Senior DM 2021

Så er Senior DM 2021 slut i Løgumkloster. I ældste gruppe (65+) blev Jens Kølbæk (Dansk Skak Akademi) Danmarksmester med 6 points. I yngste gruppe (50+) sluttede storfavoritten – GM Henrik Danielsen (Køge) – som nr. 1 med 6½ points. Henrik Danielsen repræsenterer imidlertid Island i FIDE-sammenhæng og kan derfor ikke vinde selve DM-titlen. Den bliver hos nr. 2 i gruppen Poul Rewitz (SK-68) – for tredje år i træk!
Fra Vojens var Benny Christensen eneste deltager, og Benny gjorde det rigtig godt i betragtning af den modstand, han var oppe imod. Efter en fremragende start med 1½ i de 2 første runder kom der grus i maskineriet med 2 nuller i runde 3 og 4. Derefter kørte han i mål med 3 remisser. Det blev således til i alt 3 points, mere end en fordobling ift. den forventede score (1,3) og endda en lille ratingpræmie.

En flot fremgang på 57 ratingpoints dokumenterer, at Benny mødte stærke modstandere!
Der var rekorddeltagelse, tilfredse skakspillere og mange roser til Vagn Lauritzen, der måtte trække læsset som turneringsansvarlig for et arrangement med dramatik og vanskelige beslutninger ikke alene ved skakbrættet. Udover de forstyrrelser, der blev forårsaget af en enkelt Covid-19-positiv deltager mellem 1. og 2. runde, forekom også et brækket ben mellem 6. og 7. runde. En årgang af Senior-DM, der vil blive husket og fortalt historier om 🙂
Turneringstabellen finder du her.
Læs mere på DSUs hjemmeside, hvor der også er link til en masse fotos fra turneringen.

Næste år er det Aalborg Skakforening, der inviterer til Senior DM 2022. Det bliver i uge 8.

Benny Christensen (Vojens Skakklub)og Andrew Velarde (Ejby) sluttede helt lige i samme ratinggruppe og fik præmien overrakt af Helge Andersen fra arrangørgruppen.