Holdturneringen – Mesterrække 2

Sidste runde i Mesterrække 2 blev afviklet som samlet stævne i Fredericia i går. Det lyder af mere, end det var, idet der som bekendt kun er 5 hold med i rækken i år. Stouby var meget passende oversidder i sidste runde, fordi de allerede inden sidste runde havde sikret sig ret til oprykning som gruppevinder. Der var altså kun 4 holde til stede i Fredericia. Til gengæld var der stor spænding, eftersom de 4 hold mødte op med pointstal på henholdsvis 10, 10½, 11 og 11½.
Nørre Snede lå sidst, men det blev ret hurtigt klart, at de ville vinde over Ribe. Dermed blev det Vojens og Ribe, der indirekte kom til at slås om at undgå sidstepladsen.
Vojens havde “hjemmebane” mod Fredericia, og måtte undvære Jesper Kallesen (Covid-19) og Emil Baltzer, og afbuddene blev måske afgørende.

På bræt 8 mødte Ole Harbo unge Janosh fra den store Easwaralingam-skakfamilie. Partiet var ret hurtigt afgjort med Janosch som sejrherre.
Derefter løb Karl Posselt på bræt 6 ind i en stendød remis med alle bønder på brættet efter 25 træk.
Jesper Brogaard spillede på bræt 5 mod Fredericiaformand Claus Marcussen, der er en travl skakorganisator, der også lige skulle klare teknikken til Skakligakampen mellem Brønshøj og Jetsmark, der blev spillet i Fredericia i samme lokale som de 4 M2-hold. Det skal ikke forklejne Jespers sejr, der blev opnået efter at have givet 2 Tårne for en Dronning. Claus blev sat mat midt på brættet!
På bræt 2 og 3 så det ikke alt for lyst ud, men Kristian Detlevsen havde en merbonde på bræt 4, og på de

resterende brætter så det jævnbyrdigt ud.
Morten Jessens modstander satsede et chancerigt officersoffer, men Morten red stormen af og fik selv sat gang i et uimodståeligt matangreb, der til sidst gav han sejren.
Til gengæld gik der noget galt for Kristian på bræt 4. Efter at have afslået et remistilbud lykkedes det ikke at fastholde merbonden. Tværtimod fik modstanderen afviklet til et vundet slutspil.
På bræt 1 kæmpede Mogens Larsson godt, men mere end remis blev det aldrig til.
Alt i alt sluttede matchen altså med 5-3 sejr til Fredericia. De Ribe nåede 2½ points mod Nørre Snede, kom Vojens lige akkurat til at mangle et halvt point i tabellen. Ribe og Vojens sluttede begge med 13½ brætpoints, men da Ribe før jul vandt det indbyrdes opgør mod Vojens med 5-3 og dermed fik 2 matchpoints, må Vojens Skakklub for tredje gang tage til takke med sidstepladsen i rækken. At nedrykning så ikke nødvendigvis er konsekvensen – fordi der mangler hold i M2 – er en anden sag.

Vojensholdet har i løbet af sæsonen været ramt af væsentlig flere afbud til holdkampene end sædvanligt, men der er grund til at fremhæve gode præstationer af især Mogens og Jesper Brogaard med hver 2½ af 3. Tabellen kan findes her.

I Skakligakampen mellem Brønshøj 1 og Jetsmark 1 var flere stormestre til start, og matchen sluttede i øvrigt 5-3 til Brønshøj. Der var tale om en udsat kamp fra 4. runde.