Holdturnering

Holdturneringen 2022-23.
I denne sæson er der sket ændringer i reglementet, og hvor der hidtil har været en Mesterrække 2 med 8-mandshold, er denne nu blevet til en A-række med 6-mandshold. I år deltager Vojens Skakklub i Holdturneringen med ét 6-mandshold i A-rækken og ét 4-mandshold i B-rækken (Sydgruppen). Her finder du links til turneringstabeller og kampprogram/styrkeliste for Vojens Skakklubs hold:

A-rækken (6-mandshold)
B-rækken (4-mandshold)

Holdturneringen 2021-22.
I denne sæson deltager Vojens Skakklub i Holdturneringen med ét 8-mandshold i Mesterrække 2 og ét 4-mandshold i basisrækkens gruppe 3. Her finder du links til turneringstabeller og kampprogram/styrkeliste for Vojens Skakklubs hold:

Mesterrække 2
4-mands-rækken gruppe 3

Holdturneringen 2020-21.
I denne sæson deltager Vojens Skakklub i Holdturneringen med ét 8-mandshold i Mesterrække 2 og ét 4-mandshold i A/B-rækken. Her finder du links til turneringstabeller og kampprogram/styrkeliste (tilføjes senere) for Vojens Skakklubs hold:

Holdturneringen 2019-20.
I denne sæson deltager Vojens Skakklub i Holdturneringen med et 8-mandshold i Mesterrække 2. Her finder du links til turneringstabel og kampprogram for Vojens Skakklubs hold:

Holdturneringen 2018-19.
I denne sæson deltager Vojens Skakklub i Holdturneringen med et 8-mandshold i Mesterrække 2. Her finder du links til turneringstabel og kampprogram for Vojens Skakklubs hold:

Holdturneringen 2017-18.
I denne sæson deltager Vojens Skakklub i Holdturneringen med 2 hold i A-rækken.
Her finder du links til turneringstabeller og kampprogram for Vojens Skakklubs hold:

A-rækken (Vojens 1)
A-rækken (Vojens 2)

Holdturneringen 2016-17.
I denne sæson deltager Vojens Skakklub i Holdturneringen med med 2 hold, det ene i A-rækken og det andet i B-rækken.
Her finder du links til turneringstabeller og kampprogram for Vojens Skakklubs hold:

A-rækken (Vojens 1)
B-rækken (Vojens 2)

17-01-2017
Holdturneringen.

Vojens Skakklub havde i går aftes besøg af hold fra henholdsvis Skakklubben Alssund (Sønderborg) og Fredericia Skakforening.
I A-rækken var Vojens´ førstehold i favoritrollen mod Alssund 2, og før der var gået en halv time stod det da også 2-0 til Vojens. Martin Møller satte sin modstander mat efter 14 træk, mens Mogens K. Larsson kun skulle bruge 10! Det fortsatte knap så let, idet Finn Nielsen begik et par koncentrationsfejl, hvorefter han pludselig endte i en tabsstilling. Bo Arnfeldt, der var reserve på bræt 3 holdt hovedet koldt og sørgede for en samlet sejr på 3-1. Turneringstabellen med samlet stilling og individuelle resultater kan findes her.

Det samme blev resultatet i B-rækken, hvor Fredericia 7 var modstanderen. I B-rækken er der kun 4 hold i gruppen, og kampen var begyndelsen på anden omgang. Begge hold stillede op i nøjagtig samme opstilling som i den tilsvarende match i Fredericia tidligere på sæsonen (hvor Vojens vandt ½-3½). Denne gang var de individuelle resultater en smule anderledes,  men samlet blev det igen til en klar sejr til Vojens – denne gang med 3-1. Turneringstabellen med samlet stilling og individuelle resultater kan findes her.

Begge Vojens-hold indtager midlertidige førstepladser i hver deres gruppe, men i A-rækken forplumres billedet af, at der i hver runde er en oversidder. Favorit til gruppesejren er Springeren, der ganske vist er 1½ point efter Vojens, men for en kamp færre. De 2 hold mødes i sidste runde.

