Holdturneringen

Begge klubbens hold har været i kamp på udebaner i denne uge. Onsdag aften vandt Vojens 1 med 4-2 over Skakklubben Alssund i A-rækken. Finn Nielsen, Emil Baltzer og Kristian Detlevsen vandt på bræt 4, 5 og 6, og i toppen spillede Hans-Henrik Vognsen og Benny Christensen remis. Trods nederlag til Jesper Kallesen var holdsejren altså ikke i fare. Resultatet betyder, at Vojens er tilbage på førstepladsen i rækken med 18 points efter 5 runder. Dog kun et mulehår foran Nr. Snede og Ribe med hver 17½. Ved ligestilling i brætpoints dumper Vojens ned, fordi holdet kun har 6 matchpoints.
Se A-række-tabellen her.

Vojens 2 var torsdag aften på besøg hos Mesterrækkereserverne i Gråsten. Efter et par timers spilletid så det noget broget ud. Morten Jessen så egentlig ud til at være i nogenlunde kontrol, men efter en unøjagtighed ramlede stillingen. Oleksandr Pershuta havde mistet en kvalitet, og det så ud til at gå fra skidt til værre i det parti.
Omvendt havde Ole Harbo gaflet sig til en officer, og Karl Posselt var i gang med at redde sig ud af et vist pres. Men dermed var det slet ikke slut. I forventning om en sejr til Ole, tilbød Karl sin modstander remis. Et minut senere tilbød Ole imidlertid også remis, fordi

han ikke følte sig sikker i stillingen. Begge fik deres halve point, og matchen gik i retning af et 1-3-nederlag til Vojens.
Oleksandr var materielt håbløst bagud, men blev ved med efter bedste evne at stille modstanderen over for visse udfordringer. Det betalte sig, for til sidst mistede Gråsten-spilleren overblikket og tillod Oleksandr at føre en fribonde til forvandling, og så var alting vendt på hovedet. Oleksandr omsatte sikkert sin fordel til gevinst, hvormed resultatet af matchen blev 2-2. Det kunne Vojens være godt tilfreds med.

B-række-Syd er nu afsluttet, og Vojens 2 slutter på en delt 3.-4.-plads.

Mens Oleksandr endnu er nede med et helt Tårn!