubleret her, så det er let at finde dem. 

05-12-2019
Slotsturneringen 2019.

Ejvind Ambøg skriver: “I basis 2 fik Jesper en dårlig start med 2 nuller. Men han spillede sig op og endte med 3½ af 7, hvilket gav en delt 3.plads og en lidt rating. Det kunne sagtens være blevet til mere, der forsvandt mindst 1½ point i kampens hede. Men om ikke andet, fik vi snakket en del skak strategi undervejs i turneringen. Man kan faktisk lære mere af sine nederlag, end af sine sejre, hvis man tør kigge fejlene i øjnene. Og det tør Jesper.
I basis 1 lykkedes det mig at gentage sidste års sejr i Slotsturneringen, denne gang med 5½ point. Afgørende blev 5.runde, hvor jeg vandt over Bent Bojsen, der indtil da havde maksimum. Resultaterne flaskede sig således, at remis var nok i sidste runde til en udelt 1.plads. Selv med et nederlag ville jeg få en delt 1.plads. Men jeg ville selvfølgelig gerne sidde alene på tronen!
I sidste runde gjaldt det Guido Heinemann, der er en kompromisløs spiller. Remis indgår ikke i hans ordforråd! Men det passede mig egentligt fint. Jeg tror at Bent Larsen engang har sagt, at den nemmeste måde at få remis på, er at sikre sig den bedste stilling. Så hvorfor ikke gå efter sejren.”

30-11-2019
The Skakjulekalender.
Der kommer en lind strøm af herlige instruktionsvideoer, som den dovne skaknørd alias Morten F. Jensen slipper løs på YouTube. De er glimrende for mange klubspillere, der gerne vil blive bedre til skak. I denne søde juletid barsler Morten så også med en skakjulekalender. Se introen her og følge så med i kalenderen frem til jul.

27-11-2019
Invitation til Vojens Juleturnering (SydGrandPrix-5), lørdag den 28. december 2019.
Invitation og tilmelding her.

26-11-2019
Klubturneringen.
Efter gårsdagens partier i sidste runde af efterårsafdelingen af klubturneringen resterer kun et enkelt udsat parti mellem Ejvind Ambøg og Mogens K. Larsson. Det er til gengæld et topopgør!
Resultater i 7. runde:
Mogens Larsson – Karl Posselt ½-½ 
Morten Jessen – Ejvind Ambøg ½-½
Oleksandr Pershuta – Finn Nielsen 0-1
Jesper Kallesen – Kresten Beck 1-0
Vibeke Møller – Ole Harbo 0-1
De øvrige parringer blev ikke spillet, eftersom 2 deltagere desværre har måttet trække sig i løbet af turneringen.

Især 3 af aftenens partier blev meget spændende. Jesper og Kresten spillede et ret lige parti, hvor Jesper i sidste ende fik en ny Dronning, lige før Kresten kunne lave en tilsvarende bondeforvandling. Mogens forsøgte at tage téten med de hvide brikker, men Karl forsvarede sig godt og efter afvikling til et slutspil med et lige antal bønder og et enkelt Tårn på begge sider endte partiet remis ved trækgentagelse, selv om Karl havde skaffet sig en lille fordel i kraft af kontrol over den åbne Tårnlinje med mulighed for angreb på en svag bonde i Mogens´ stilling. Ejvind spillede sig til en fordelagtig stilling med et stærkt Løberpar, men manglende præcision gav Morten lejlighed til Dronningafbytning, hvorefter det lykkedes at holde godt sammen på stillingen. Da det til sidst også lykkedes Morten at tiltuske sig en bonde, var der ingen vej uden om remis for Ejvind, der oven i købet var kommet i tidnød. 
Mogens kan vinde efterårsturneringen, hvis blot han holder remis i det udsatte parti mod Ejvind. Morten har spillet en meget koncentreret turnering, og det har fortjent skaffet ham en foreløbig placering som nr. 2.
Tabellen kan ses her.

