Klubturneringen – næsten afsluttet

Der opstod et par akutte hindringer i at få alle klubturneringspartier afviklet som planlagt i mandags. Sygdom, Covid-kontakt og et defekt gasfyr betød, at et par partier måtte udsættes. Der er heldigvis plads i kalenderen på mandag for de deltagere, der ikke skal spille med på 2.-holdet, der på mandag skal til Haderslev for at spille en runde i holdturneringen. Følgende partier blev spillet:
Karl Posselt – Ole Harbo 1 – 0
Jesper Kallesen – Mogens K. Larsson 0 – 1
Emil Baltzer – Kristian Detlevsen 1 – 0
Vibeke Møller – Oleksandr Pershuta 0 – 1
Der er således fortsat spænding i toppen, hvor Finn Nielsen med 5½ points møder Marc Hurkmans med 4½ inden sidste runde. Se tabellen her.

Karls sejr over Ole kom på et endog meget hængende hår. Ole er i denne sæson rigtig godt spillende og har gennemgående også opnået resultater efter fortjeneste. I dette parti satsede han en officer og kom først med et lovende kongeangreb, som begge parter nok på et tidspunkt vurderede som afgørende. Efter lang betænkningstid fandt Karl imidlertid det rigtige træk – det eneste forsvar imod matten. Derefter blev det hele vendt på hovedet, og Karl fandt løsninger, der sikrede sejren.
Der er vilde udsving til begge sider i løbet af partiet, hvis man f.eks. konsulterer Fritz!
Prøv at finde redningen for Hvid i diagramstillingen, inden du spiller partiet igennem.