Online skak på Chess.com

Når det nu ikke kan lade sig gøre at mødes ved et fysisk skakbræt, er det godt, at der er masser af muligheder for at spille skak på nettet. Det benytter f.eks. Ejvind Østerby Ambøg sig af (under dæknavnet “UnforgivenUndertaker”), og her får han ordet – og lejlighed til at vise et parti.

“Jeg spiller mange turneringer inde på chess.com, men mest daglige turneringer, hvor man har op til 3 dage pr. træk. Lige nu deltager jeg i deres 2021 mesterskab og er gået videre fra den indledende runde.

Det her parti er fra 2. runde. Jeg var faktisk i vanskeligheder i partiet. Men en grov fejl af min modstander, tillod mig at vende partiet fuldstændig på hovedet med et spektakulært springeroffer, der førte til mat i 6 træk. Ja faktisk førte hele sekvensen af træk til mat i 7 træk. Men da jeg først spottede springerofferet, kunne jeg arbejde mig frem til matten. På chess.com må man gerne bruge et analysebræt. Computerassistance er derimod forbudt ligesom i nærskak.”

(Red.: et sympatisk koncept, der kræver høj moral, men hvem er det, man snyder, hvis man snyder 🙂 !) Så lad være!