19-11-2019
Holdturneringen.
Vojens blev kørt over af skaktoget fra Fredericia i mandagens holdkamp i Meterrække 2. Resultatet lød på et 2½-5½ nederlag efter en match, der desværre aldrig blev rigtig spændende. 
Benny Christensen holder skakpause i øjeblikket, så med et svækket hold og et par uoplagte spillere, der havde svært ved at koncentrere sig, blev opgaven for vanskelig mod Fredericia 2, der stillede med en frisk sejr over Stouby i første runde og et meget homogent hold. der især satser på points på de nederste brætter. 
Jesper Kallesen kom hurtigt galt af sted på bræt 4 mod Fredericias formand Claus Marcussen. Helt galt blev det efter træk 19, hvor f4 kunne besvares med exf3 e.p. Så var det parti afgjort. Der blev rettet op, da Thor Wind Andersen begik en grov fejl med 19. h4, hvorefter Finn helt gratis kunne slå bonden på g3 og afgøre partiet i ganske få yderligere træk.
Morten Jessen ventede for længe med at få udviklet Sg1 og sørget for sin rokade – og så blev der ballade! Palle Gejl Jørgensen på bræt 8 satte en kvalitet til og tabte derefter partiet uden reelt modspil. Lidt mere oplivende var det, at Emil Baltzer indgik en remisaftale på bræt 7. Dog muligvis i en stilling med gode gevinstchancer.
Karl Posselt blev i åbningen udsat for et officersoffer på f7. Det gav spekulationer og tidsforbrug, og i første omgang turde han ikke slå til. Det kunne han ifølge Fritz roligt have gjort! Modstanderen fortsatte heldigvis helt ufarligt, hvorefter Karl først garderede sig mod et eventuelt farligt Kongeangreb og derefter indkasserede officeren for bonden. Siden lykkedes det yderligere at Springergafle sig til en kvalitet. Modstanderen strittede længe godt imod, men partiet var naturligvis afgjort ved blot nogenlunde korrekt spil. 
På bræt 2 kom Ejvind Ambøg aldrig rigtig op at flyve. Modstanderen spillede utraditionelt, men lykkedes til sidst med at komme igennem med afgørende angreb på Dronningefløjen.
Sidste parti var bræt 1, hvor Mogens Larsson brugte en masse tid på at få en stilling, der med en dårlig Løber nok var i underkanten, men længe så det ud til, at han kunne holde remis. Modstanderen nørklede imidlertid videre og fik held med at tiltuske sig et helt point, I mellemtiden var det blevet så sent, at alarmen i Danmarksgade 8 gav lyd!
Individuelle resultater og partier kan ses på DSU´s holdskakside, og tabellen kan findes her. For partiernes vedkommende mangler Mogens´ parti samt de sidste træk fra Emils parti.

13-11-2019
Senior-DM vender tilbage til Løgumkloster.
Aftalen om afvikling af Senior DM 2020 er faldet på plads, og mesterskaberne vender næste år tilbage til Løgumkloster Højskole, hvor de også blev afviklet i 2017 med Vagn Lauritzen og Svend Erik Kramer som dommere. Invitationen er klar og kan findes her, hvor man også kan se, at de første deltagere allerede har meldt sig klar 🙂 

12-11-2019
Klubturneringen.
Efterårets klubturnering er desværre ramt af, at 2 deltagere har måttet trække sig. I går aftes var vi nået til 6. runde, hvor der blev spillet 4 partier. Vibeke Møller, der i sin første sæson i klubben lærer meget hver gang, måtte igen indkassere et nederlag, denne gang til Kresten Beck. Emil Baltzer, der hidtil har imponeret, var ikke i stand til at besejre Ole Harbo. Partiet sluttede remis. Godt for Ole, der spiller udmærket, men ofte med en lidt for stor fejlprocent i lange partier. Palle Gejl Jørgensen kom galt af sted og tabte til Finn Nielsen. Karl Posselt vandt et spændende parti mod Jesper Kallesen. De to har spillet mange jævnbyrdige partier, der sjældent har været kedelige. Efter nederlag i indbyrdes opgør i de seneste SGP-er fik Karl denne gang en tiltrængt revanche. Partiet mellem Ejvind Ambøg og Mogens Larsson blev udsat efter afbud fra Ejvind. Mandag den 18. november er der holdturneringsrunde, hvor Vojens spiller hjemme mod Fredericia 3. Sidste runde i klubturneringen spilles mandag den 25. november. Stilling og parringer til runde 7 kan findes i DSUs turneringssystem.

06-11-2019
Kommunemesterskaber i Skoleskak.
På Favrdalskolen i Haderslev blev der den 4. november spillet finaler i kampen om at komme med til DM i Skoleskak i Ollerup den 22.-24. november.
I finalerne deltog 48 gruppevindere fra 2 indledende stævner den 23. og 24. oktober, og der er nu fundet 4 vindere, der kan repræsentere henholdsvis 3.-4.-5. og 6. klassetrin ved DM. Vinderne blev:
3. klasse: Asger Knudsen, Sct. Severin Skole
4. klasse: Emil Nielsen, Sct. Severin
5. klasse: Kristian Melholdt, Erlev Skole
6. klasse: Oliver Holm, Sct. Severin Skole
Held og lykke ved DM!