13-12-2016

Holdturneringen – 3. runde.
3. runde gav begge Vojens-hold fuldt udbytte i matchpoints. A-rækkeholdet var på besøg i Fredericia, hvor Skakforeningens 3. -hold ellers har vist fine resultater i de første runder. Vojens sikrede sig imidlertid en smal 2½-1½-sejr. Der var remis til Mogens Larsson, nederlag til Finn Nielsen og endnu en sejr til Martin Møller. Allermest overraskende var det, at Ken Gejl Jørgensen kunne træde ind som utrænet reserve på bræt 4 og besejre den unge og noget højere ratede Simon L. Hansen! Se tabellen for Gruppe A1 her.

B-rækkeholdet var på besøg hos de nærmeste naboer i Haderslev, og her blev det til en komfortabel sejr på 3-1. Remisser til Karl Posselt og Palle Gejl Jørgensen, mens tingene blev afgjort på de nederste brætter med sikre sejre til Gagik Sahakian og Kresten Beck. Se tabellen for Gruppe B2 her.

08-11-2016
Vojens kom flyvende fra start i holdturneringen.
Begge Vojens Skakklubs hold levede op til favoritværdigheden i holdturneringens første runde.
På hjemmebane blev det til en 4-0-sejr i A-rækken over sidste års oprykkere fra Løgumkloster. Vojens holdet bestod af Mogens Larsson, Benny Christensen, Bo Andersen og Martin Møller. B-holdet var en tur i Fredericia, hvor Karl Posselt på bræt 1 måtte nøjes med remis, mens de øvrige – Palle G- Jørgensen, Gagik Sahakian og Kresten Beck vandt deres partier sikkert. Altså 3½-½ over Fredericia 7. Se turneringstabellerne her:
A-rækken, gruppe 1.
B-rækken, gruppe 2.
 
25-09-2016
Holdturneringen 2016-17.

Tilmeldingerne til holdturneringen 2016-17 er i hus, og i alt 42 hold (1 hold færre end i sidste sæson) er klar til kamp. Vojens Skakklub har tilmeldt hold i A- og B-rækken. Holdturneringshjemmesiden for Sydjysk Hovedkreds kan ses her.
 
 
01-02-2016
Holdturneringen.

Vojens 1 spillede mandag aften hjemme mod Gråsten 2 i holdturneringens A-række. I princippet var Vojens favoritter, men med et par reserver på holdet må 2-2 og et enkelt matchpoint være et passende resultat. Finn Zanchetta overså, at han kunne sætte Finn Nielsen mat i bunden, hvorefter Nielsen takkede for foræringen ved at hale en sejr i land. Omvendt gik det på bræt 4, hvor Michael Pedersen overraskede med en sejr over Palle Gejl Jørgensen. Remisserne på bræt 2 og 3 var der ikke noget at sige til. Se stillingen i tabellen her.

I B-rækken, gruppe 1 var der afsluttende stævne i Vojens. Det havde Tønder 2 imidlertid ikke opdaget, og holdets spillere sad i Tønder og ventede på Bov 3. Ærgerligt for Tønder, der dermed taber uden kamp, men også ærgerligt for Bov-spillerne, der dermed var kørt forgæves til Vojens. I aftenens anden kamp i gruppen fik Vojens en smule revanche mod Løgumkloster med et 2-2-resultat. I første gennemløb kom Vojens hjem fra Løgumkloster med et 0-4-nederlag!

På bræt 1 satte Morten en kvalitet til og tabte derefter partiet. Der var remisser til Gagik og Ole imod henholdsvis Karl Martin Kristensen og Nis H. Madsen, mens Kresten Beck spillede endnu et jævnbyrdigt parti mod Jens Peter Jensen. Kresten afsluttede med en fiks kombination, der for Jens Peter betød mat eller tab af 2 officerer ved en afdækkerskak.
Trods det uafgjorte resultat ender Løgumkloster på en klar førsteplads i gruppen.

