Nyheder 2018

Nyheder 2018

De seneste nyheder på Vojens Skakklubs hjemmeside finder du altid på forsiden.

02-08-2018
Invitation til Grenzturneringen 2018-19.

Skakklubberne i Tønder, Niebüll, Løgumkloster og Leck indbyder til en ny sæson med Grenzturnering. Se invitationen her.

29-07-2018
Jon Ludvig Hammer sejrede i XtraCon Chess open 2018.

Placeringerne i toppen blev således (med korrektionsberegning for samme score):
GM Jon Ludvig Hammer, Norge – 8½ (besejrede i sidste runde Vincent Keymer)
GM Dmitry Andreikin, Rusland – 8½
GM Rasmus Svane, Tyskland – 8
GM Nils Grandelius, Sverige – 8
GM Marin Bosiocic, Kroatien – 8
GM Allan Stig Rasmussen, Danmark – 8
GM Sune Berg Hansen, Danmark – 8
GM Baadur Jobava, Georgien – 8

Benny Christensen vandt i sidste runde og sluttede på 4 points. Det var i underkanten af det forventede og kostede 4 ratingpoints, men de er til at indhente igen. Se alt om turneringen her.

28-07-2018
XtraCon Chess open 2018.

Før sidste runde ser stillingen i toppen således ud.

SpillerEloPo
1Dmitry Andreikin2702
2Jon Ludvig Hammer2631
3Aryan Tari2615
4Rasmus Svane2580
5Vincent Keymer2466

Bemærk især det tyske “Wunderkind” Keymer, der kun er 13 år. Han vandt sensationelt Grenke Chess Open (med 787 deltagere) i Påsken med 8 points efter 9 runder, så alle modstandere var advaret på forhånd. Se interview med den unge mand efter Grenke Chess Open her.
Danske spillere, som fortsat er med i kampen om turneringssejren med hver 7 points er: Mads Andersen, Sune Berg Hansen, Allan Stig Rasmussen og Kassa Korley.
Benny Christensen har ikke haft lette modstandere, men indtil 9. runde har han scoret nogenlunde som forventet – i alt 3 points og et fastholdt ratingtal. Lørdagens nederlag mod en nordmand (1544) ødelagde imidlertid billedet og sendte ham ned på en foreløbig 327.-plads. Medmindre han hiver en sejr hjem i sidste runde, kan han ikke være tilfreds med udbyttet. Til gengæld er det lærerigt at deltage i en stor turnering med daglige turneringspartier i en lang uge.
Turneringshjemmesiden finder du her.

27-07-2018
Skakspillere går (også) på natklub.

Som led i DSU´s imagekampagne er der tryk på forberedelserne til et alternativt skakarrangement på det københavnske diskotek/natklub Chateau Motel (Knabrostræde 3, 1210 København). Arrangementet finder sted fredag den 24. august 2018, så hvis du er på de kanter…

Se Facebookopslaget her

24-07-2018
XtraCon Chess open 2018.

Det er nu lykkedes for Benny i løbet af mandag og tirsdag at sikre sig 2 points. 2 af 5 rækker i øjeblikket til en 282.-plads – vel at mærke i et samlet felt på 397! Det er en lille forbedring i.f.t. startplaceringen i ratingorden som nr. 296. På selve hjemmesiden for XtraCon Chess Open er det svært at se den aktuelle stilling, så for at skaffe sig et overblik må man over i DSU´s turneringssystem. Her fremgår det, at der efter 5 runder kun er 3 spillere med maksimum-points. Nemlig Ivan Saric, Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein. Bedst placerede dansker er GM Mads Andersen med 4½. I dagens runde måtte Mads nøjes med remis mod det tyske kæmpetalent IM Vincent Keymer.
Der er masser af muligheder for at følge de vigtigste partier live eller lade sig inspirere at live-kommentarer af Lars Schandorff, der i løbet af dagen ofte får mestrene ind for at gennemgå og kommentere egne partier.

22-07-2018
XtraCon Chess open 2018.

Bennys første 2 runder var vanskelige, men han kunne have rettet op på den forventede score med en sejr over en nordmand i 3. runde. Det lykkedes desværre ikke, men parringerne i 4. runde burde give Benny en overkommelig modstander, så mon ikke der kommer points ind på kontoen i morgen?!

 

22-07-2018
Mere end godkendt.
Så er resultaterne af lejrturneringen på årets skaklejr offentliggjort. Martin Møller blev nr. 5 i gruppe A (9½ af 15 points), mens Oleksandr Pershuta sluttede på 3.-pladsen i gruppe E (15½ af 19 points). begge resultater er mere end godkendt!
Se resultaterne fra lejrturneringen her.
Sidst på lejren blev der uddelt en række diplomer. Heriblandt ét til Martin Møller, der blev udnævnt til “Årets holdkaptajn”   😛
Masser af fotos fra lejren kan findes på lejrhjemmesiden.

21-07-2018
XtraCon Chess open 2018.
Så er turneringen i gang, og der er fra turneringshjemmesiden adgang til både en lang række partier (ikke færre end 80!) og live-kommentering med Lars Schandorff. Lyden på livekommenteringen er i øvrigt fremragende, så alle kan være med.

Turneringen afvikles som en 10 runder FIDE schweizer, hvor ratingforskellene i første runde er anselige. Benny Christensen fra Vojens fik i dag fornøjelsen af at møde en ungarsk FIDE-mester ved navn Tamas Gunes Ongut (ELO-rating 2220) i første runde! Med ca. 500 ratingpoints i forskel blev det til et forventet nederlag til Benny, men der er fortsat 9 points at kæmpe om.

Turneringstabellen kan ses her.

19-07-2018
XtraCon Chess open 2018.
Benny Christensen fra Vojens Skakklub er nu draget mod Helsingør for at spille med i Xtracon Chess Open 2018, der bliver  den stærkest besatte turnering i Danmark i år. Det er en Open, hvor alle kan deltage, og flere end 400 skakspillere har taget imod udfordringen. Som ny kommentator optræder GM Lars Schandorff.

Turneringen afvikles i tidsrummet fra lørdag 21. juli til søndag den 29. juli 2018.
Spillested: Konventum Helsingør, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør
Spilleplan:
Åbning: Lørdag d. 21. juli kl. 13.
Runde 1: Lørdag d. 21. juli kl. 14.
Runde 2-3: Søndag d 22. juli kl. 10 og 17.
Runde 4-9: Mandag d. 23. juli til lørdag d. 28. juli kl. 13.
Runde 10: Søndag d. 29. juli kl. 10.

27-06-2018
Skaksommerlejr.
Dansk Skak Unions skaklejr er i år flyttet fra Tjele til Skanderup Efterskole (Lunderskov), så den er kommet noget tættere på vores egn. Fra Vojens deltager Oleksandr Pershuta og Martin Møller.
Oleksandr er med for første gang, mens Martin har været med flere gange. Elitegruppen, der bliver trænet af 2 Danmarksmestre – nemlig ange Bjørn Møller Ochsner (DM 2018) og Mads Andersen (DM 2016 og 2017) er sammensat af de 14 højst ratede. Dermed bliver der ikke plads til Martin, der ratingmæssigt ligger som nr. 17 af de i alt 100 tilmeldte børn og unge.
Skaklejren er i meget høj kurs blandt de unge skakspillere, og har man først været med én gang, bliver det sjældent sidste gang.
Læs meget mere om årets skaklejr her.