02-11-2019
Hold EM.
Hold EM i skak er slut, og efter sejr over Slovakiet i næstsidste runde tabte Danmark den sidste match knebent til Østrig. IM Jesper S. Thybo kunne havde scoret en GM-norm med en gevinst, men måtte nøjes med remis. Danmark endte samlet som nummer 32 mod en seedning som nummer 21. Flere gode præstationer undervejs, men forhåbningerne om en god placering blev ikke indfriet. Der var marginale ratinggevinster til Jonas Bjerre og Jesper Thybo. Resultater kan f.eks. findes på Chess-Results.

01-11-2019
Invitation til hurtigskak i Toftlund.
4. afdeling af SGP spilles i Toftlund med Sydjysk Hovedkreds som arrangør. Vær med til at bakke op om turneringen, så vi kan reklamere for skakspillet i en by, der ikke længere har nogen lokal skakklub.
Invitation og tilmelding her.

30-10-2019
Nordisk kompleks?!
Det så skidt ud, da det danske landshold i dag mødte Finland ved EM for hold i 6. runde. Jonas Bjerre blev spillet ud af brættet, og Sune tabte ligeledes efter lang tids kamp i en håbløs stilling. Thybo spiller for at vinde, og det gjorde han også i dag, hvor han var bedste danske spiller. På bræt 1 lykkedes det heldigvis Mads Andersen at hive en remis i land efter at have stået næstbedst det meste af partiet. Alt i alt et smalt nederlag i en match, hvor man kunne have haft en berettiget forhåbning om en sejr. Med en aktuel placering som nr. 32 af 40 deltagende nationer bliver det svært at finde svagere hold, som kan give en masse matchpoints i resten af turneringen. Men held og lykke til de danske spillere, der jo gør deres bedste i det svære spil.

30-10-2019
Syd Grand Prix – afdeling 3. 
Husk sidste frist for tilmelding til 3. afdeling af SGP, der arrangeres af Skakklubben Springeren. Invitation og tilmelding her.

29-10-2019
3-5-nederlag til Ribe i holdturneringens Mesterrække 2. 
1. runde i sæsonens holdturnering foregik på hjemmebane mod Ribe. Et gennemgående lidt stærkere mandskab med divisionserfaring. I sidste sæson vandt vi knebent over Ribe i en knap så stærk opstilling. Denne gang blev det en lige så spændende match med jævnbyrdige partier, der dog i lidt for mange tilfælde tippede over til Ribes fordel. Jesper og Karl indgik remisaftaler på et tidspunkt, hvor alt stadig så fornuftigt ud. Lige stillinger de fleste steder og udsigt til mindst ét matchpoint. Efterhånden gik luften dog af ballonen. Mogens tabte, og Finn stod til tab, mens Emil sikkert spillede sig til en klar gevinststilling. Morten havde skaffede sig ligeledes en chancerig stilling, men formøblede fordelen og opgav på et tidspunkt, hvor han havde fået Kongen på komedie ude på brættet. Han opgav i en stilling, hvor han kunne have udfordret modstanderen til at finde gevinsten, men objektivt set var stillingen tabt på dette tidspunkt. Afgørende blev til sidst Ejvinds og Bennys partier. Begge kæmpede i gode stillinger, men Ribe-folkene forsvarede sig så godt, at begge partier sluttede remis. Dermed var en ærgerlig og lidt for stor sejr til Ribe på 3-5 en realitet.
Se stilling/turneringtabel her
Partier fra matchen kan findes her (dog mangler Finns og Bennys partier p.g.a. fejl i noteringslisterne.

29-10-2019
Hold-EM, 5. runde. 
Uafgjort 2-2 mod Hviderusland. Et matchpoint og alt i alt et fornuftigt resultat.

27-10-2019
Hold-EM, 4. runde. 
Uha. Længe så det skidt ud i dagens match mod det norske landshold – uden Magnus Carlsen! Hvor Jesper Thybo i går blev matchvinder, led han i dag et nederlag, der blev udslaggivende for den samlede sejr til Norge 2½-1½. Mads Andersen spillede hurtigt remis mod Aryan Tari, men Jonas Bjerre og Lars Schandorff måtte begge kæmpe hårdt mod pæne modstanderfordele for at opnå remis. Det lykkedes dog til slut for dem begge. Landstræner Sune Berg Hansen sad over i dagens runde.
Det er matchpoints, der tæller først, og Danmark besætter p.t. 30.-pladsen ud af 40 deltagende lande.

Kommenterede partier fra turneringen kan findes her.
Alle partier kan downloades som pgn-fil her.

27-10-2019
Sidste Nimzowitsch-radioprogram i denne omgang. 
Radio 24 / 7 lukker på torsdag, og derfor slutter Podcastserien “Nimzowitsch” med Lars Schandorff i denne omgang. Sidste udsendelse blev sendt natten mellem lørdag og søndag. Heldigvis kan de mange interessante udsendelser stadig høres her.

