Status efter 2. runde

Så er klubturneringstabellen fyldt ud. Alle partier fra de 2 første runder er spillet.
I det udsatte parti Marc Hurkmans – Finn Nielsen kom Finn bedst fra start og fik et vældigt pres på Marcs Kongestilling, men med præcist forsvarsspil og et par tilfælde, hvor Finn ikke valgte den bedste fortsættelse lykkedes det ikke alene Marc at udligne, men faktisk at vinde i kraft af en fribonde på H-linjen.

13 af de 16 deltagere i turneringen har fået points, og kun 2 har scoret maksimum. Det tegner spændende og mere jævnbyrdigt end forventeligt.
3. runde er lagt, og den spilles på mandag den 28. september.
Der er afbud fra Mogens og Marc.

Se resultater og parringer i turneringstabellen.

Bliv en bedre skakspiller

Mandag den 5. oktober kl. 19.30 afløses den almindelige klubaften i Vojens Skakklub af en aften i selskab med Per Hansen, der med mange års erfaring og et ratingtal på 2061 er en sikker mand på Haderslev Skakklubs divisionshold. Per vil med velvalgte eksempler på demonstrationsbrættet give råd, der – anvendt på den rette måde – kan gøre alle til bedre skakspillere. Præsentationen vil med en pause midtvejs vare det meste af aftenen. Mød talstærkt op og glæd jer til at tage ved lære af Pers kontante råd!

Udsat parti

Det udsatte parti fra klubturneringens 1. runde mellem Anatolii Pershuta og Marc Hurkmans blev spillet fredag formiddag, og resultatet blev en mindre overraskelse. Efter en spændende opstilling med 1. d4 d5 og begge parters lange rokader var jævnbyrdigheden stor. Efter et par timers spil lykkedes det Anatolii at tilkæmpe sig et par bønder på Kongefløjen, mens Marc fik sin Dronning lukket inde

– ude af spil – på modsatte fløj. Det blev afgørende. Anatolii kunne føre en fribonde frem i centrum, og det endte med, at Marc ikke længere kunne forsvare sig mod at blive sat mat. Hvids gevinst kan allerede anes på fotoet herunder.
Resultatet er tastet ind i turneringstabellen.
Det forventes, at alle øvrige udsatte partier fra de 2 første runder er afviklet på tirsdag.

Klubturneringen – 2. runde

5 partier blev spillet mandag aften (14. september) med følgende resultater:

Morten Jessen – Ejvind Ambøg 0-1
Mogens Larsson – Ole Harbo 1-0
Emil Baltzer – Jesper Kallesen ½-½
Vibeke Møller – Kresten Beck 0-1
Flaviu-Viorel Stoica – Anatolii Pershuta 1-0

I et spændende tårnslutspil med henholdsvis 1 og 3 bønder, lykkedes det Emil at holde fast i remissen, selv om Jesper forsøgte at omsætte den materielle fordel til gevinst.
Fra de 2 første runder er 5 partier udsat, men de fleste forventes afviklet på mandag, hvorefter parringer til 3. runde (28. september) kan foretages.

Se turneringstabellen her.

Sydjysk Hovedkreds

Dansk Skak Union er inddelt i Hovedkredse. Vojens Skakklub hører til i Sydjysk Hovedkreds, der har holdt generalforsamling lørdag den 5. september 2020. Generalforsamlingen afholdes normalt i marts måned, men har i år været udsat – naturligvis pga. Corona.

Materiale fra generalforsamlingen kan findes på Hovedkredsens egen hjemmeside.
Det gælder både beretning, referat og desuden slides til et foredrag, som Hans Endrup Jacobsen fra Hillerød Skakklub holdt forud for selve generalforsamlingen.

Invitation til Grenzturneringen 2020-21

Det er i år 11. gang, der spilles Grenzturnering arrangeret af skakklubberne i Niebüll, Løgumkloster, Tønder og Leck – altså 2 klubber nord for grænsen og 2 klubber syd for grænsen. Turneringen går over 9 runder, der strækker sig over hele sæsonen 2020-21. Der spilles naturligvis også på skift mellem de 4 klubbers hjemmebaner.

Turneringen afvikles som en almindelig åben EMT, der rates både på dansk, tysk og hos FIDE.
Måske en idé at prøve denne lidt eksotiske turneringsmodel?!

Invitation og tilmelding via turneringssystemet her.
Læs hele invitationen som pdf her.

Så er klubturneringen i gang

6 partier blev afviklet mandag aften i 1. runde af klubturneringen.
Som sædvanligt i begyndelsen af en Schweizerturnering blev det til favoritsejre i de fleste partier. Alligevel sker det, at enkelte resultater overrasker. Således også denne gang, hvor Ole Harbo sejrede over Benny Christensen. Det er ikke altid, det lykkes Ole at holde fast, men denne gang holdt koncentrationen hele vejen, og så er spillestyrken ikke så ringe endda!

Der var favoritsejre til Ejvind Ambøg over Henning Friz, Mogens Larsson over Kresten Beck, Jesper Kallesen over Jacob Lauridsen, Morten Jessen over Vibeke Møller og Emil Baltzer over Oleksandr Pershuta.
2 partier er udsat til senere afvikling.
Resultater og parringer til næste runde kan ses i turneringstabellen her.
Der er afbud fra Marc og Henning næste gang.

Klubturnering, efterår 2020

Vi er nu klar til at gå i gang med klubturneringen. 16 spillere er tilmeldt. Det er adskillige år siden, vi har været så mange.
1. runde spilles mandag den 7. september kl. 19.30.
Turneringen spilles i én gruppe efter Schweizer turneringssystemet. Det giver i begyndelsen af turneringen spillere nederst på styrkelisten lejlighed til

at møde en på papiret betydeligt stærkere modstander (!), men som regel udlignes styrkeforskellene i parringerne efter få runder.
Turneringsskema med parringerne til 1. runde kan findes her.

Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret.

God turnering 🙂

Kalender for efteråret 2020

Du finder en samlet oversigt over Vojens Skakklubs kalender for efterårssæsonen 2020 her.
Datoerne for SydGrandPrix-stævnerne er medtaget, men ikke andre begivenheder som f.eks. DM i

skak, der i år spilles i Svendborg i skolernes efterårsferie (uge 42). Man kan naturligvis og se, hvad der sker i klubben en enkelt mandag ved at klikke på datoen i kalenderen til højre på hjemmesiden.

Livlig klubaften

Mandag (31. august) blev en livlig aften i Vojens Skakklub. I skoleskakafdelingen var vi med 8 deltagere tæt på sidste sæsons max antal deltagere, og i “voksenafdelingen” var ikke færre end 16 skakspillere – heriblandt en helt ny i klubben, Flaviu – mødt op. Det lover godt for sæsonen.

Der blev bl.a. lejlighed til en 11 runders lynturnering med Benny Christensen (9 points), Mogens Larsson, Finn Nielsen og Henning Friz på de øverste 4 pladser.
Næste mandag begynder klubturneringen. Turneringsplan og rundelægning af 1. runde skulle gerne følge her på hjemmesiden i løbet af ugen.