24-01-2016
Holdturneringen.
Vojens 1 i A-rækken var torsdag aften i Oversø-Frørup og levede op til favoritværdigheden med en sejr på 3½-½. Der var sejre til Mogens, Benny og Morten, mens Finn indgik en tidlig remisaftale. Med den sikre sejr indtager Vojens andenpladsen efter Bov. Se gruppetabellen her.

21-01-2016
Holdturneringen.
Vojens 2 i B-rækken var mandag aften i Tønder og kom hjem med sæsonens første og ret  uventede sejr på 2½-1½. Der var remis til Bo, Gagik og Martin, mens Ole sejrede på bræt 4. Glæden varede imidlertid, idet det viste sig, at der på Vojens-holdet var byttet om på holdopstillingen i forhold til styrkelisten. Det var næppe afgørende for resultatet, men fejlen bliver straffet i henhold til reglementet. Det betyder, at Tønder får sejren i et parti, der ellers endte remis, og Vojens tildeles desuden et halvt strafpoint. Surt, og altså kun 1½ points til Vojens i denne match. Vojens er dermed uhjælpeligt isoleret på fjerde- og sidstepladsen i gruppen. Se de enkelte resultater her og læg mærke til ratingforskellene! Stor ros til hver enkelt spiller på holdet.

16-12-2015
Holdturneringen.
Begge Vojens Skakklubs hold spillede mandag aften på udebane i 4. runde af sæsonens holdturnering. A-rækkeholdet var på besøg hos lokalrivalerne, og det lykkedes at skaffe en smal sejr på 2½-1½ og dermed 2 matchpoints. René Baarup fik ikke rokeret i tide, og det kostede tidligt i partiet en officer, som Finn i en gunstig position gav tilbage til gengæld for et par merbønder. På bræt 1 og 4 tippede stillingerne næppe på noget tidspunkt til nogen af siderne, og Mogens og Benny tog remis mod henholdsvis Asbjørn Hovgård Schack og Lars Jørgensen. På bræt 3 stod Karl længe meget trangt med en uudviklet Springer mod Ole Wrang, men det lykkedes Karl at aktivere de sidste officerer, mens Ole ikke fik spillet f7-f5 i rette tid – og ret hurtigt derefter blev der indgået endnu en remisaftale.

B-holdet var i Bov. A.C. Petersen fik på bræt 2 hurtig materiel overvægt mod Martin, mens Verner Schrøder på bræt 3 kom i problemer mod Gagik, der dog ikke fik sækken snøret til, og så blev partiet vendt til Verners fordel. Bo fik på 1. bræt presset Steen Jensen, men udover remisgrænsen kom partiet næppe. Remis så det også ud til at blive på bræt 4, men i lige stilling spillede Ole for højt spil med ofring af to lette officerer uden det forventede udbytte, hvorefter Knud Engsnap gik sejrrigt ud af partiet. Altså sammenlagt en ordentlig snitter med 3½-½ til Bov.
Følg med i tabellerne her.

26-11-2015
Holdturneringen.
Tirsdag aften var begge holdene fra Vojens Skakklub i ilden – begge på udebane. B-holdet mødte Løgumkloster på Ø. Højst Skole og fik overhovedet ikke points med hjem. På papiret var Løgumkloster også klart bedst, men 0-4-resultatet må desuden tilskrives, at Løgumklosters spillere har mange års holdskakerfaring. Det samme gjaldt kun 2 af Vojensspillerne. Altså nederlag til både Bo, Gagik, Ole og Kresten.
Lidt bedre gik det førsteholdet, der møde Ribe 2. Her var Ribes ratinggennemsnit en smule højere og resultatet 2-2 må således beskrives som tilfredsstillende for Vojens. Mogens og Benny fik hurtigt fordelagtige stillinger og vandt begge. Benny i et vældigt angrebsparti, hvor det hele tiden lykkedes at fastholde truslerne. Til sidst blev modstanderen sat mat efter et elegant Dronningoffer. Mogens kunne efter en række afbytninger spille på modstanderens isolani på d-linjen. Til gengæld gik Karl galt i byen i “formandsmødet” mod Peder Pharsen og kom til at stå næstbedst. Efter et klart fejlgreb fra Karls side kunne Peder afslutte partiet med en fin kombination med efterfølgende matsætning.
I det 4. parti blev Finn stille og roligt nedspillet af Hans E. Leimand, der med hvid opbyggede en knusende stilling uden chancer for modspil fra Finns side.
Uden at det skal anføres som en undskyldning for resultatet, frøs Vojensspillerne med anstand i Ribe Skakklubs nye lokaler på Ribe Jernstøberi denne aften, hvor regn og blæst gjorde det hele lidt ugemytligt.
Se resultater og gruppetabeller her.