26-10-2019
Hold-EM i skak. 
Det danske skaklandshold spiller i øjeblikket med i hold-EM i Batumi. Her er et par links, hvis man vil følge dagens live-runde. Danmark møder Litauen i 3. runde efter 2-2 mod Rusland og et 1-3-nederlag mod England i de første 2 runder: Chess24.com eller Chessbase.com.
Så er kampen slut, og det blev en meget tæt match. Efter remisser på bræt 1 (Mads Andersen) og 2 (Sune Berg Hansen) måtte Jesper Thybo og Jonas Bjerre kæmpe videre til den bitre ende. Heldigvis lykkedes det for Jesper at slutte af med en afgørende kombination, som sikrede et helt point. Derefter kunne Jonas – efter få træk tidligere at have stået til tab – med god samvittighed nøjes med remis, da han igen havde fået rettet op på stillingen. Alt i alt lykkedes det altså med en pæn portion held at komme ud af 3. runde med en smal 2½-1½-sejr. 

25-10-2019
Holdturneringen begynder på mandag. 
Mandag den 28. oktober kl. 19 spiller Vojens Skakklub sæsonens første holdkamp i Mesterrække 2. Vi spiller på hjemmebane og modstanderen i 1. runde er Ribe. Holdopstillingen er de 8 øverste på styrkelisten, medmindre der indløber afbud.
P.g.a. holdkampen er der ingen klubturnering på mandag, men man kan allerede nu se parringerne for 6. runde i turneringstabellen.

25-10-2019
Midtvejsrapport fra Slotsturneringen 2019 
Vores udsendte medlem – Ejvind Østerby Ambøg har sendt denne midtvejsrapport fra årets Slotsturnering, hvis enkelte runder efter nedlæggelsen af Aabenraa Skakklub afvikles skiftevis i Gråsten og Sønderborg i perioden 26. september – 28. november.  Fra Vojens deltager Jesper Kallesen og Ejvind selv. Tag dig tid til at gennemspille partieksemplerne, som er grundigt kommenteret af Ejvind.

“Jesper har 2 af 4 point i gruppe 2. Han havde en skidt start, da 2 lovende stillinger blev smidt væk. Men Jesper har spillet sig op. I 3 runde vandt han meget overbevisende mod Hansjørgen Clausen, og i 4 runde spillede han et godt tårn-bonde slutspil mod Børge Juulsgaard. Hvis Jesper fortsætter den nuværende gode form, kan han stadig blande sig i toppen!

Jeg spiller i gruppe 1 og forsøger at gentage succesen fra sidste år, hvor jeg vandt Slotsturneringen. Indtil videre er det gået godt med 3½ af 4 point. Den enlige remis er mod Peter Wang, der altid er svær at spille imod. I næste runde gælder det Bent Bojsen, der har 3 af 3 og et udsat parti, så det bliver spændende.”
Se den aktuelle stilling i turneringen her.

2 partieksempler fra 3. runde (Klik på den grå bjælke over skakbrættet for at vælge parti):

24-10-2019
Kommunemesterskaber i skoleskak. 
De seneste 2 dage har ca. 350 skolebørn fra 3.-4.-5.-6. klasser i Haderslev kommune været samlet til et par fantastiske skakdage på Sct. Severin Skole i Haderslev. Det er tredje gang, et sådant arrangement afvikles, og det bliver større og større. I år blev grænsen nået, medmindre man går ud for at finde meget større lokaler. Spillestyrken er ikke lige stor hos alle børnene, men entusiasmen fejler ikke noget, og det sociale – at man lærer nye kammerater at kende – spiller også en stor rolle. Alle ca. 60 gruppevindere  bliver inviteret til et finalestævne på Favrdalskolen den 4. november. Herfra kvalificerer vinderen af hver årgang – altså 1 fra henholdsvis 3., 4., 5. og 6. klasse – sig til DM i skoleskak, der afholdes i Ollerup på Fyn den 22.-24. november. Eneste aber dabei set med Vojens-briller har været, at Bregnbjergskolen kom for sent med deres tilmelding, så der blev ikke plads til dem.
Det er skolekonsulent Majbritt Nørgaard Wind, der er drivkraft og tovholder på arrangementet, og udover skoleskaklærere fra de enkelte skoler bidrager også de lokale skakklubber i Vojens og Haderslev med voksne turneringsledere og hjælpere – i år Kai Bjørnskov, Per Hansen og Karl Posselt. 

