Holdkamp i B-rækken

På hjemmesiden for Sydjysk Hovedkreds´ holdturnering kan man finde følgende meddelelse fra turneringsleder Vagn Lauritzen: “Kampen mellem Tønder og Vojens i 3. runde (05-12-2022) kunne ikke afvikles planmæssigt, da Tønderfolkene ikke kunne få adgang til spillelokalet. Den er udsat til den 2. januar, og spilles da i Vojens.”

Det lykkedes at enes om både en alternativ dato og et nyt spillested, og kampen blev afviklet i Vojens i mandags med en sejr til Tønder på 2½-1½.

Selv om der indkøb 2 afbud på selve spilledagen, lykkedes det at stable et udmærket Vojens-hold på benene. Det bestod af Emil Baltzer, Karl Posselt, Ole Harbo og Bjarne Sundgaard.

Bjarne blev udsat for et voldsomt angreb og måtte ret hurtigt se sig besejret. På de øvrige brætter var det sværere at forudse udfaldet.

På bræt 3 fik Ole imidlertid kombineret sig til afgørende materiel overvægt og vandt. Karl med sorte brikker havde egentlig gode chancer og et vist pres på modstanderen, der dog hele tiden fandt de rigtige løsninger. Da han fik placeret en Springer som forpost på 5. række, så tingene ud til at vende, men først da Karl – faktisk i en gevinststilling – overså en Springergaffel (skidt, skidt!), var partiet afgjort til Tønderspillerens fordel. Dermed var det tæt på afgjort, at Tønder ville få den samlede sejr, men Emil holdt i et meget jævnbyrdigt parti remis på bræt 1 og minimerede dermed nederlaget.

Da der kun er 5 hold i gruppen, er der en oversidder i hver runde, og tabelstillingen bliver dermed lidt grumset. Vamdrup, der er Vojens´ næste modstander, ser dog ud til at være storfavorit til at blive gruppevinder.

Se tabellen her.