10-11-2015
Holdturneringen.
Begge Vojens-hold havde hjemmekampe igen i 2. runde, der blev spillet den 9. november imod henholdsvis Tønder 2 B-rækken og imod Ribe 3 i A-rækken.
Bo spillede remis mod Kaj Elkjær, mens Martin desværre forærede Edlef Bucka en officer og tabte på bræt 2. Lige så skidt kom Palle af sted mod unge Martin Lorenzen, mens Kresten reddede æren ved at besejre Rolf Zömbick. Altså et nederlag på 1½-2½. Meget bedre gik det Vojens 1 i A-rækken, hvor Karl spillede remis på bræt 3, mens både Mogens, Finn og Benny vandt forholdsvis ubesværet. Altså en storsejr på 3½-½. Det var tiltrængt efter 1. rundes 0-4-nederlag til Bov. Se resultater, gruppetabeller og partier her.

27-10-2015
Holdturneringen i Sydjysk Hovedkreds.
Sæsonens første holdkampe blev afviklet mandag aften. I henholdsvis A- og B-rækken havde Vojens Skakklub besøg af stærke hold fra Bov, og resultatmæssigt gik det lige så skidt som frygtet. I A-rækken blev Vojens klædt af til skindet med et 0-4-nederlag, der gik ud over Mogens, Finn, Karl og Benny. I B-rækken gik det knap så slemt. Her blev resultatet 1½-2½ til Bov. Der var sejr til Martin, mens Ole holdt remis. Bo og Gagik fik ikke points. Alle resultater bliver offentliggjort på Sydjysk Hovedkreds´ holdturneringsside, efterhånden som kampene spilles og indrapporteres. Partierne kan også gennemspilles match for match via holdturneringssiden (klik på resultatet af matchen) eller samlet for Vojens-holdenes vedkommende her.

12-10-2015
Holdturneringen 2015-16.
Dansk Skak Unions nye holdturneringssystem er klar til sæson 2015-16 med turneringstabeller, styrkelister, spilledatoer m.m. Find Sydjysk Hovedkreds´ holdturneringsside her.

Holdledere kan hente resultatkort her:
4-mandshold
8-mandshold

02-03-2015
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Aftenens samlede stævne i A-rækken, gruppe 1 blev spillet i Vojens med følgende resultater.

2.3A1Løgumkloster – Bov 31½-2½
2.3A1Vojens 1 – Gråsten 23-1
2.3A1Ribe 2 – Alssund 23-1
2.3A1Tønder 2 – Haderslev 31½-2½

I Vojens´ kamp mod Gråsten snuppede Mogens på bræt 1 en bonde mod Ernst Jessen, men Mogens fandt ikke noget afgørende, og partiet endte remis. På bræt 2 lavede Finn Zanchetta en ordentlig buk i en ellers ret lige stilling mod Finn Nielsen. Det kostede Dronningen og partiet. På bræt 4 hoppede Bo Arnfeldt ind som reserve og hentede hele pointet mod Erik Asmund. På bræt 3 spillede Benny Christensen mod Gråstens Henrik Feldborg. Det blev aftenens længste parti, hvor Benny så ud til at kunne få fordel af forbundne fribønder på Kongefløjen, mens Henrik gerådede i tidnød. Et fejltræk fra Benny vendte dog op og ned på situationen, men i tidnøden turde Feldborg dog ikke satse på mere end remis, og sådan blev det. Resultatet blev dermed 3-1 til Vojens.
Allerede tidligt på aftenen stod det imidlertid klart, at Ribe ville fastholde førstepladsen i gruppen. Ribe er dermed med i kampen om oprykning til Mesterrække 2. En udsat kamp mellem Alssund 2 og Tønder 2 bliver spillet den 03-03-2015.
Turneringstabellen bliver ajourført her.
Mester 1-gruppen er også afgjort. Gråsten 1 fik en ordentlig én på hatten i Horsens (7-1), og Horsens kom derfor á point med Ribe 1. Ribe vinder dog alligevel gruppen med 2 ekstra matchpoints. Gråsten blev næstsidst med i alt 17 brætpoints. Se slutstillingen i gruppen her.