Et fantastisk skue for enhver skakinteresseret: Kantinen på Sct. Severin Skole fyldt til bristepunktet med skakspillende børn

24-10-2019
Klubturneringen 
Kristine er desværre blevet udfordret så meget af uddannelse/arbejde langt fra Vojens, så hun har måttet opgive klubturneringen. Øvrige 6 partier blev  afviklet som planlagt. Det lykkedes Morten at besejre Finn, mens øvrige resultater var mere forudsigelige. De enkelte partier var absolut ikke uden spænding. Se resultaterne i tabellen

18-10-2019
Klar til 5. runde af klubturneringen 
Næste runde spilles mandag den 21. oktober. Find din modstander i turneringstabellen.

18-10-2019
Ny video på altomskak.dk 
Så er endnu en instruktionsvideo sluppet løs på DSU´s hjemmeside Alt om skak. Det handler denne gang om brættets svageste felt  f7. Se videoen her – eller find alle videoerne på Alt om skak.

08-10-2019
Klubturneringen – 4. runde. 
6 partier i klubturneringens 4. runde blev spillet mandag aften. Når alt kommer til alt, endte de vel alle med favoritsejre, men forud for det resultat gik i de fleste tilfælde lange og spændende partier, der trods ratingforskelle kunne være endt med et andet resultat. Ikke mindst havde Emil godt spil i topopgøret mod Mogens, og Ejvind måtte mobilisere hele sin koncentration i et langt parti mod Karl, før modstanden var brudt ned. Selv om det er surt at tabe 🙁 , er det trods alt både lærerigt og ret tilfredsstillende at spille jævnbyrdige partier, der ikke afgøres af store fejltræk. Resultater og turneringstabel kan findes her.

07-10-2019
SGP i Fredericia. 
Lørdag den 5. oktober stod Fredericia Skakforening for anden afdeling af SydGrandPrix 2019-20. Tæt på 40 deltog. Heraf et godt felt på 11 deltagere i skoleskakgruppen. De øvrige var opdelt i en ren mestergruppe, en gruppe af spillere i 1. og 2. klasse samt en 3.-4. klasse gruppe. De 4 “faste” deltagere fra Vojens var Morten, Jesper, Benny og Karl. Ingen af de 4 var tilfredse med resultatet af anstrengelserne, da turneringen var færdigspillet. Ingen præmier – og gode stillinger blev sat over styr undervejs. Det omvendte skete dog også, og Benny og Karl vandt faktisk enkelte ratingpoints, mens Jesper og Morten satte til. I mestergruppen var der ligestilling mellem Allan Hye og Poulsten Grabow med hver 5½ points. Grabow tog dog førstepladsen med en lidt bedre korrektion. Se alle resultaterne her.
Næste SGP-afdeling spilles lørdag den 2. november i Kolding. Se invitationen her.

06-10-2019
Invitation til 3. afdeling af SGP  
Det er Skakklubben Springeren, der inviterer til næste afdeling af SydGrandPrix. Det er den 2. november og du kan finde siden med invitation og online-tilmelding her.

04-10-2019
Holdturneringen i Sydjysk Hovedkreds 2019-20  
Holdturneringsleder Vagn Lauritzen har nu oprettet grupperne til den kommende holdturnering – se her. Der er tilmeldt i alt 16 8-mandshold og 16 4-mandshold. Grindsted er eftertilmeldt i 4-mandsrække vest, og spilleplanen afventer derfor accept af den foreslåede spilleplan fra de øvrige i rækken, inden rundelægningen kan offentliggøres for denne gruppe. For Vojens Skakklub, der har tilmeldt et 8-mandshold i Mesterrække 2, ser spilleplanen således ud:

Spilledagene er i de fleste tilfælde mandage, bortset fra tirsdag den 3. december, tirsdag den 25. februar og sidste runde, der afvikles som samlet stævne i Fredericia søndag den 8. marts 2020 kl. 12. 

01-10-2019
Invitation til 2. Esbjerg Efterår – Åbent Esbjergmesterskab 2019 
7 runder efter “svensk” model (3 runder hurtigskak efterfulgt af 4 runder med 90 minutter + 30 sekunder pr. træk) i sidste weekend af efterårsferien.
Invitation og tilmelding her.

01-10-2019
Klubturneringen.
Mandag den 30 september blev en stille klubaften. 9 medlemmer var mødt, da der var flest, og der blev spillet 2 udsatte partier fra klubturneringen.
Finn Nielsen spillede hvid mod Emil Baltzer. I et ellers meget lige parti skaffede Emil sig en merbonde, og han formåede at udnytte den til sin fordel og sikrede sig dermed hele pointet. Emil dukkede op som medlem i sidste sæson og har nu 3 af 3. Hvad kan det ikke blive til! 
I det andet parti spillede Karl Posselt hvid mod Benny Christensen. En uhyre spændende affære, hvor Benny nok klemte mest på for at få en sejr. I kraft af en kæmpeløber på g7 og en helt åben diagonal var det lige ved at lykkes, men Karl fandt konstant lumske modtræk, og gang på gang opstod der stillinger, der var vanskelige at overskue for begge parter. Ved korrekt spil i slutfasen mener Fritz, at sejren burde være gået til hvid, men det hele sluttede med en “uundgåelig” remis. 
Resultater og turneringstabel med rundelægning for 4. runde kan findes her.

