Holdturneringen 2020-21 er aflyst!

Resten af Holdturneringen 2020-21 i Sydjysk Hovedkreds er aflyst!
Dagens udmelding fra Regeringen: Restriktionerne forlænges.

Håbet om at kunne gennemføre 4-mandsrækkerne er nu slukket, og bestyrelsen i Sydjysk Hovedkreds har i et stykke tid været forberedt på situationen, men har altså afventet udmeldingen.

At turneringen skulle aflyses, har også været den overvejende indstilling i tilbagemeldingerne fra klubber/holdledere.
Beslutningen betyder, at:
– Alle fremtidige holdkampe i denne sæson aflyses
– Alle spillede partier rates
– Der vil ikke blive opkrævet
turneringsgebyr for turneringen.

En ny holdsæson starter på en frisk til efteråret.

Aflysning af SydGrandPrix-serien 2020-21

Regeringens forlængelse af forsamlingsrestriktionerne har givet dødsstødet til SydGrandPrix – Sydjysk Hovedkreds´ serie af hurtigskakturneringer – i denne sæson. De første 4 afdelinger i 2020 – herunder Vojens Juleturnering – har ikke kunnet gennemføres, og nu aflyses også de 3 sidste.
Trist, men nødvendigt.😢

SGP i Vojens den 28-12-2019

Holdturneringens 4. runde er udsat

De forlængede Covid-19 restriktioner gør, at i hvert fald 4. runde af holdturneringen i Sydjysk Hovedkreds (4-mands-grupperne), er udsat. Vojens 2 skulle have været til Tønder den 11. januar.
Det er desværre sandsynligt, at restriktionerne forlænges endnu mere med den konsekvens, at det kan blive nødvendigt at aflyse turneringen helt.

Hovedkredsbestyrelsen indhenter i øjeblikket holdledernes indstilling til at spille på det nuværende grundlag og afventer desuden udmelding fra myndighederne om, hvad der kommer til at ske efter den 17. januar.

Holdturneringssiden kan findes her.

2021 begynder uden ansigt-til-ansigt skak

Så blev det fastslået, at vi heller ikke kommer til at spille skak på normal vis i begyndelsen af det nye år.
En fortsat – og gerne endnu mere konsekvent – reduktion af sociale kontakter er nødvendig for at få nedbragt den smitte, der stadig er iblandt os, og som desværre er helt uberegnelig.

Nedlukningsperioden for indendørs aktiviteter og dermed skak i Vojens Skakklub gælder foreløbig til og med søndag den 17. januar 2021 – uden garanti for, at den ikke bliver forlænget. Surt, men nødvendigt.

Der er sendt besked pr. mail til alle medlemmer, som har en mailadresse.

Der bliver udsendt ny besked, så snart der er nyt fra myndighederne vedrørende tiden efter den 17. januar.

Man kan naturligvis træne og holde formen vedlige ved at bruge skaktilbuddene på nettet, hvis ikke man har sit eget skakprogram på computeren.
En gratis onlineversion af skakprogrammet Fritz kan findes her, og ellers er Lichess blevet et rigtig godt sted, uanset om man vil træne, spille partier (eller turneringer) mod andre eller mod computeren, analysere, løse opgaver eller gennemspille egne/andres partier. Det er gratis, enkelt at finde ud af – og man kan vælge en dansk grænseflade.
Lichess har naturligvis også egen Facebookside.

Dagens Lichess-opgave

Klik på diagrammet til højre og løs dagens opgave
– og mange flere, hvis du har lyst…

Opgaverne er normalt ikke vanskelige, men du kan vælge forskellige sværhedsgrader.

Hvis du registrerer dig (gratis) og logger ind på siden, får du også en vurdering af din præstation.

Hvid trækker – mat i 2

Som skakspiller kan man godt blive rastløs i denne tid.
Mens klubben er lukket ned, er der medlemmer, der hygger sig med skak på nettet. F.eks. har Benny Christensen spillet lyn på Lichess.

Ingen tvivl om, at hvid (Benny) står bedst i diagrammet til højre.
Find Bennys elegante løsning på opgaven: Hvid trækker og sætter mat i 2 træk.

