Jesper Kallesen vinder 1. halvsæson

De første 4 partier i klubturneringens 7. og sidste runde før jul blev spillet i går aftes. De 2 første sluttede alt for hurtigt uden den store spænding. Vibeke Møller kom galt af sted og mistede Dronningen uden rigtigt modspil. Marc Hurkmans fik således hele pointet. Benny Christensen byttede allerede i åbningen om på 2 træk mod Finn Nielsen. Benny havde regnet med at vinde en bonde, men tabte i stedet en officer og opgave snart partiet. Benny har i Coronatiden spillet lyn på nettet og har måske derfor vænnet sig til at trække hurtigt. Det er risikabelt i nærskak!

Aftenens øvrige 2 partier blev derimod meget spændende og jævnbyrdige. Jesper Kallesen spillede med stor koncentration mod Mogens K. Larsson og stod bedst i Tårnslutspillet med en merbonde. I situationen blev han så hjulpet til hele pointet af uret, fordi Mogens som sædvanligt havde brugt alt for megen tid.

Sidste parti var Anatolii Pershuta mod Emil Baltzer. Det blev også en spændende omgang, hvor Anatolii med et officersoffer var lige ved at få alvorligt fart i et angreb på Emils konge. Emil reddede sig dog ved at give officeren tilbage, og til sidste sluttede partiet remis i et slutspil med Konge, Tårn og 2 bønder på hver side.
Aftenens resultater var meget interessante ift. slutstillingen i toppen i den halvsæson, der afsluttes før jul:

Mogens tabte både partiet og førstepladsen, da Jesper slutter med en lidt bedre korrektion. Begge med 5½ points. Tilsvarende kunne Emil – efter Mogens´ nederlag – med en sejr have snuppet førstepladsen foran de 2 andre på en endnu bedre korrektion, men han slutter altså med 5 points på 3.-pladsen. Selv om der stadig resterer 3 partier, kan ingen andre nå op i toppen uanset resultaterne.

Mandag den 7. december er der ikke almindelig klubaften, men Vojens 2 skal på hjemmebane møde Løgumkloster i Holdturneringen.

De sidste partier i Klubturneringen spilles mandag den 14. december:
Jan-Henning Friz – Kresten Beck
Ole Harbo – Jacob Ettrup Lauridsen
Morten Jessen – Flaviu-Viorel Stoica

Ejvind Ambøg har som bekendt desværre måttet trække sig fra efterårsturneringen, men håber at vende tilbage efter jul.

Klubturneringstabellen kan ses her. Korrektionsberegningen kan ses ved at klikke på fanebladet “stilling”.

Topopgøret mellem Jesper og Mogens kan ses herunder. Afgørelsen kom, da – undskyld det forældede udtryk – Mogens´ “vinge” faldt.