25-09-2019
Klubturneringen.
P.g.a. 3 afbud lykkedes det kun at få afviklet 5 af rundens partier i mandags.
I et parti med fejl fra begge spillere, havde Morten chancen for en afgørende fordel i partiet mod Mogens, men han greb den ikke. Til sidst blev Mogens i stedet heldig vinder. Ejvind vandt over Ole, Palle vandt over Kresten og Oleksandr vandt over Vibeke, der som relativ begynder dragere erfaringer af hvert eneste parti. Aftenens største overraskelse opstod, da Emil besejrede Jesper. Resultater og turneringstabel kan findes her.
Næste mandag er der frirunde – d.v.s. mulighed for at få afviklet de udsatte partier.

En passant: Mens klubturneringen i Vojens er i fuld gang, er Aalborg Byturnering 2019 færdigspillet. Her vandt den tidligere Vojensspiller Martin Møller (nu Aalborg Skakforening) Basis 2 med 6½ af 7 mulige points. Resultatet indbragte ham 42 ratingpoints.

18-09-2019
Klubturneringen.
I mandags blev alle 7 partier i 2. runde afviklet planmæssigt. De fleste at “parringerne” bød på spændende, koncentreret og overraskende jævnbyrdig skak, og dramaet nåede sit højdepunkt, da Mogens og Jesper blev ved med at file på og skaffe sig tillægssekunder i et remisagtigt slutspil – så længe, at husets alarm satte i med en infernalsk larm kl. 23.30. Efter opkald til både alarmcentral og pedel lykkedes det at genskabe stilheden, hvorefter Mogens – som så ofte før – kringlede sig til hele pointet.
Resultater og parringer i 3. runde kan findes i tabellen på turneringshjemmesiden.

18-09-2019
SGP hurtigskakturnering i Fredericia.
2. afdeling af SGP-serien spilles i Fredericia lørdag den 5. oktober 2019.
Se invitationen her. Online-tilmelding her.

15-09-2019
SGP i Haderslev.
Så er sæsonens SGP-serie af hurtigturneringer i Sydjysk Hovedkreds i gang. Haderslev Skakklub havde påtaget sig værtskabet for første afdeling. Der kunne have været flere deltagere, men til gengæld var der relativt “billige” Grand Prix points til dem, der var med fra start. Og det var bl.a. 5 fra Vojens Skakklub. De 20 deltagere spillede i én Monradgruppe, men selv om der i nogle partier var stor styrkeforskel på papiret, kom der ganske spændende skak ud af det. Samlet turneringsvinder blev Viggo Bové Quist (Skakklubben Springeren). 


Spillerne fra Vojens blev placeret således i den samlede stilling:
8. Benny Christensen 4 points (+ 10 GP-points, 2. klasse)
10. Jesper Kallesen 3½ points (+ 8 GP-points, 2. klasse)
13. Ejvind Ambøg 3 points (+ 7 GP-points, 2. klasse)
14. Karl Posselt 3 points (+ 6 GP-points, 2. klasse)
18. Morten Jessen  1½ points (+ 17 GP-points, 3. klasse)
Turneringstabellen kan findes her, og oversigten over Grand Prix points i de enkelte klasser kan ses på Sydjysk Hovedkreds´ hjemmeside.

15-09-2019
Klubturneringn.
2. runde er lagt. Den spilles mandag den 16. september. Se tabellen her.

12-09-2019
Vojens får tilbudt en plads i holdturneringens Mesterrække 2.
Ét af de hold, der var berettiget til at spille i M2 i den kommende sæson, har meldt fra, og Springeren, der vandt begge A-rækker sidste år, kan ikke stille med 2 8-mandshold. Herefter er det Vojens, der får tilbudt den ledige plads, og vi takker ja!

10-09-2019 
Ekstraordinært delegeretmøde i Dansk Skak Union
DSU indkalder til ekstraordinært delegeretmøde i Odense lørdag den 12. oktober 2019, kl. 14.30. Se indkaldelsen her.

10-09-2019
Klubturneringen. 
Der indløb et par sene afbud til 1. runde af efterårets klubturnering i går aftes, men nu er vi i gang. 5 partier blev afviklet, og det endte i de fleste tilfælde med favoritsejre. Jesper Kallesen vandt over klubskakdebutant Vibeke Møller, og Morten Jessen besejrede juniorspiller Oleksandr Pershuta. Noget mere spændende blev partierne Mogens Larsson – Palle Gejl Jørgensen og Karl Posselt – Ole Harbo, men i sidste ende resulterede de i favoritsejre til Mogens og Karl. 
Dagens overraskelse skete i det sidste parti, hvor Kresten Beck havde en af sine rigtig gode dage og spillede solidt mod Ejvind Ambøg. Der blev afviklet til et nogenlunde lige slutspil med 4 bønder og henholdsvis Springer/Løber på hver side. Kresten spillede på remis, mens Ejvind satsede på, at Løberen ville være en smule stærkere i situationen med mulighed for at sætte Kresten i træktvang. Da Ejvind et kort øjeblik glemte at passe på sin h-bonde, blev tingene imidlertid vendt fuldstændig på hovedet – og Kresten vandt let. 
Se resultaterne i tabellen her.

09-09-2019
Invitation til Syd grand prix 2019-20, 1. afdeling, Haderslev.

Tidspunkt : Lørdag den 14. september 2019 fra kl. 9.00 til 17.00. Skoleskakspillere forventes dog at være færdige senest kl.16.

Sted : Lembckesvej 7, 1. sal, 6100 Haderslev

Turneringsform : 7 runder Monrad, evt. alle-mod-alle efter behov. Turneringen hurtigskakrates.

Betænkningstid : 20 minutter pr. spiller til hele partiet + 5 sekunder pr. træk fra træk 1.
Første runde starter ca. kl. 9.30. Spilletidspunkter derefter: 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00.

Indskud : 150 kr. (seniorer), 100 kr. (pensionister og juniorer) og 50 kr. (skoleskak).

Præmier : Af indskuddet går 20 kr. (i skoleskakklassen 10 kr.) til den samlede præmiepulje for Syd Grand Prix. Resten af indskuddet anvendes til præmier for denne afdeling. Præmielisten offentliggøres efter 3. runde.

Reglement: Der spilles efter FIDEs regler for hurtigskak.
I øvrigt henvises til SGP-reglementet på Sydjysk Hovedkreds’ hjemmeside.

Tilmelding : Senest d. 10. september i DSU´s Turneringssystem.

Ved tilmelding til skoleskak – vælg gruppe: Skoleskakklasse

Vel mødt i Haderslev

08-09-2019
Man skal ikke gå ned på udstyr…

er en bemærkning, man ofte hører. Her er imidlertid et eksempel på, hvor lidt man kan klare sig med.
Skakspillet på billedet er udstillet i museet i Frøslevlejren (1944-45), og brikkerne er fremstillet af tyggede brødkrummer. 

07-09-2019
Klubturneringen efterår 2019

Klubturneringen er nu klar – med i alt 14 deltagere.
Turneringen spilles som uratet 7 runders Schweizerturnering i én gruppe lige som i foråret 2019. Spillerne får startnummer efter ratingtal, og i 1. runde spiller nr. 1 mod nr. 8, nr. 2 mod nr. 9 osv. Der er stor forskel i spillestyrke, men det udlignes gerne i løbet af et par runder, hvorefter man kommer til at spille mod mere jævnbyrdige modstandere. 
1. runde spilles mandag den 9. september.
Turneringstabel med rundelægning kan findes i DSU´s turneringssystem.
Velkommen til en forhåbentlig god turnering.

30-08-2019
Sahl-skaklejr i efterårsferien
Aarhus Skoleskak inviterer til hyggelig efterårslejr på Sahl Lejrskole i Vinderup. Der er i alt 52 pladser, og alle i alderen 8-18 år er velkomne.

Undervisningen vil foregå i hold opdelt efter spilstyrke, så alle kan være med og lære en masse.
Lejrturen begynder mandag den 14. oktober kl. 12.00, hvor der bliver budt velkommen og spist frokost. Lejren slutter fredag den 18. oktober kl. 15.00.

Ugen byder på daglige skaklektioner, lejrturnering, simultanskak, lynskak, rundbold, fodbold, bordtennis og meget, meget mere. Som altid er det erfarne, skakkyndige ledere, der styrer slagets gang.

Tilmelding sker på sahllejr.dk.

Har du spørgmål? Så kontakt Lisa Havshøj på 2083 7584 eller lisa@skoleskak.dk.