26-06-2018
Horsens Lang Weekend EMT 2018.
Mange synes, at weekender er for korte. I Horsens Skakforening gør de noget ved det. Horsens Lang Weekend er en  skakturnering i en forlænget weekend midt i sommerferien. Det er i uge 28, og i år foregår det den 12.-15. juli. Flere end 90 skakspillere er allerede tilmeldt, men der er plads til flere…
Hjemmesiden med indbydelse, tilmelding og oversigt over tilmeldte finder du her.

09-06-2018
Registrering i Dansk Skak Unions medlemskartotek.
Når du som DSU-medlem tilmelder dig en turnering, sker det i dag altid elektronisk via Dansk Skak Unions turneringssystem. Her hentes oplysninger fra medlemskartoteket. Det er nemt og sikkert, hvis ellers oplysningerne om dig er korrekte. Det skal du selv sørge for. Med password til kartotekssystemet kan du selv rette de oplysninger, DSU har om dig. Hvis du endnu ikke skaffet dig password til kartotekssystemet, bør du få denne lille sag på plads hurtigst muligt.

Det sker på følgende måde:

1. Klik på søgefunktionen og find dig selv i DSU´s medlemssystem.
2. Klik på dit navn for at komme ind til din egen side i kartoteket. Hvis du ikke har skaffet dig et password i forvejen, ser nederste del af skærmbilledet således ud (med dit navn, hvor der er brune overstregninger)

3. Derefter indtaster du din mailadresse/dine fødselsdata og klikker på indsend email
4. Du vil derefter få tilsendt login/password, så du kan logge ind i medlemskartoteket (http://kartotek.skak.dk/) og foretage rettelser.Der er andre fordele ved at få et password til medlemskartoteket. F.eks. er det en forudsætning for at kunne afgive stemme, når årets skakspiller i Danmark skal kåres.

07-06-2018
Nimzowitsch.
Serien af fine skak-udsendelser med Lars Schandorff som studievært er fortsat i Radio 24|7 i 2018.
Genhør dem hos som podcasts hos Radio 24|7 eller her.

01-06-2018
For skakhistorisk interesserede
er der nu lagt mødereferater m.m. fra Dansk Skak Unions tidligere 4. Hovedkreds på hjemmesiden. Dermed suppleres øvrigt historisk stof på hjemmesiden, såsom:

God fornøjelse!

30-05-2018
Skak på Vrå Højskole.
Sakset fra DSU´s hjemmeside:
Vrå Højskole, der ligger lidt nord for Brønderslev, udbyder efter sommerferien et skaksemester henvendt til skakspillere i alderen 18 til 30 år.

Du vil være en bedre skakspiller og mere helstøbt i formen.
Du har lyst til at vide mere om skakspillets historiske og filosofiske perspektiv.
Du har skak som din primære interesse – og har lyst til at kombinere det med et højskoleophold.
Du har lyst til at være med til at udvikle dansk skakkultur i nye retninger.

Undervisningen foretages af Thomas Bach Jacobsen og Sune Normann Hansen, men der vil også være gæstelærere som IM Bent Sørensen og GM Henrik Danielsen.

Semestret varer fra den 12. august til den 15. december 2018.
Se brochuren om højskoleskak-opholdet her.

 

30-05-2018
Christian Karstensen er ny bymester 2018 i Løgumkloster!
Christian rystede ikke på hånden, da han sikrede sig et helt point ved at besejre Scot Wolfgang Jensen i sidste runde. Dermed var bymesterskabet i hus med 6 points i alt. På de følgende pladser kom Ejvind Ambøg og Per Hansen. med hver 5½ points.
Blandt deltagerne fra Vojens Skakklub gjorde Benny Christensen det bedst med i alt 4 points, en samlet fjerdeplads og en lille ratinggevinst. Morten Jessens 7.-plads var også ok, men resten af Vojensspillerne imponerede ikke. Dog skal det nævnes, at Jesper Kallesen, der er B-medlem i Vojens, men hidtil har spillet for Gråsten, fik en lille ratingpræmie. Det skal også bemærkes, at turneringen blev spillet i en samlet Schweizergruppe, hvorfor ikke alene antallet af points giver hele billedet af de enkelte deltageres præstationer. Der er stor forskel på styrketallene for de spillere, man møder undervejs.
Som sædvanlig var det en hyggelig turnering for samtlige deltagere.
Tabellen med slutstilling, resultater og partier fra turneringen kan findes her.

24-05-2018
Løgumkloster Byturnering
nærmer sig sin afslutning. Der er nu spillet 6 runder, og sidste runde spilles tirsdag den 29. maj. Forhåndsfavoritten Per Hansen mistede et skridt ved at fejle fælt mod Jesper Kallesen. Det lykkedes ham dog at vende en tabsstilling til remis, men før sidste runde ligger Christian Karstensen nu i spidsen med 5 points, og han kan med en sejr i runde 7 sikre sig bymesterskabet. Ingen af deltagerne fra Vojens Skakklub har klaret sig rigtig godt. Bedst ligger Benny Christensen med 4 points, men han får til gengæld kam til sit hår, idet han har “trukket” Per Hansen i sidste parti. Tabellen med stilling, rundelægning og partier fra turneringen kan findes her.

30-04-2018
Sæsonafslutning i Vojens Skakklub.
Den 30. april er der klubaften for sidste gang i denne sæson i Vojens Skakklub. Vi holder sommerpause, men forventer at være klar til fortovsskak i forbindelse med Vojens Høtte, og vi begynder en ny sæson mandag den 27. august 2018. Tak for i år og på gensyn!

29-04-2018
Bundesligaen.
Der er nu gang i allersidste fase af sæsonens Skakbundesliga i Tyskland – også kaldet verdens stærkeste skakliga. De 2 sidste runder spilles mandag og tirsdag som samlede stævner i Berlin. Efter 13 runder har Solingen bragt sig et enkelt brætpoint foran Baden-Baden inden runde 14 og 15. Som bekendt er det matchpoints, der tæller først i Tyskland, og her har begge hold 23 MP. På papiret har Baden-Baden det letteste program – de skal møde nr. 10 og 13 i tabellen, mens Solingen skal møde nr. 6 og 8.

Følg kampene live her.

29-04-2018
Løgumkloster Byturnering.
Der er nu spillet 3 runder i byturneringen. I runde 3 vandt Benny Christensen lokalopgøret mod Martin Møller. Kresten tabte til Scot W. Jensen, mens Gagik Sahakian spillede remis mod Vagn Lauritzen. Det samme gjorde Morten Jessen mod Uwe Hansen. Ole Harbo og Karl Posselt fik udsat deres parti i 3. runde. Tabellen kan findes her.

23-04-2018
Klubturneringen.
Efter afvikling af 3 udsatte partier er klubturneringeringens forårsudgave færdigspillet. Finn vandt ikke uheldigt det udsatte parti over Benny, der ellers havde gode chancer for at afgøre sagerne til sin fordel. I en stilling med 2 merbønder kostede en fingerfejl det meste af et par lette officerer, og så blev det for svært at fastholde et ordentligt angreb. Mogens havde fuld kontrol over partiet mod Morten og vandt sikkert. Nogenlunde det samme kan siges i partiet Martin – Bo, hvor Martin først skaffede sig betydelig terrænfordel og siden materiel fordel, hvorefter Bo valgte at opgive.
Med aftenens resultater blev det klart, at Martin Møller slutter med 6 points og efter flere forgæves forsøg kan udnævnes til klubmester for første gang. Til lykke!
Mogens indtager andenpladsen med 5½, og Karl og Finn følger på de næste pladser med hver 5 points. Tabellen kan ses her.

16-04-2018
Klubturneringen.
5 af 6 partier blev afviklet i 7. runde af klubturneringen. der var remisser til Martin og Finn samt Kresten og Anatolii. Karl vandt over Bo, Gagik tabte til Jesper, og Ole tabte til Benny.
Klubmesterskabet afgøres først, når de 3 udsatte partier spilles på mandag. Begge favoritter – Martin og Mogens – har hver et udsat parti. Tabellen kan ses her.

16-04-2018
Vojens Skakskole.
2 nye skakinteresserede børn mødte op til juniorskak mandag aften. Vi byder velkommen til Viktor og Julija. Det er  meget positivt, bortset fra at tidspunktet er lidt uheldigt, eftersom klubben holder sommerferie fra den 30. april. Forhåbentlig holder interessen sommeren over, så vi kan begynde en ny sæson med flere børn i Vojens Skakskole.

15-04-2018
Klubturneringen.
Mandag den 16. april spilles 7. runde. Der er 2 udsatte partier fra 2. og 4. runde, der sammen med et udsat fra 7. runde skal afvikles senest den 23. april, hvorefter der er sæsonafslutning i Vojens Skakklub mandag den 30. april.
Parringerne til sidste runde kan findes her.

15-04-2018
DanPumps Kolding Bymesterskab 2018.
Turneringen er bedre kendt under det tidligere navn Sondex Cup. Den blev spillet i den forløbne weekend med i alt 126 tilmeldte, og fra Vojens Skakklub deltog Martin Møller som den højest-ratede i Basis 3. Det blev til 3 points og en andenplads i gruppen. Det skal desuden tilføjes, at Martin som den eneste tilføjede gruppevinderen Albert Mechlenburg Møller et nederlag.
Turneringstabellen kan ses her. Vinder af den øverste GM/IM-gruppe blev Jonas Bjerre – bl.a. foran den nyslåede Danmarksmester Bjørn Møller Ochsner.

Martin møder Claus Marcussen (foto Hans N. Paulsen)

12-04-2018
Løgumkloster Byturnering 2018.
Martin måtte kapitulere, da han mødte favoritten til Bymesterskabet, Per Hansen (Haderslev), men ellers bød tirsdagens 2. runde på flere “lokalopgør” mellem de mange Vojens-deltagere. Resultater og stilling fremgår af tabellen i turneringssystemet.

12-04-2018
Fuldt program i Klubturneringen.
Mandag den 9. april var der fuldt program i 6. runde af Klubturneringen. De fleste resultater var nogenlunde som forventet, men en lille overraskelse var det, at Jesper – efter at have tilspillet sig en knusende stilling mod Kresten – ikke formåede at slå det sidste søm i og endte med at sætte det hele over styr. Tabellen kan ses her.

07-04-2018
Pokalturneringen.
Der blev i dag afviklet hovedkredsfinale/kvalifikation til DSU-landsfinalen i Svendborg i Pinsen (søndag den 20. maj) i pokalturneringen, der er en hurtigturnering for 4-mandshold – inddelt i en eliterække og en bredderække. Skakklubben Springeren var arrangør, og Vojens Skakklub var med i bredderækken. Resultatet var ikke prangende. Det gik nogenlunde med at skaffe et antal brætpoints, men turneringen bruger i år matchpoints, og Vojens endte efter 1 matchsejr + 1 uafgjort på 3 matchpoints (8½ brætpoints) og en samlet placeret som nr. 5-6 af 6 deltagende hold, der spillede alle-mod-alle. Vojens´ holdopstilling var:

1. Martin (score 0 point)
2 Mogens (score 3 points)
3. Finn (score 3 points)
4. Morten (score 2½ points)

Holdopstillingen var valgt, fordi Martin er skrap til hurtigskak. Denne gang var han dog kommet i kærlig behandling mod stærke modstandere på de andre hold, der havde oprustet på 1. brættet. På nær en enkelt undtagelse var alle Martins modstandere mesterspillere, og selv “undtagelsen” var højere ratet end Martin.  Til gengæld “aflastede” Martin de øvrige på Vojens-holdet.
Se tabellen her.

Videre til landsfinalen fra Sydjysk Hovedkreds er Evans 2 og Springeren 2 i bredderækken.

06-04-2018
Klubturneringen.
Efter privat afvikling af et par udsatte partier (Karl spillede remis mod både Martin og Finn) resterer nu kun 2 partier, før vi er helt a jour. 6. runde spilles mandag den 9. april, og tabellen med stilling og parringer kan findes her.
7. og sidste runde er programsat til den 16. april, hvorefter der er en enkelt almindelig klubaften den 23. april til eventuelle manglende partier. Derefter er der sæsonafslutning mandag den 30. april – bortset fra alle de medlemmer, der har forlænget sæsonen med deltagelse i Løgumkloster Byturnering.

03-04-2018
Løgumkloster Byturnering 2018.
Med et par sidste-øjebliks-tilmeldinger er årets byturnering nået op på 20 deltagere. Der spilles i én Schweizergruppe, og første runde, hvor der altid i en sådan turnering er betydelig ratingforskel i de enkelte parringer, gav som ventet en del favoritsejre. Dog også et par overraskelser. Jesper Kallesen var ikke helt skarp, og så udnyttede Gagik Sahakian sit angrebsgen til en forrygende afslutning. I opgøret mellem Kresten Beck og Karl Posselt var der gennem hele partiet fordel til sort, men Karl forstod ikke at omsætte fordelen til noget afgørende, og så løb partiet ud i remis. Ole Harbo var udfordret mod Scot Wolfgang Jensen, men forsvarede sig godt og kunne godt have fortjent remis. Det blev dog til et nederlag for Ole.
Alle partier, resultater og parringerne til 2. runde kan findes i turneringssystemet.