Hvid trækker og sætter mat i 2 træk

Kalender for forårssæsonen 2021

Vel vidende, at det nok er halsløs gerning at foretage normal planlægning i disse tider, er der lavet en kalender for Vojens Skakklubs forårssæson 2021.
Den slippes hermed løs med alle mulige forbehold. Den bygger på den forudsætning, at vi efter den 3. januar 2021 igen får lov til at samles op til 10

medlemmer ad gangen til indendørs aktiviteter som f.eks. skak! Og det er jo langtfra sikkert 🙁
Der er afsat 2 klubaftner til hver klubturneringsrunde, og sæsonen bliver lidt længere end vanligt.

Find kalenderen her.

Mesterrækkerne er nu helt aflyst for sæsonen 2020-21

Sydjysk Hovedkreds´ forsøg på at arrangere en alternativ holdturnering for Mesterrækkerne (opdelt i 4-mandshold) efter nytår er opgivet, idet kun 3 klubber – heriblandt Vojens – har tilkendegivet interesse med 1 hold hver. Resultatet er ikke uventet i lyset af smitterisikoen og de seneste stramninger af Covid-restriktionerne. Der er lige nu helt lukket for indendørs aktiviteter som skak til og med søndag den 3. januar

2021, og fremtiden for holdturneringens øvrige 4-mandsrækker afhænger af, hvornår der igen bliver åbnet for almindeligt klubliv – dvs. hvornår det igen bliver muligt overhovedet at samles til skak i klubsammenhæng, med eller uden restriktioner på deltagerantal.
Men pas godt på lysten til at spille skak, for der kommer en dag, hvor det ikke længere er pandemien, der skal spille hovedrollen.

En god skakhistorie

Dette er ikke en nyhed, men en god historie! Skak kan man dyrke på mange måder, og når der i øjeblikket er sat begrænsninger for at samles fysisk omkring brættet, er der heldigvis andre måder at pleje sin interesse på. Her er det Ejvind Ambøg, der har fundet et gammelt parti frem, og som fortæller den historie, der følger med:
“Tilbage i år 2000, da jeg spillede for ”Tårnet” i Randers, skulle vi møde Grenå i en holdkamp. Formanden kom hen til mig: ”Du skal møde Anders Andersen, den gamle økonomiminister”. Jeg blev noget overrasket. Jeg erindrede ham fra TV-avisen i første halvdel af 80’erne, som en ældre cigarrygende venstremand, under Schlüter-regeringen.  Og ganske rigtigt, kort efter dukkede han op, ulasteligt klædt og stadig med en cigar i mundvigen (det var fra tiden før, der blev indført “dødsstraf” mod rygning indendørs!) Han var finansminister under Poul Hartling i 1973, økonomi og skatteminister under Anker Jørgensens 1978-79 samt økonomiminister under Schlüter 1982-87.
Da vi spillede, var han efterhånden blevet 88 år, men han var stadig en stærk skakspiller med imponerede 1780 i rating. Efter partiet sludrede vi en tid, og han fortalte lidt om sin ministertid, og at han, da politik var lagt på hylden, hev skakspillet frem igen. Han havde spillet skak siden han var 8 år gammel, altså i 80 år!

Anders Andersen

Han havde som ung været meget talentfuld, og vandt Djurslandsturneringen hele 13 gange. I øvrigt vandt han de 6 gange, efter at han vendte tilbage til skak, også efter at han aldersmæssigt var helt oppe i 80’erne! De 32 år, hvor han var aktiv i politik, var der dog ikke tid til at spille, men Skakbladet var fast natbordslæsning. Hans styrke kom dog ikke til udtryk i vores parti, som jeg vandt meget hurtigt, da han gik helt galt i åbningen. Så var der til gengæld tid til et par uformelle hurtigskak partier bagefter. Et sjovt møde man husker. Han døde i øvrigt i 2006 efter et langt og begivenhedsrigt liv.”

Corona-stop

Vojens Skakklub indstiller alle aktiviteter, indtil vi kommer ind i det nye år og indtil der lempes på de Coronarestriktioner, der er indført med virkning fra onsdag den 16-12-2020 kl. 16. Vi håber at kunne genoptage aktiviteterne i begyndelsen af 2021 – i heldigste fald mandag den 4. januar.

Alle medlemmer og deres familier ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår.