Godt begyndt…

Første runde af Holdturneringen 2022-23 løb af stabelen i søndags, hvor Sydjysk Hovedkreds´ Mesterrække spillede. I denne uge følger så “sekundaholdene”, og for Vojens Skakklubs vedkommende var der mandag aften 2 hjemmekampe på programmet. Vojens 1 spillede i A-rækken mod Evans 3, hvor turneringsreglementets nyskabelse var 6-mandshold. Desuden mødte Vojens 2 i B-rækken Skakklubbens Alssunds 2.-hold.

A-rækken:
På bræt 2 satte Mogens Larssons modstander efter få træk Dronningen i slag – og opgav straks.
Derefter enedes Hans-Henrik Vognsen med sin modstander om remis på bræt 1.
Efter et længe ganske fornuftigt parti kom Jesper Kallesen galt af sted og måtte give Dronningen for et Tårn. Det var ikke holdbart i længden!
På bræt 5 fik Finn Nielsen lov til at spille én af sine favoritåbninger (fransk) og fik forholdsvis let overtaget.
Ligeledes spillede Emil Baltzer på bræt 6 et sikkert parti og trak til sidst det længste strå.
Dermed var holdsejren hjemme med 3½ points i hus.
På bræt 3 blev pinen trukket ud i et spændende og vanskeligt parti, hvor Benny Christensen fik et par kvaliteter, men ikke fandt løsningerne mod et stærkt løberpar og fremskudte bønder. Det burde måske være endt med remis, men i stedet tabte Benny på tid.
Alt i alt en smal sejr til Vojens 1 på 3½-2½.

I B-rækken var der et afbud i løbet af mandagen, og desuden kom en spiller på hjemmeholdet for sent! Det gav en smule panik ved kampstart, men heldigvis kunne Oleksandr Pershuta og Karl Posselt rykke ind på holdet som reserver.

Jesper Brogaard-Radoor fik et let point på bræt 3, hvor et løberoffer gav Dronninggevinst. Oleksandr Pershuta var på bræt 4 oppe mod Broder Petersen – en parring, der i den grad kan betegnes som ungdom mod erfaring. En teenager mod én, der er godt oppe i 80-erne. Broder har imidlertid altid spillet “ungdommeligt”. Angrebsivrigt og utraditionelt. Han lagde pres på Oleksandr´s Kongestilling, og selv om de værste trusler blev afværget med begrænsede materielle skader, blev angrebet flyttet til den modsatte fløj, hvor et par fribønder blev afgørende.
Dermed skulle de sidste 2 brætter blive afgørende for det samlede resultat. På bræt 2 lykkedes det Morten Jessen at føre en fribonde til forvandling. Den blev straks aflivet, men gav Morten fordel i form af en let officer i overskud – og et let vundet slutspil.
Karl Posselt var med kort varsel hoppet ind på bræt 1 og spillede et jævnbyrdigt og uklart parti, lige indtil modstanderen satte en Løber i slag. Så var der ikke mere at spille om, og det samlede resultat blev en flot 3-1-sejr til Vojens 2.
Lidt skuffende, at de fleste Vojens-spillere havde glemt at tage klubtrøjen på 🙁

Spænding til det sidste: Benny Christensens parti mod Eldis Mahmutovic, hvor tidnød blev en ekstra faktor i den for begge parter vanskelige stilling

De individuelle og samlede resultater kan ses herunder. Klik på billederne for at finde tabeller og partier på holdturneringshjemmesiden.