02-04-2018
DM i skak.
Som sædvanlig har Påskedagene været højsæson for en masse danske skakbegivenheder – i år på Hotel Svendborg. Dansk Skak Union har holdt Forretningsudvalgsmøder, Hovedbestyrelsesmøde og Delegeretmøde, Skakdommerforeningen og Støtteforeningen har holdt generalforsamlinger, og ikke mindst er der blevet afviklet DM i skak med ca. 320 deltagere. Alle resultater og turneringstabeller kan ses her. Bjørn Møller Ochsner (23 år) er ny Danmarksmester med suveræne 8 points af 9 mulige.  Hele 2 points foran de nærmeste konkurrenter Jonas Buhl Bjerre (13 år) og Jesper Søndergaard Thybo (18 år). Med resultatet scorede 13-årige Jonas sin 3. IM-norm og FIDE vil inden længe udnævne ham til International Mester – som yngste dansker nogensinde. Landsholdsklassens eneste stormester, Allan Stig Rasmussen, måtte se sig henvist til 4.-pladsen.
Kandidatklassen blev vundet af Jakob Aabling-Thomsen.
Vojens Skakklubs egen Benny Christensen deltog i en G7-gruppe, men havde ikke rigtig tur i den. Han opnåede kun 3 points og taber ratingpoints på præstationen. I flere af partierne kunne det dog let være gået anderledes.
Asbjørn Hovgård Schack fra Haderslev scorede fornuftige 3 points i Kandidatklassen og akkumulerede endnu et par ratingpoints.

Efter i 9 dage at have spillet alvorlige partier i Landsholdsklassen morer de unge sig med lidt baby-skak før sengetid. På billedet fra venstre: Jesper Søndergård Thybo, Jonas Buhl Bjerre, Bjørn Møller Ochsner og Martin Percivaldi.

I forbindelse med Delegeretmødet blev der efter indstilling fra hovedkredsens uddelt hæderstegn og initiativpræmier. Sydjysk Hovedkreds havde peget på henholdsvis  Bjarne Meldgaard Rasmussen (Varde) som modtager af DSU´s hæderstegn – bl.a. for sit 31-årige virke som hevedkredskasserer i henholdsvis 5. HK og Sydjysk Hovedkreds.  Tilsvarende havde hovedkredsen indstillet Løgumkloster Skakklub til en Initiativpræmie.
René Baarup Christensen, der også er hjemmehørende i Sydjysk Hovedkreds blev udnævnt til æresmedlem af Dansk Skak Union efter at have virket som DSU´s  kasserer i 10 år – og i en periode også som forretningsfører i Dansk Skaksalg.

02-04-2018

Turneringen spilles som sædvanlig i Kr. Himmelfartsdagene 9. – 13. maj.
Ud over selve IM turneringen består Fredericia Chess 2018 også af
Fredericia Rapid Chess 2018 (10. maj)
Fredericia Chess EMT 2018 (11. – 13. maj)
Skoleskak for begyndere (11. maj)
Der er mulighed for at overnatte på spillestedet fra fredag til søndag. Og i år har vi besluttet at alle piger overnatter gratis – vi vil gerne støtte op om de initiativer der allerede er for at styrke kvindeskakken.

28-03-2018
DM i skak.
Efter afvikling af dagens 5. runde i er der kun 2 spillere uden nederlag i Landsholdsklassen. Bjørn Møller Ochsner og Jonas Bjerre ligger forrest med hver 4 points. I årets Kandidatklasse deltager bl.a. et par unge spillere fra det sønderjyske: Rauf Murtuzov (Alssund) og Asbjørn Hovgård Schack (Haderslev). Eneste deltager fra Vojens Skakklub Benny Christensen fik et gratis point i 1. runde, men tabte herefter i anden runde. Alle tabeller fra det store DM-stævne i Svendborg kan findes her.

28-03-2018
Påskelyn i Løgumkloster.
11 skakspillere var mødt op, da Løgumkloster Skakklub traditionen tro afviklede Påskelyn i klublokalerne på Øster Højst Skole. 5 helt lokale, 5 fra Tønder Skakklub og en enkelt fra Vojens Skakklub – nemlig Martin Møller. Efter indledende runder og finalerunder havde Martin spillet 13 partier med 3 nederlag og 10 sejre som et flot resultat, der kun blev overgået af Eivind Palm (Tønder), der scorede 10½ i alt. Tabellen kan ses her.

28-03-2018
Generalforsamlingen i Sydjysk Hovedkreds.
blev afholdt i Vejen den 17. marts 2018. På generalforsamlingen blev der besluttet en lang række ændringer til Holdkampreglementet fra næste sæson. Forslag, referat og andre dokumenter fra generalforsamlingen kan findes på Sydjysk Hovedkreds´ hjemmeside.

28-03-2018
Kandidatturneringen i Berlin.
Som de fleste kaksentusiaster sikkert har observeret, bliver det Caruana, der skal udfordre verdensmester Magnus Carlsen i november 2018. Caruana vandt Kandidatturneringen i Berlin med følgende slutstilling.

Læs mere om Kandidatturneringen på DSU´s hjemmeside og gennemspil partierne her.

27-03-2018
Pokalturneringen for hold.
Ved det indledende stævne i Haderslev kvalificerede Vojens 1 sig til Hovedkredsfinalen med et breddehold (ratinggennemsnit under 1900). Hovedkredsfinalen spilles hos Skakklubben Springeren i Kolding lørdag den 7. april 2018 kl. 12. I Bredderækken ventes 5 hold, mens der i Eliterækken er tilmeldt 4 hold.
Stævnet er oprettet i turneringssystemet.

20-03-2018
Klubturneringen.
5 spændende partier i klubturneringens 5. runde blev spillet i går. Partiet mellem Bo og Benny bølgede frem og tilbage, men efter at have været foran med en officer, lykkedes det Bo at smide først gevinsten og derefter remissen væk. Martins parti mod Mogens kan vel betegnes som topopgør, og denne gang trak Martin det længste strå, så måske er en ny klubmester på vej?!
Partiet mellem Karl og Finn er udsat, men øvrige resultater fremgår af tabellen.

13-03-2018
DM i skak.
Påsken nærmer sig – en årstid, hvor utallige skakfolk mødes og får klaret organisatoriske ting parallelt med afviklingen af DM i skak og alle de underliggende turneringer. Det foregår i år på Hotel Svendborg, og forberedelserne er naturligvis forlængst i gang. Senest er tilmeldingerne til Landsholdsklassen også kommet på plads, og årets felt ser således ud:

1. GM Allan Stig Rasmussen, Jetsmark Skakklub, 2557 / 2538
2. IM Jesper Søndergård Thybo, Jetsmark Skakklub, 2472 / 2470
3. IM Bjørn Møller Ochsner, Skanderborg Skakklub, 2444 / 2454
4. IM Mikkel Djernæs Antonsen, Køge Skakklub, 2435 / 2455
5. IM Rasmus Skytte, Århus Skakklub/Skolerne, 2406 / 2393
6. IM Mads Hansen, Skanderborg Skakklub, 2405 / 2377
7. IM Nikolaj Borge, Hillerød Skakklub, 2399 / 2400
8. IM Martin Percivaldi, Køge Skakklub, 2394 /2406
9. FM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg Skakklub, 2389 / 2379
10. FM Poul Rewitz, Skakklubben af 1968, 2296 / 2292

Spilleplanen for Landsholdsklassen ser således ud, hvis man lige skulle komme forbi…

24. marts kl. 14:00: 1. runde
25. marts kl. 14:00: 2. runde
26. marts kl. 14:00: 3. runde
27. marts kl. 14:00: 4. runde
28. marts kl. 14:00: 5. runde
29. marts kl. 14:00: 6. runde
30. marts kl. 14:00: 7. runde
31. marts kl. 14:00: 8. runde
1. april kl. 12:00: 9. runde

Efterhånden som alle tilmeldinger til de øvrige turneringsgrupper kommer på plads, kan det hele følges via DM-hjemmesiden.
Benny Christensen er foreløbig eneste deltager fra Vojens Skakklub. Han er med i G7 – se tabellen her.

13-03-2018
Klubturneringen.
Der blev spillet 5 partier i 4. runde af klubturneringen mandag aften. Partiet mellem Martin Møller og Bo Andersen er udsat.
Mindre overraskelser: Ole vandt over Kresten Beck og Anatolii vandt over Gagik.
Martin har indtil videre kun fået afviklet et enkelt parti. Først blev han selv syg. Siden har det været modstanderne, der har meldt afbud. 3. runde-partiet mellem Jesper og Martin spilles privat torsdag den 15. marts. Derefter lægges runde 5.
Tabellen kan findes her.

11-03-2018
Afgørelse i XtraCon Skakligaen.
Efter afslutningen af sidste runde i skakligaen er Skanderborg ny Danmarksmester. Nordre og Bov trækker Sorteper og rykker ned. Et godt resultat  – et knebent 3½-4½ nederlag til Hillerød i sidste runde – var ikke nok for Bov.

11-03-2018
Kandidatturneringen.
Kandidatturneringen (World Chess Candidates 2018) er i gang i Berlin. Husk, at man altid kan finde live-brætter fra de stærkeste turneringer via Vojens Skakklubs hjemmeside – klik på Live skak i højre kolonne.
I Kandidatturneringen er de i dag i gang med anden runde – se her.
Ét af dagens andre tilbud fra Chess.com er sidste runde i den danske XtraCon skakliga. Dog med en pudsig fejl, idet Peter Jakobsen fra Nordkalotten angiveligt skulle have spillet imod GM Lars Bo Hansen (2560) fra SK68. Peters faktiske modstander i dagens runde var imidlertid en anden Lars Hansen – med 2232  i rating.

06-03-2018
Klubturneringen.
3. runde blev spillet i går aftes. Et enkelt parti er udsat, men 5 partier fik en vinder – de 3 først efter langvarige og spændende kampe med en lille angst for, at alarmen i klubbygningen ville gå i gang, inden vi var kommet ud. Et andet drama udspillede sig samtidig i SE-arenaen, hvor SønderjyskE med endnu en sejr over Gentofte bragte sig i kvartfinalen af denne sæsons Metalliga.
Resultater og parringer i runde 4, der spilles på mandag, kan findes her.

04-03-2018
Generalforsamling i Sydjysk Hovedkreds.
Der er indkaldt til generalforsamlingen den 17. marts 2018 i Sydjysk Hovedkreds. Her skal bl.a. drøftes forskellige forslag vedr. den fremtidige holdturnering. Se invitation og forslag på Hovedkredsens hjemmeside.

04-03-2018
Vojens i Mesterrækken!
De 2 gruppevindere i A-rækken, Vojens og Springeren 3, spillede i dag oprykningskamp i Fredericia, hvor ikke færre end 144 skakspillere var på besøg for at afvikle afslutningen på holdturneringen i henholdsvis 1. Division gruppe 2, Sydjysk Hovedkreds´ Mesterrække 2 og altså oprykningskampen i A-rækken.
Det begyndte godt. På bræt 8 vandt Ole efter at have tilbudt modstanderen remis i et lige springerslutspil. Det blev afslået, og kort efter fejlede modstanderen sin stilling og tabte. Altså 1 point til Vojens – og et fint boost til humøret hos de øvrige spillere på holdet. Siden gik det slag i slag, og uden et eneste nederlag blev det til en uventet sikker Vojens-sejr på 6-2. Gevinster til Martin, Finn og Bo, og remisser til Mogens, Benny, Karl og Morten. En “opdeling” på Vojens 1 og Vojens 2 viser, at begge 4-mandshold skaffede hver 3 points til dagens samlede resultat.

Fra 1. Division gruppe 2 rykker Evans op i XtraCon Skakligaen. Trods en god slutspurt med små sejre i de sidste 2 runder slutter Haderslev á point med Springeren og må en tur ned i 2. Division. I 2. Division har sidste sæsons oprykkere fra Alssund haft det svært og slutter isoleret i bunden. Fra Mesterrække 1 rykker Horsens og Bov 2 op i 2. Division. Fra Mesterrække 2 rykker Fredericia op i Mesterrække 1. Gråsten, der ofte er blevet dømt som nedrykningskandidat i Mesterrække 2, sikrede sig  endnu en gang forbliven i rækken med en flot slutsejr på 6½-1½ over Nr. Snede.

Find alle tabellerne for holdturneringen her.

28-02-2018
Udtagelser til ungdomsstævner 2018.
Ungdomslandsholdstræner Mads Boe har udtaget en række spillere til deltagelse i større ungdomsturneringer i 2018. Læs mere på DSU´s hjemmeside.

28-02-2018
Bent Larsen.
Vlastimil Hort har i anledning af, at Bent Larsen kunne være blevet 83 år på søndag, skrevet en fin mindeartikel (på engelsk) om Bent for ChessBase. Se den her.

28-02-2018
Pokalturneringen.
Det indledende kvalifikationsstævne den 28-02-2018 i Grindsted til Sydjysk Hovedkreds’ pokalturnering er blevet aflyst grundet for få tilmeldinger. Udover hjemmeholdet som var tilmeldt i bredderækken var der kun modtaget tilmelding af et elitehold fra Varde Skakklub. De to hold er hermed og uden kamp kvalificeret til Sydjysk Hovedkreds’ pokalstævne i Kolding som afholdes lørdag d. 7. april kl. 12.00.

27-02-2018
Klubturneringen.
Selv om der er hele 3 udsatte partier fra 2. runde, er 3. runde lagt og spilles mandag den 5. marts. Find tabel med rundelægning her.

27-02-2018
Sydjysk Pokalskak for hold – indledende runde.
Mandag den 26. februar lagde Haderslev Skakklub lokaler til én af de indledende runder i kvalifikationen til DSU´s Pokalfinale, der spilles Pinsedag i Svendborg. 7 hold á 4 spillere var tilmeldt, og trods det ulige antal lykkedes det rutinerede Vagn Lauritzen som turneringsleder at tilrettelægge 3 hurtigskakrunder uden oversiddere. Efter afviklingen af de i alt 42 partier – mange meget spændende – lettede røgen og “tabellen” for de deltagende hold kom til at se således ud:

Hold Matchpoints  Brætpoints
1. Springeren (B) 4½ 7½
2. Haderslev 1 (E) 4 8½
3. Vojens 1 (B) 4 7
4. Haderslev 2 (B) 3½ 6½
5. Gråsten (B) 3 7
6. Løgumkloster (B) 1 3
7. Vojens 2 (B) 1 2½

Alle hold med undtagelse af Haderslev 1 var under 1900 i gennemsnitsrating og deltog derfor i Bredderækken, mens Haderslev 1 er med i Eliterækken.

Matchpoints gælder før brætpoints i dette års pokalturnering. Som det fremgår, blev der fordelt 3 matchpoints pr. kamp for at få puslespillet til at gå op. Haderslev 1 går dermed videre i eliterækken, mens Springeren og Vojens 1 går videre i bredderækken.

