Løgumkloster Byturnering

2. runde blev spillet i tirsdags. Dog blev lokalopgøret mellem Karl Posselt og Benny Christensen afviklet forud – med sejr til Benny.

Jesper Kallesen spillede sort imod Kim Jul Trane. Da åbningen var ved at være overstået, placerede Kim sin dronning, så Jesper vandt Løber og Tårn via en afdækker og dobbeltangreb også på Dronningen. Selv om Jespers løber blev muret inde på h1 et stykke tid, kunne Kim ikke komme til den, så Jespers materiel overskud forblev intakt. Derefter valgte Jesper den sikre vej, ved at bytte alt levende inden for rækkevide af, og vandt sikkert på sit store materieloverskud.
Morten Jessen spillede sort imod Karsten Jensen (Tønder), der spiller sin første turnering i 40 år. Dette kunne ikke ses i det meste af partiet, da Karsten formåede at holde Morten

nede via utraditionelt åbningsspil. I en åbning (Skandinavisk), der ellers inviterer til slag udvekslinger, fik Karsten totalt neutraliseret sorts hvide løber, og fik fremtvunget en afbytning af sorts sidste springer, så sort var tvunget til at spille passivt, med sin dronning på f7. Karsten var ikke tilfreds med remis, men forsøgte at presse sorts bundsolide stilling. Det endte med, at han over-spændte skruen og forærede sort et stærkt initiativ og et angrebsmål. Morten fik dog fordelen til at forsvinde med et dårligt forsvarstræk der skulle forsvare mod “spøgelser”. Lige igen, indtil Karsten satte et tårn direkte i slag. Et ikke helt fair point til Morten.

Turneringstabel med øvrige resultater og partier kan findes her.