Kvalifikationsstævne til Pokalturneringen

Dansk Skak Union arrangerer hvert år en Pokalturnering for 4-mandshold, der Pinsedag dyster i en landsfinale i hurtigskak. Pga. pandemien har turneringen dog ikke været afviklet i 2020 og 2021.
Lørdag den 23. april 2022 afholdt Sydjysk Hovedkreds kvalifikationsstævne til denne finale. Det foregik i Riddersalen på Sønderskov Slot nær Brørup med 12 hold, der alle var tilmeldt i bredderækken – dvs. med en gennemsnitsrating under 1800. Blandt disse var der også et hold fra Vojens Skakklub bestående af Benny Christensen, Jesper Kallesen, Kristian Detlevsen og Jesper Brogaard – med Morten Jessen som reserve. Da Holdet fra Leck/Tønder manglede en spiller, hoppede Morten imidlertid ind og blev fast mand på dette hold.
Det blev de store klubber fra Kolding og Vejle, der satte sig på de øverste pladser. Skakklubben Springeren havde 2 hold med, og de besatte første- og andenpladsen og kvalificerede sig dermed til landsfinalen i Pinsen. Skakklubben Evans blev nr. 3

og der var også præmie til Vojens, der blev bedst placerede hold med en gennemsnitsrating under 1600. Stævnet fandt sted i specielle, smukke omgivelser på Sønderskov Slot, der er indrettet som museum.
Turneringen foregik i en god atmosfære med skakspillere, der både konkurrerede og hyggede sig – og med Vagn Lauritzen som en rutineret dommer.

Vojensholdet fra venstre: Kristian Detlevsen, Jesper Brogaard, Benny Christensen og Jesper Kallesen.
Den foreløbige tabel. Senere vil stævnet blive registreret i Holdskaksystemet her.