Klubturneringen – hvad skete der lige?

5 partier blev spillet mandag aften som led i klubturneringens runde 3. Næppe var runden gået i gang med det sædvanlige forventning om ganske jævnbyrdige partier trods betydelige styrkeforskelle på papiret, før 3 partier i løbet af 30-45 minutter var overstået. Ikke helt uden overraskelser. Anatolii Pershuta vandt i få træk over Jan-Henning Friz og samme hurtige forløb fik partierne Ole Harbo – Morten Jessen (1-0) og Jacob Ettrup Lauridsen – Flaviu-Viorel Stoica – (0-1). Uoplagthed/manglende koncentration fik skylden, men det er nok vigtigt ikke at trække for hurtigt det første kvarter, hvorefter koncentrationen gerne skulle indfinde sig, selv om man kan være træt, når man sætter sig til brættet.

De 2 sidste partier var både lange og jævnbyrdige, omend Jesper Kallesen kom skidt fra start og måtte i forsvarsposition mod Benny Christensen, der da også vandt til sidst.
Ganske lige og spændende var partiet Finn Nielsen – Emil Baltzer, indtil Finn uprovokeret satte en kvalitet til i en stilling, der ikke gav de store modspilchancer, og Emil rystede da heller ikke på hånden, men førte sikkert partiet til sejr.
Næste runde er programsat til mandag den 19. oktober, så der er god tid til at få afviklet de 3 udsatte partier.

Se stillingen i tabellen her.

Ole overraskede med de hvide brikker i 3. runde mod Morten