Pokalturneringen

Sydjysk Hovedkreds´ kvalifikationsstævne til Pokalturneringen (hurtigskak) for 4-mandshold fandt sted i lørdags (15. april) dag på herregården Sønderskov, der nu er museum, ved Brørup. Riddersalen var næsten fuld, da 10 hold fra 8 klubber dystede i Bredderækken. Der blev spillet 6 runder, og Esbjerg Skakforening besatte førstepladsen i kraft af flest brætpoint (17), men sidste års vindere fra Springeren Kolding var lige efter med 16½. Bedst placerede hold med et ratinggennemsnit under 1600 blev Løgumkloster.

Haderslev stillede med hele 3 hold og med mange juniorer blandt deltagerne. Flot!

Spillestedet er specielt – Riddersalen på Sønderskov – og man læse meget mere om herregårdens historie her – https://www.danskeherregaarde.dk/nutid/soenderskov

Vojens Skakklub deltog med et hold bestående af Mogens K. Larsson, Jesper Kallesen, Kristian Detlevsen og Emil Ørskov.

Det gik ikke særlig godt for holdet. Der var betydelige ratingforskelle, og de fleste hold var stærkere på papiret end Vojens, men man kan med en vis ret sige, at meget blev tabt i første runde, hvor holdet mødte Løgumkloster og tabte 1-3. I de øvrige 5 runder leverede Vojensholdet vel ikke udpræget positive resultater, men scorede i højere grad som forventet.

Nederlaget til Løgumkloster betød til slut, at det blev Løgumkloster, der vandt præmie som bedst placerede hold med et ratinggennemsnit under 1600.

Se turneringstabellen og de individuelle resultater her – http://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourId=90…#