Nyt klublokale?

Desværre står Vojens Skakklub over for en stor udfordring med hensyn til klublokale. Haderslev Kommune har besluttet, at baghuset i Danmarksgade 8 skal indrettes til base for kommunens hjemmepleje. Det betyder, at lokale 1, hvor skakklubben har haft til huse i flere end 30 år, i løbet af den kommende uge bliver delt op i 2 og indrettet til at rumme cykler og tøj! Der arbejdes naturligvis på at finde en genhusningsløsning for skakklubben.

Rygter om Hjemmeplejens ønske om at rykke ind i Danmarksgade 8 har verseret i et års tid, og jeg henvendte mig første gang til kommunen den 23. februar 2021 for at høre, om der var hold i sagen. Svaret var dengang, at såfremt noget sådant skulle blive andet end rygter, ville vi som de første få besked. Siden har jeg flere gange rykket for nyt i sagen og hver gang fået at vide, at brugerne (der er mange andre end skakklubben, der bruger lokaler i bygningen) ville blive inddraget, så snart der forelå et konkret forslag om

ændret anvendelse af bygningen.
Denne melding er tilsyneladende blevet glemt i det store bureaukratiske system, og nu er Hjemmeplejens indtog et faktum og håndværkerne gået i gang – uden at brugerne har været orienteret!
Uanset antallet af undskyldninger og beklagelser er det en skandaløs behandling af frivillige foreninger! Realiteten er nu, at Vojens Skakklub sammen med Haderslev Kommune skal forsøge at finde et andet klublokale inden mandag den 7. februar. Foreløbig har jeg på klubbens vegne afleveret en liste med ønsker til et nyt spillested. Så må vi se, hvad fremtiden bringer…

Lokaleproblemer er det allerværste, en klub kan komme ud for. Jeg håber det bedste for vores gode fællesskab. Foreløbig spiller førsteholdet hjemmekamp mod Nr. Snede i morgen aften i det sædvanlige spillelokale, selv om huset ligner en byggeplads.

/Karl Posselt