Godt nytår!

Slutningen på skakåret i Vojens Skakklub blev noget af et antiklimaks. Skakspillere er vant til varianter på brættet, men den seneste Omikron-variant har ikke noget med skak at gøre, og den er højst uvelkommen, lige som Delta var det sidste år.
Myndighedernes og regeringens pressemøder den 16.-17. december betød, at vi valgte at aflyse den almindeligvis hyggelige juleafslutning med lynturnering og socialt samvær i klublokalet.
Heldigvis tog Jesper Brogaard-Radoor initiativ til gennemførelse af en lynturnering alligevel – denne gang blot på nettet ved hjælp af Lichess. Det er første gang, systemet afprøves i klubben, men selv om deltagerantallet endte med at blive begrænset, behøver det ikke at være sidste gang!
I dagens anledning fik juleferierende og tidligere medlem Martin Møller lov til at være med, og han løb ubeskedent med førstepladsen.

Næste aflysning var Vojens Juleturnering, der har været afholdt i tæt på 50 år, men Covid-smitterisikoen ville have gjort det uforsvarligt at gennemføre et sådant arrangement med i størrelsesordenen 60-80 deltagere fra hele landet (og Sydslesvig). Senest har også Skakklubben Springeren aflyst den første SGP-turnering i det nye år. Den var ellers programsat til den 8. januar.

Pga. usikkerheden som følge af smittesituationen er der ikke lavet kalender for forårssæsonen endnu, men det er hensigten at begynde på 2. halvdel af klubturneringen den 10. januar, så der tages imod tilmeldinger den 3. januar.

Omikron-smitten forventes fortsat at stige og toppe i løbet af januar, men indtil videre er der ikke varslet nye forsamlingsrestriktioner. Derfor er planen fortsat, at vi begynder med en almindelig klubaften den første mandag i det nye år – altså den 3. januar. Sydjysk Hovedkreds forventer ligeledes, at holdkampe kan gennemføres forsvarligt som planlagt i henhold til de nugældende retningslinjer.

Med disse bemærkninger vil jeg ønske alle medlemmer et godt nytår og byde velkommen til et nyt skakår.

Medbring gerne Coronapas og mundbind/visir for en sikkerheds skyld, når vi mødes igen mandag den 3. januar.

Vojens Skakskole genoptager også aktiviteterne den 3. januar, selv om skolernes juleferie først slutter den 5. januar.

Se de gældende restriktioner på Kulturministeriets hjemmeside.