Individuelle resultater kan findes på DSU´s turneringsside.

27-02-2018
Skaklejr for voksne.
I den forløbne weekend mødtes 45 skakspillere af varierende spillestyrke fra hele landet til 2 døgns instruktivt og hyggeligt samvær på Løgumkloster Højskole. Indkvartering på enkeltværelser og med fuld kost for 900 kr. Hertil 4 kvalificerede skakundervisere (Martin Haubro, Mads og Filip Boe, Tom Petri) med instruktion tilpasset deltagernes forhåndsforudsætninger. Naturligvis et par indlagte skakturneringer – og oven i hatten en skakhistorisk aftenforedrag om den navnkundige Nimzowitch. Minsandten, om ikke solen skinnede det meste af tiden, så man i pauserne både kunne nyde den fra én af højskolens solvendte glasgange eller på en rask spadsere- eller løbetur i historiske Løgumkloster. Om deltagerne efter weekenden er blevet bedre skakspillere, kan endnu ikke dokumenteres, men den foreløbige konklusioner helt éntydig: Et nyt DSU-initiativ med fin deltageropbakning, der tyder på et behov, som kalder på en gentagelse. Læs mere om skaklejren her.

20-02-2018
Holdpokalturneringen.
I uge 9 begynder afviklingen af de indledende runder i Dansk Skak Unions Pokalturnering (hurtigskak) for 4-mandshold. Det sker 3 forskellige steder i Sydjysk Hovedkreds:

    • Haderslev, mandag den 26. februar kl. 19
    • Grindsted, onsdag den 28. februar kl. 19
    • Skakklubben Evans i Vejle, torsdag den 8. marts kl. 19

Vojens Skakklub har tilmeldt 2 breddehold til arrangementet i Haderslev.

20-02-2018
Oprykningskamp.
Efter afslutning af holdturneringssæsonen for Vojens-holdenes vedkommende i A-rækken har gruppevinder Bov 3 i A-række 1 meddelt, at de ikke stiller op til oprykningskamp mod Springeren 3, der vandt Arækkens gruppe 2. I stedet går retten til en oprykningskamp videre til Vojens 1, der sluttede på andenpladsen i gruppen.
Kampen om oprykning til Mesterække 2 i sæsonen 2018-19 spilles i Fredericia søndag den 4. marts kl. 12.

20-02-2018
Generalforsamling.
I går aftes var der generalforsamling i Vojens Skakklub. Den forløb ganske fredeligt, og alle valg var genvalg. Referat fra generalforsamlingen kan ses her.
Efter generalforsamlingen var der oven i købet tid til en alle-mod-alle lynturnering.

17-02-2018
Medlemsblad.
Nyt nummer af Vojens Skakklubs medlemsblad Springeren er på vej ud til medlemmerne. Det kan også læses her.

17-02-2018
Løgumkloster-invitationer.
Løgumkloster Skakklub er medlemsmæssigt ikke nogen storklub, men den fylder ganske meget i “arrangør-landskabet”. Vi har modtaget invitationer til ikke færre end 3 turneringsarrangementer i marts-april. Det drejer sig om de traditionelle Påskelyn på tirsdagen før Påske, Løgumkloster Byturnering (almindelig EMT) samt Marathon-skak (hurtigskak) lørdag den 21. april kl. 10-24!
Se invitationerne her.

17-02-2018
Syd Grand Prix – finalen.
Sidste afdeling af sæsonens SGP-serie fandt sted i Tønder i dag med 28 deltagere. Det var i underkanten og tilsiger, at finalen til næste år bør placeres mere centralt i Sydjysk Hovedkreds. Når det er sagt, blev det et fint stævne, og næsten alle deltagere fra Vojens fik præmie med hjem. I 1. klasse lykkedes det ganske vist ikke Martin Møller at nå de øverste pladser i dagens stævne. Det lykkedes heller ikke at nå førstepladsen som sæsonbedste i klassen, selv om han i Jan Rosenbergs fravær (p.g.a. deltagelse i senior DM). Til gengæld blev det for Martin til andenplads  og sølvmedalje for hele sæsonen, hvor han har deltaget i alle 7 afdelinger af tuneringen. I 3. klasse blev Jesper Kallesen nr. 2, og det samme blev han i den samlede stilling. Altså også en sølvmedalje til Jesper, mens Karl Posselt ikke kunne nås på førstepladsen. Karl sikrede sig allerede sæaonguldmedaljen for 14 dage siden i Horsens. I 4. klasse deltog Anatolii Pershuta for første gang. Det kostede lærepenge resultatmæssigt, men som dagens eneste spiller i 4. klasse, var der alligevel en lille præmie til Anatolii. Hvad faderen manglede, havde sønnike Oleksandr. Han snuppede sin første SGP-turneringssejr foran (på bedre korrektion) et par konkurrenter, han tidligere har haft store problemer med. Dagens sejr betød endvidere, at Oleksandr fastholdt sin tredjeplads i den samlede stilling og derfor også fik en bronzemedalje om halsen. Den eneste Vojensspiller, der ikke fik noget med hjem, var Morten Jessen, der ikke var tilfreds med dagens præstation. Det lykkedes derfor heller ikke for Morten at avancere i det samlede regnskab, hvor det blev til en acceptabel, men altså ikke præmiegivende 4.-plads.
Når tabellerne med GrandPrix-points er ajourført, kan den ses her.

14-02-2018
Senior DM 2018 er i gang.
Følg turneringen her.

13-02-2018
Holdturneringen.
Så er denne sæsons holdturnering overstået for Vojens-holdenes vedkommende. Ved det samlede stævne på hjemmebane magede resultaterne det således, at Bov 3 som ventet blev gruppevinder – som følge af svineheld i kampen mod Vamdrup. Holger Larsen slap bedst fra åbningen mod Svend Erik Kramer, og han holdt usvigelig sikkert fast i fordelen og afgjorde til sidst partiet til sin fordel. På bræt 2 slap Guido Heinemann mirakuløst fra et nederlag mod Hans Christian Baagøe. Hans Christian greb på et afgørende tidspunkt den forkerte af 2 forbundne fribønder, der kunne have afgjort kampen i få træk – og pludselig var der ikke mere end remis i stillingen. Lige så “uretfærdigt” gik det på bræt 3. Vamdrups Christian Kjær glemte i flere situationer at trykke på uret, og pludselig havde han tabt på tid i en stilling, der så meget fordelagtig ud. Altså en samlet sejr til Bov på 2½-1½.

Dermed var Bovs gruppesejr i hus, selv om Vojens 1 gjorde sin pligt med en 3-1-sejr over Tønder 2, der stillede op med kun 3 mand. Mogens Larsson og Martin Møller vandt deres partier, mens Finn Nielsen “så syner” i et officersoffer, der måske så lovende ud, men viste sig at være uden perspektiv mod en sikkert spillende veteran, Kaj Elkjær. Dermed endte Vojens på andenpladsen 1 point efter Bov 3.

