Holdturneringen – A-rækken

Efter et par meget “skæve” resultater af mandagsholdkampene i A-rækken, hvor Nr. Snede vandt 6-0 over Varde, og Haderslev vandt 5-1 over Skakklubben Alssund, var der et vist pres på Vojens i tirsdagsopgøret mod Løgumkloster. Heldigvis blev der kæmpet godt over hele linjen.

Først vandt Emil Baltzer, der bliver bedre og bedre, i et kompliceret parti, hvor modstanderen havde fået kongen ind i kampzonen.
Så kom den næste sejr ved Jesper Kallesen, tilsyneladende i en ret lige stilling, men forskellen i ratingtallene bliver ofte afgørende i sidste ende.
Finn Nielsen havde en bonde mere i et tårnslutspil, men det så svært ud at realisere den, og partiet sluttede med remis.
Benny Christensen havde som sædvanlig fået sig rodet ind i kompliceret spil mod Scott W. Jensen, og det passer jo Scott godt, så det så længe kompliceret ud. Benny fik imidlertid overtaget og vandt tårnslutspillet!
På 1. bræt fik Hans-Henrik Vognsen hård kamp, hvor modstanderen Dzano Beckovic fik stillet tingene godt op og ikke gav plads til store udfoldelser. Et uligefarvet løberslutspil plejer at resultere i remis, men Dzano hardet med at spille (lidt for) hurtigt, og han blev snydt til sidst, så Hans-Henrik fik kæmpet sig til hele pointet.
Så var der bræt 2 tilbage. Her fik Mogens K. Larsson kvalificeret modstand af Kim J. Trane, der spillede ret passivt, men gjorde det svært at komme til noget afgørende. Da der var ca. 10 minutter tilbage på klokken til begge spillere, var der endnu ingen afgørelse, og det så ud til at trække op til remis. Så besluttede Kim sig for et dårligt bondetræk, der gav Mogens en bonde og gevinstchancer. Da der så yderligere blev sat et Tårn i slag til sidst, var der igen point til Vojens.

Alt i alt en god holdindsats over hele linjen – og en knusende Vojens-sejr på 5½-½. Konsekvensen for stillingen i A-rækken er nu inden sidste runde, der spilles som samlet stævne i Vojens søndag den 12. marts kl. 12, at Nr. Snede og Vojens ligge side om side i toppen med 23½ point. Nr. Snede har dog flest matchpoint og bedre chancer i sidste runde. Ribe, der er Vojens´ modstander i sidste runde, indtager 3.-pladsen med 20½ point. Der er således lagt op til en spændende finale.

Tabellen kan ses her.