Kommune-venskabskamp Haderslev/Vojens-Springeren/Kolding

God begyndelse på en ny kalender og et nyt skakår!

Mandag den 9. januar 2023 tog skakklubberne i Kolding og Haderslev kommuner hul på et forsøg, der egentlig var tænkt til afvikling i den forgangne sæson. Dengang kom Coronaen imidlertid i vejen. Derfor blev det først nu, at konceptet kunne afprøves – i Haderslev Skakklubs lokaler.
En venskabsmatch, hvor henholdsvis Kolding Skakklub og Skakklubben Springeren med et fælles hold bestående af flest mulige skakspillere skulle møde et tilsvarende fælleshold fra Vojens og Haderslev.
Det kom til at passe ganske fint med god spredning af deltagere fra de 4 klubber. Hjemmeholdet kunne godt have stillet med et par ekstra spillere om nødvendigt, men skak på 19 brætter var ganske tilfredsstillende.

Hver deltager kom til at spille 2 hurtigskakpartier (20 minutter + 5 sekunder pr. træk) med henholdsvis hvid og sort – og mod forskellige modstandere. Undervejs var der indlagt en god lang pause, hvor der var lejlighed til at få en snak med gamle og nye skakkammerater.
Aftenen bød på en god mulighed for at møde konkurrenter, man måske sjældent eller aldrig tidligere havde mødt – i en hyggelig atmosfære og i en ratingfri zone!
Naturligvis blev der spillet seriøs skak, og samlet set vandt Kolding med 20-18, men det var næppe resultatet, der fyldte mest hos idémagere og arrangører. Meget tyder på, at konceptet faldt i så god jord, at et returmøde i Kolding til næste år er oplagt – og inden man ser sig om, er der måske tale om et arrangement, der har potentiale til at blive en tradition. Vi får se!

Masser af skakspillere samlet i den smukke, gamle seminariebygning på Lembckesvej 7 i Haderslev