Holdturneringen

I denne uge spilles der en runde i Sydjysk
Hovedkreds´ Holdturnering. Begge Vojens-hold har været i kamp.
Mandag aften tabte Vojens 2 på hjemmebane med ½-3½ til Skakklubbens Springerens (Kolding) tredjehold.
Springeren mødt i stærkeste opstilling, og lyspunktet for Vojens var Ole Harbos remis mod Hans N. Paulsen på bræt 2. Hans var til sidst nødt til at satse på evig skak for at undgå at blive sat mat på g7. Flot kamp af Ole.
På bræt 3 kæmpede Oleksandr Pershuta også godt mod Søren Krabbenhøft. Oleksandr var en bonde nede, men havde formentlig remischancer. Han måtte dog give fortabt til sidst.
På bræt 1 og 4 led Vojens klare nederlag. Karl Posselt kom skidt fra åbningen mod Karsten Foli, og det lykkedes aldrig at rette op. På bræt 4 gik det ud over Vibeke Møller.
Det står allerede nu klart, at holdet får det svært i år. De øvrige hold i gruppen er betydeligt stærkere over hele linjen.

I Mesterrække 2 var Vojens 1 tirsdag aften i Ribe, hvor resultatet blev et 3-5 nederlag. Finn Nielsen og Kristian Detlevsen, der har været stærke i klubturneringen tabte begge, og det samme gjorde Emil Baltzer og Morten Jessen. Til gengæld fik Mogens revanche mod Peter Leimand på bræt 1. Den anden Vojens-sejr blev sikret af Jesper Brogaard-Radoor, mens Benny Christensen og Jesper Kallesen spillede remis.
Resultatet svarede vel nogenlunde til ratingforskellen, men man kunne have håbet på lidt mere – set fra en Vojens-synspunkt. Også førsteholdet må forventes at skulle kæmpe hårdt for ikke at ende nederste i gruppen.

Links til styrkeliste, kampprogram og turneringstabeller for begge hold kan findes her.

Jesper Brogaard-Radoor har på udmærket vis kommenteret og gjort sit gevinstparti tilgængeligt ved hjælp af faciliteterne på Lichess og Facebook. Se resultatet her.