Klubturneringen, 6. runde (1)

Mandag aften blev der taget hul på “første halvdel af 6. runde”. Formuleringen dækker over, at vi med forsamlingsrestriktionerne højst må være 10 skakspillere (o. 21 år) samlet ad gangen i klublokalet. Resten af 6.-runde-partierne spilles derfor som planlagt på mandag den 23. november.
Resultater af gårsdagens kampe: Mogens K. Larsson – Benny Christensen 1-0
Marc Hurkmans – Jan-Henning Friz 0-1
Finn Nielsen – Anatolii Pershuta 1-0
Emil Baltzer – Ole Harbo 1-0
Benny kom hurtigt galt at sted. Mogens satte sig på centrum og fik efterfølgende placeret lette officerer på 7. og 6. række, og så var det parti afgjort.
Marc og Jan-Henning spillede et materielt lige parti, men Jan Henning fik skubbet en fribonde langt frem og havde i slutfasen et par gode Springere, der var hårde ved Marcs svage bønder.

Finn vandt først en bonde, siden en officer og til sidst partiet mod Anatolii.
Det længst varende, mest spændende og mest jævnbyrdige parti spillede Emil og Ole. Materiel ligestilling og ret fastlåst, lukket stilling pegede længe mod pointdeling. Så flyttede Emil Tårnene fra d-linjen til f-linjen. Det var en fejl, der gav Ole lejlighed til at hugge en central bonde. Måske ikke nok til at afgøre partiet, men dog en god chance, som desværre blev spoleret, da Ole valgte en mærkelig fortsættelse, der kom til at kost en kvalitet. Altså et helt point til Emil, der igen balancerede på kanten af tidskontrollen.

På mandag fortsætter afviklingen af 6. runde med følgende partier:
Kresten Beck – Oleksandr Pershuta
Jacob E. Lauridsen – Morten Jessen
Jesper Kallesen – Flaviu-Viorel Stoica
Tabellen er lige her.

Et kendt dilemma i skak: Hvad skal man gøre, når man ikke kan finde en plan? Her har Emil ikke kunnet udnytte dubleringen af Tårnene i den åbne d-linje. I stedet forsøger han at indtage f-linjen. Det koster en bonde i løbet af få træk.