28-08-2019
SGP-sæsonen 2019-20

Syd Grand Prix programmet ligger nu fast:

  • 14. september i Haderslev. Invitation og tilmelding her.
  • 5. oktober i Fredericia
  • 2. november i Kolding hos Springeren
  • 7. december i Toftlund (arrangeret af hovedkredsen i samarbejde med lokale klubber)
  • 28. december i Vojens
  • 1. februar hos Evans i Vejle
  • 14. marts hos Esbjerg Skakforening

26-08-2019
Alt om skak
Som led i Dansk Skak Unions imagekampagne er der lavet en enkel “landingsside”, der kan bruges af alle skakklubber. Den hedder altomskak.dk og er både overskuelig og ganske nem at bruge. Man kan bruge den til at lære at spille skak (videoer) – eller til at blive bedre til det. Man kan også bruge den til at finde nærmeste skakklub uanset hvor i landet, man bor. Endelig kan man via kalenderen evt. finde nogle skakarrangementer, det kunne være interessant at deltage i.
Siden er naturligvis først og fremmest beregnet til rekruttering af nye medlemmer, men prøv alligevel at tjekke den. Der er både noget for nybegyndere og mere drevne skakspillere. Den ser sådan ud:

24-08-2019
Høtteskak
Dagens Høtteskak var begunstiget af fremragende vejr, da først tågen var lettet. Desværre var kun få klubmedlemmer mødt op, men alle interesserede kunne dog komme i gang med at spille skak. Der var absolut også et par stykker, der burde tage sig tid til at besøge Vojens Skakklub. Markedsføringen af arrangementet har været meget synlig, og at der blev spillet skak i Rådhuscentret blev bemærket af mange forbipasserende, så også i den henseende tjener arrangementet som propaganda for skak som foreningsaktivitet i Vojens og omegn.

Høtteskak, 24-08-2019

24-08-2019
Invitation til Ungdoms DM 2019
Mesterskaberne spilles i Køge den 4.-6. oktober 2019 – tilmeldingsfrist: 27-09-2019.
Se hele invitationen her. Tilmelding her.

21-08-2019
Invitation til Fredericia Byturnering 2019
Start den 2. september – tilmeldingsfrist: 31-08-2019.
Invitation og tilmelding her.

24-08-2019
Invitation til Ungdoms DM 2019
Mesterskaberne spilles i Køge den 4.-6. oktober 2019 – tilmeldingsfrist: 27-09-2019.
Se hele invitationen her. Tilmelding her.

21-08-2019
Invitation til Fredericia Byturnering 2019
Start den 2. september – tilmeldingsfrist: 31-08-2019.
Invitation og tilmelding her.

15-08-2019
Sæsonstarten er lige om hjørnet
Denne annonce er indrykket i Ugeavisen MidtSyd i denne uge. Vel mødt til nye og “gamle” medlemmer.
I første omgang håber jeg, at vi ses til Høtteskak 🙂

31-07-2019
Medlemsbladet Springeren
Et nyt nummer af vojens skakklubs medlemsblad Springeren er på vej ud til medlemmerne på tryk. Bladet kan allerede nu læses på nettet – her.

21-07-2019
XtraCon Chess Open 2019
Årets største danske turnering er begyndt med 368 deltagere og 1. runde lørdag den 20. juli. Læs lidt mere om turneringens historie og vindere gennem årene på DSU´s hjemmeside og følg med på turneringshjemmesiden.

17-07-2019
Turneringsinvitationer
Vi har fået et par invitationer fra samarbejdet mellem skakklubberne i Løgumkloster og Tønder:
10. Grenzturnering starter 20. september i Leck. Tilmeldingsfrist den 17. september – se hele indbydelsen her.

Andre turneringer:

Vesteregnens Hurtigmesterskab, som arrangeres i fællesskab af skakklubberne i Tønder og Løgumkloster. Det begynder i Øster Højst med tre runder den 13. august og de resterende runder spilles i Tønder de efterfølgende mandage, den 19 og 26. august. Betænkningstiden er 25 minutter + 10 sekunder pr træk. Online-tilmelding her senest den 11. august.

Tønders åbne bymesterskab, Tønder Byturnering 2019, starter den 2. september og fortsættes på følgende mandage: 9. september, 16. september, 30. september, 7. oktober, 21. oktober und 4. november. Betænkningstid er 90 minutter + 30 sekunder pr træk. Online-tilmelding her senest den 31. august.

Ældre nyheder fra 2019 kan du finde her.
Nyheder fra 2018 kan du finde her.
Nyheder fra 2017 kan du finde her.
Nyheder fra 2016 kan du finde her.
Nyheder fra 2015 kan du finde her.
Nyheder fra 2014 kan du finde her.
Nyheder fra 2013 kan du finde her.
Nyheder fra 2012 kan du finde her.
Nyheder fra 2011 kan du finde her.
Nyheder fra 2010 kan du finde her.