Aftenens tredje match stod mellem Vojens 2 og Løgumkloster. På bræt 1 og 3 var der sikre remisser til Bo Andersen og Kresten Bcek. På bræt 4 mistede Gagik Sahakian tålmodigheden mod Løgumklosters reserve Kim Juul Trane og partiet sluttede, da Gagik satte Dronningen i slag 😳
Der så længe ud til at være trøst at hente for Vojens 2 i det sidste parti, hvor Morten Jessen var ved at have Nis H. Madsen nede i sækken. Helt umotiveret forærede Morten imidlertid pludselig en officer væk, og så blev Løgumklosters samlede sejr på 3-1. Dermed blev Vojens 2 henvist til gruppens sidsteplads. Det var måske ventet, men holdets præstationer set over hele sæsonen må alligevel betegnes som skuffende. Se sluttabellen her.

10-02-2018
Holdturneringen.
Sidste runde af sæsonens holdturnering i A-rækken gruppe 1 afvikles som samlet stævne i Vojens mandag den 12. februar kl. 19. Parringerne er ganske interessante og kan give forskydninger i slutstillingen i gruppen:

Tønder 2 – Vojens 1
Vojens 2 – Løgumkloster 1
Vamdrup 1 – Bov 3

Se tabellen her.

10-02-2018
Skaklejr for voksne på Løgumkloster Højskole.
Tilmeldingsfristen til en weekend i Løgumkloster udløber den 14. februar, og allerede nu er der kun få pladser tilbage.
Tilmelding via DSU´s turneringssystem her.

10-02-2018
Klubturneringen.
Der var 3 afbud til 2. runde af klubturneringen, hvorfor der nu er 3 udsatte partier. 3 andre partier blev dog afviklet med følgende resultater:
Morten Jessen – Kresten Beck   1-0
Gagik Sahakian – Ole Harbo   1-0. Her skaffede Ole sig først stor materiel fordel – og smed derefter det hele væk igen!
Anatolii Pershuta – Bo Andersen 0-1
Turneringstabellen kan findes her.

03-02-2018
SGP- hurtigskakstævne i Horsens.
6. afdeling af sæsonens SydGrandPrix blev i dag afviklet med Horsens Skakforening som arrangør. 40 deltagere var et fornuftigt felt i betragtning af, at Horsens ligger i den nordlige ende af Hovedkredsen, men der er for mange klubber, der slet ikke er repræsenteret ved SGP i år, for det er naturligvis hensigten at aktivere så mange medlemmer som overhovedet muligt i denne gode turneringsform, hvor der bliver spillet en masse skak – og trods begrænset betænkningstid også en masse interessante partier, selv om der naturligvis begås fingerfejl i ny og næ 😕 .
En pæn flok skakspillere fra Vojens var kørt de ca. 100 km. nordpå – nemlig Martin, Morten, Jesper, Karl og Oleksandr. Og godt for det, for der var præmier til både Oleksandr, Morten og Karl, mens de 2 sidste sikkert kan gøre det bedre næste gang.
Oleksandr scorede fine 5½ points, og det rakte til en 3. -præmie i skoleskakgruppen, hvor 8 deltagere spille alle-mod-alle.
Morten, Jesper og Karl kæmper side om side i 3. klasse. Karl og Morten fik i dag hver 4 points, og præmieplaceringen blev altså afgjort til Karls fordel p.g.a. bedre korrektion. I øvrigt vandt Karl også det indbyrdes opgør, der blev Mortens eneste nederlag.
Jespers præstation var måske præget af SønderjyskE Ishockeys pinlige indsats i gårsdagens lokalderby i Esbjerg. Med 3 points blev Jespers score under middel.
Martin, der i sidste weekend sikrede sig en fin ratingfremgang ved en turnering i Bad Zwischenahn var placeret i en samlet gruppe med mester- og 1.-klasse-spillere og var ikke tilfreds med de 3 points, det blev til i dag.
I den samlede stilling med GP-points holder Martin dog sin andenplads i 1. klasse. Karl ser ud til med sejren i dag at have sikret sig førstepladsen i 3. klasse. Oleksandr klemmer sig efter dagens resultat sandsynligvis op på en 3.-plads i den samlede stilling i skoleskakgruppen.
Se tabellerne fra SGP-turneringen her.

30-01-2018
Holdturneringen.
Vojens Skakklub var i aftes på udebane i Bov med andetholdet i A-rækken. Top mod bund i rækken gav et forudsigeligt nederlag til Vojens på hele 0-4. Referat om matchen fra Bov Skakklubs hjemmeside:
“Bov 3 havde mere besvær med Vojens 2 end cifrene antyder, på 1. brættet måtte Svend Erik kramer kæmpe hårdt for at vinde over Karl posselt, der undervejs også havde sine chancer. Der var dog sikre sejre til Guido Heinemann og Rolf Petersen, mens Claus Nielsen måtte kæmpe lidt mere for at vinde over Kresten Beck.” Summa summarum: Vojens 2 får nu svært ved at undgå bundplaceringen i gruppen – efter 4 runder og en samlet pointshøst på kun 3! Der har i denne sæson manglet både held og dygtighed på holdet efter oprykningen i sidste sæson.
Bedre går det for Vojens 1 i samme gruppe. Efter tirsdag aftens sikre sejr over Løgumkloster (½-3½) ligger Vojens med 10½ points på en delt andenplads.
Parringerne i sidste runde, der afvikles som samlet stævne i Vojens den 12. februar, er meget spændende og får afgørende betydning for slutstillingen for alle hold. Se tabellen her.

30-01-2018
Nimzowitch.
Hvis du ikke nåede at høre alle Lars Schandorffs skakudsendelser i 2017 i serien Nimzowitch på Radio 24|7, kan det nås endnu. De ligger her. Hver udsendelse varer ca. 55 minutter.

28-01-2018
Bad Zwischenahn 2018.
Martin stillede op i B-gruppen i ratingorden som nr. 55. Efter 7 runder sluttede Martin med 5 points. Det gav efter korrektion en flot 12.-plads i gruppen, som havde i alt 129 deltagere. Se tabelstillingen her. Vinder af A-gruppen og dermed turneringsvinder blev IM Marco Thinius foran 3 stormestre. 5 spillere scorede 6 points i A-gruppen.
En rapport fra turneringen kan desuden læses på DSU´s hjemmeside.

25-01-2018
Bad Zwischenahn 2018.
Martin Møller deltager sammen med 55 andre danske, især unge skakspillere i Rügenwalder Mühle NordWest-Cup 2018 (20. Internationales Schachturnier Bad Zwischenahn) den 25.-28. januar 2018. Der er tilmeldt 370 deltagere, og Martin er med i B-gruppen med i alt 121 deltagere. Mads Boe har i flere år sørget for dansk deltagelse med koordineret indkvartering. Grunden til at specielt denne turnering er så populær at deltage i, er, at det sociale sammenhold er i top. Mange af deltagerne er gengangere fra tidligere år og glæder sig at spille skak, analysere partierne og generelt bare hygge sammen efter runderne. Der vises ikke live fra turneringen, men resultaterne kan følges på turneringens hjemmeside. Det bliver spændende at følge Martin i dette internationale selskab. Det begyndte godt med en sejr i 1. runde.

