SydGrandPrix i Haderslev den 15. oktober 2022

Skakspillere har gode dage i efterårsferien.
I denne weekend er der spillet Odensemesterskab med 131 deltagere! Det er måske medvirkende årsag til, at SydGrandPrix kun kunne samle 20 deltagere i dag i Haderslev. I mesterklassen blev henholdsvis Henrik Svane og Kim Skaanning præmietagere med hver 6 points. 1. klasse blev vundet af Adrian Stenstrop Thorsen med 5½. I 2. klasse sejrede Dragos George Septilici med 4½, og samme pointstal gav Benny Christensen førstepladsen i 3. klasse.

Fra Vojens Skakkub deltog Emil Baltzer, Jesper Kallesen, Benny Christensen og Karl Posselt. Benny var ratingmæssigt sunket lidt dybt – ned i 3. klasse – og det begyndte skidt med 2 nederlag. Derefter så han kun én vej og scorede 4½ points i de sidste 5 runder. Det rakte som nævnt til en førsteplads i klassen og dermed en præmieplacering.
De øvrige 3 ligger styrkemæssigt temmelig tæt i 2. klasse, og alle 3 scorede hver hæderlige 3½ points. Emil er på vej op og vil i år få stærkere modstand end sidste år.

Som sædvanlig var der en række indbyrdes opgør mellem Vojens-spillerne. Emil vandt over Jesper, og Benny vandt over Karl, mens der var remisser i kampene Karl-Jesper og Emil-Karl.

Der var ikke tilstrækkelig tilslutning til en skoleskakklasse denne gang. Meget beklageligt, idet det var meningen, at Peter Josiassen (juniormedlem i Vojens) skulle have haft sin turneringsdebut denne lørdag i Haderslev.

Det blev en meget hyggelig skakdag med god stemning og deltagere, der opførte sig så eksemplarisk, at Gert Jöhnk og Poul Wyff som turneringsledere havde ganske let ved at styre slagets gang.
Tabel med oversigt over deltagere og resultater kan ses her.

I næste weekend er der 100 års jubilæumsarrangement og turnering i Esbjerg. Der er foreløbig tilmeldt 64. Invitation og tilmelding her.

Gert Jöhnk overrækker førstepræmien i 3. klasse til Benny Christensen