Smalt nederlag til afbudsramt Vojenshold

I forhold til styrkelisten var det et noget vingeskudt førstehold, der drog fra Vojens mandag aften for at spille udekamp i holdturneringens Mesterrække 2 i Stouby. Hjemmeholdet Stouby havde imidlertid også et par afbud og kunne kun stille med 7 mand. Ikke desto mindre er Stouby et stærkt hold, der aspirerer til førstepladsen i rækken.
Vojens lagde altså fra land med et gratis point på Stoubys tomme bræt 8. Bjarne Sundgaard debuterede i holdturneringen på bræt 7 og lod sig måske forlede lidt af en hurtigtrækkende modstander. I hvert fald kom Bjarne hurtigt galt af sted og tabte. Næste lige så tog Karl Posselt på bræt 6 imod et remistilbud fra en modstander, der stillede sig solidt op, men ikke rigtig ville noget. På bræt 2 kom Finn Nielsen i uføre og i en presset stilling gik det helt galt, og der var ikke andet at gøre end at opgive. De sidste 4 partier blev herefter både langvarige og spændende. Mens det danske herrelandshold i håndbold vandt sin 3. kamp ved EM (mod Nordmakedonien) sikkert, blev alle resurser fundet frem ved brætterne.
På bræt 3 så Jesper Kallesen presset ud, men han kæmpede sig forbilledligt ud af vanskelighederne og havde endog en god chance for at skaffe sig en afgørende fribonde. Efter en lille unøjagtighed sluttede partiet dog remis.
På bræt 4 så det længe meget jævnbyrdigt ud, men efterhånden fik Kristian Detlevsen med sort afvist modstanderens angrebsforsøg og rettet alt sit skyts direkte mod hvids kongestilling. Det førte til skakmat og et helt point til Vojens.

På bræt 5 var der youngsteropgør mellem Emil Baltzer og William Thykjær Lave. Emil fik en officer for 3 bønder og så længe ud til at have overtaget, men William forsvarede sig godt, og en kombinatorisk finesse tvang Emil til at give officeren tilbage. Til sidst sluttede det remis med Konge og bonde på hver side. Om partiet er der i øvrigt at sige, at Emil den sidste halve time alene spillede med den betænkningstid, bonussekunderne gav. Helt cool, men for de holdkammerater, der kiggede på, var det ulideligt!

Sidste parti var bræt 1, hvor Benny Christensen var kommet i kløerne på en modstander med et styrketal på 2031.
Benny kæmpede og kæmpede, løb ind i en dum gaffel, der kostede en kvalitet, men vandt den tilbage. I et slutspil med Springer mod Løber og en fribonde til modstanderen, måtte Benny strække våben. Begge spillere havde da brugt al betænkningstiden på nær 1-2 minutter.

Det samlede resultat af anstrengelserne blev dermed et ærefuldt 3½-4½ nederlag. Det ville holdlederreserven godt have solgt matchen for på forhånd.

Tabellen ser mærkelig ud, fordi der kun deltager 5 hold. Dermed er der en oversidder i hver runde. Stouby topper imidlertid stillingen og er favorit til at blive gruppevinder. Vojens er efter 2 kampe ½ point foran Nr. Snede.