24-01-2018
Klubturneringen.
Første runde af forårsturneringen blev afviklet med fuldt program mandag den 22. januar. Selv om første runde i en Schweizerturnering giver kampe med pænt store ratingforskelle, var der flere langvarige, spændende og jævnbyrdige partier – der så alligevel bortset fra et par remisser endte med favoritsejre i sidste ende.
Tabel med resultater og oversigt over modstandere i anden runde kan findes her.

24-01-2018
SGP i Vejle.
Der var god deltagelse fra Vojens ved SGP-hurtigturneringen i Vejle lørdag den 20. januar. Martin, Morten, Jesper, Oleksandr og Karl var af sted til stævnet, der samlede i alt 45 deltagere. Turneringsvinder blev Niels Jørgen Fries-Nielsen (Køge) med fuld pointhøst. Maxim Konstantinov (Evans) besatte andenpladsen og Asbjørn Hovgård Schack (Haderslev) kom ind på en flot tredjeplads. Martin spillede i 1. klasse og scorede 4 points i en samlet 1.-2.-klasse-gruppe. Det rakte efter korrektion til en samlet midterplacering i gruppen. I den samlede stilling ligger Martin som nr. 2 – 5 Grand Prix points efter Jan Rosenberg (Springeren). Jesper, Karl og Morten er hårde konkurrenter i kampen om den samlede sæsonplacering i 3. klasse. I Vejle blev det Jesper, der klarede sig bedst med 4 points, mens Karl og Morten nåede 3½. Karl ligger stadig forrest i den samlede stilling, men Jesper er kun 5 grand Prix points efter på andenpladsen. Der resterer 2 afdelinger i henholdsvis Horsens og Tønder.
Skoleskakgruppen var fint besat med ikke færre end 14 deltagere. For Oleksandr gik det op og ned. Han vandt 3 partier, tabte lige så mange og spillede en enkelt remis. Summa summarum: 3½ points og en midterplacering.

20-01-2018
Tata Steel Chess 2018 (Wijk aan Zee) – Analyse – Magnus Carlsen vs. Peter Svidler.
Ganske vist endte partiet i 6. runde remis, men først efter hård kamp. På det niveau handler det om liv eller død, og spillerne er dødsfjender, eller…?!
Nej! Se Carlsen og Svidler i en efter-kamp-hyggeanalyse, som kunne have fundet sted i mangen en amatørskakklub blandt gode kammerater.

18-01-2018
NB!!! Revideret klubturnering, forår 2018.
Der er kommet et afbud til klubturneringen, så deltagerantallet nu er 12. Derfor er der ingen oversidder.
Tabellen med parringer i 1. runde kan ses her.

18-01-2018
Invitation til Pokalturneringen for hold (hurtigskak).
Læs mere her.

16-01-2018
Klubturneringen, forår 2018.
Et medlem er flyttet i løbet af juleferien. Derfor ændres forårets klubturnering fra at være opdelt i 2 styrkegrupper til én gruppe med 13 deltagere + 1 oversidder. Vi kan derfor ikke nå at spille alle mod alle, men spiller fortsat 7 runder. Denne gang med  rundelægning efter Schweizer-systemet. På papiret giver det en første runde med ret store ratingforskelle, men derefter vil det udligne sig. Tabellen med parringer i 1. runde kan ses her.

16-01-2018
Holdturneringen.
Mandag aften havde begge Vojenshold hjemmebane i A-rækken. Vojens 1 fik en lille sejr (2½-1½) over Vamdrup, mens Vojens 2 tabte til Tønder 2 med tilsvarende cifre. Der er stor jævnbyrdighed i toppen af gruppen, mens Løgumkloster og Vojens 2 er ved at blive isoleret i bunden. Se turneringstabellen her.

14-01-2018
Årets skakspiller i Danmark.
Ikke overraskende var det årets 2 ungdomseuropamestre, der besatte de øverste pladser i konkurrencen om at blive årets skakspiller. Jesper Thybo fik flest stemmer med Jonas Bjerre på andenpladsen. Læs mere på DSU´s hjemmeside.

14-01-2018
Divisionsturneringen.
Det lykkedes desværre ikke Bov at komme væk fra sidstepladsen i skakligaen efter weekendens dobbeltrunde. Bov har 4 points op til et midterfelt, og det kan forudses, at afgørelsen kommer i sidste runde, hvor Bov møder Hillerød.
Bedre ser det ikke ud for Haderslev i 1. division og Alssund i 2. divison. Også disse 2 sønderjyske hold frister en kummerlig tilværelse på sidstepladsen i deres grupper. Se tabellerne her.

12-01-2018
Invitation til Senior-DM.
Læs mere om arrangementet på DSU´s hjemmeside.
Indbydelse og tilmelding her.

10-01-2018
Invitation til Weekend skaklejr for voksne.
Det foregår på Løgumkloster Højskole i weekenden den 23.-25. februar 2018. Læs mere på DSU´s hjemmeside.
Der er plads til 50 deltagere og 17 er allerede tilmeldt. Invitation og tilmelding (senest 14. februar) i turneringssystemet.

08-01-2018
Kommende SGP-turneringer.
De næste hurtigskakturneringer i Syd Grand Prix serien finder sted den 20. januar i Vejle (Evans), den 3. februar i Horsens. Invitationer og tilmelding her: Evans og Horsens.
Se den aktuelle oversigt over deltagere og Grand Prix Points i SGP-serien her.

07-01-2018
Kalender for forårssæsonen 2018.
Den interne aktivitetskalender for Vojens Skakklub (med enkelte tilføjelser af aktiviteter uden for klubben) for den næste halvsæson er nu klar i oversigtsform. Se den her.

05-01-2018
Skakkalender 2018.
Hvis du gerne vil følge med i de største skakbegivenheder over hele verden i 2018, er det en god idé at skaffe sig et overblik her på Chess.com.

05-01-2018
Julemanden kom på besøg.
Man kan godt være heldig, selv om man ønsker sig skak-ting. Her er et par gode gaver, der lå under webredaktørens juletræ i 2017.

03-01-2018
Hvem skal være Årets Skakspiller 2017?
Husk, at det er lige nu, DSU-medlemmer kan stemme på Årets Skakspiller via deres login til DSUs medlemskartotek. Afstemningen foregår i perioden fra onsdag den 3. januar til fredag den 12. januar 2018.
Vinderen offentliggøres på DSU´s hjemmeside søndag den 14. januar 2018.

Kandidater og afstemningsvejledning finder du på skak.dk.

03-01-2018
Indkaldelse til generalforsamling.

Der afholdes generalforsamling i Vojens Skakklub mandag den 19. februar 2018 kl. 19.30.
Se hele indkaldelsen her.
Vedtægter for Vojens Skakklub.

03-01-2018
Taktikøvelser – den daglige dosis

Så er der igen et nyt udvalg af diagrammer med øvelser i matsætning, materialegevinst osv. klar.
Flere taktikøvelser kan findes her.

Nyheder fra 2017 kan du finde her.
Nyheder fra 2016 kan du finde her.
Nyheder fra 2015 kan du finde her.
Nyheder fra 2014 kan du finde her.
Nyheder fra 2013 kan du finde her.
Nyheder fra 2012 kan du finde her.
Nyheder fra 2011 kan du finde her.
Nyheder fra 2010 kan du finde her.