17-02-2015
Holdturneringen.
Vojens Skakklubs 2 hold var begge i kamp mandag aften. A-række-holdet var på besøg i Bov og vandt en smal sejr på 2½-1½ efter remisser til Mogens, Finn og Karl og gevinst til Benny. Det var en ganske jævnbyrdig match, hvor resultatet kunne være gået til begge sider. Resultatet placerer formentlig Vojens på andenpladsen efter Ribe inden sidste runde. Se tabellen her.
B-række-holdet var i Haderslev, hvor sidste runde blev spillet som samlet gruppestævne. Modstanderen var topholdet fra Ribe, der da også vandt med 3-1. Morten Jessen var ene om at vinde. Det giver Vojens en samlet score på 10 points for 6 kampe og en slutplacering som nr. 3 i gruppen. Se tabellen her.

27-01-2015
Holdturneringen – A-rækken.

Vojens Skakklubs A-rækkehold gjorde tirsdag aften rent bord i Øster Højst, hvor modstanderne fra Løgumkloster blev besejret med 4-0.
Vagn Lauritzen – Mogens K. Larsson 0-1
Scot W. Jensen – Finn Nielsen 0-1
Holger Schmidt – Karl Posselt 0-1
Jens Peter Jensen – Benny Christensen 0-1
Gruppestillingen ses her.
Aftenens partier kan sammen med andre partier fra holdturneringen gennemspilles her.

27-01-2015
Holdturneringen – B-rækken.

Vojens Skakklubs B-række-hold var i kamp mandag aften mod lokalrivalerne fra Haderslev. Efter 2-2 i første gennemløb før jul lykkedes det denne gang Vojens at sikre sig en solid sejr på 3-1. Det skete i kraft af 2 sejre og 2 remisser.
1. Bo Arnfeldt Andersen – Asbjørn Hovgård Schack ½-½
2. Morten Jessen – David Hedegaard 1-0
3. Kresten Beck – Lasse Borring Petersen ½-½
4. Ole Harbo – Rune Holmann 1-0
Der resterer nu kun en enkelt runde. For Vojens er det kampen mod Ribe, der spilles den 16.02.2015. Gruppestillingen ses her.
Aftenens partier kan sammen med andre partier fra holdturneringen gennemspilles her.

I forgrunden har Ole Harbo lige snuppet Rune Holmanns tårn på a8 efter en Springergaffel.

14-01-2015
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Vojens Skakklubs hold i B-rækken gruppe 2 har nu indledt returkampene og mødt tirsdag aften Springeren 5. Resultatet blev en hjemmesejr til Springeren på 2½-1½. Der var sejr ti Morten Jessen på bræt 2 og remis til Kresten Beck på bræt 3, mens Bo Arnfeldt Andersen og Ole Harbo ikke fik points med hjem. Ribe ligger forrest i gruppen, mens Vojens og Haderslev kommer til at kæmpe om at undgå sidstepladsen.
Se stillinger i holdturneringen her.

12-01-2015
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Vojens Skakklubs hold i A-rækken spillede mandag aften udafgjort 2-2 mod naboerne fra Haderslev. Vores normalt så sikre 4. bræt – besat med Benny Christensen – bukkede en god stilling væk, satte en officer til og tabte derefter partiet til Anders Fuglsang. Det var der ikke lige kalkuleret med som først færdige resultat. Hele vejen rundt var det spændende og jævnbyrdige partier, der krævede stor koncentration. Finn prøvede efter bedste evne at skaffe sig fordel i partiet mod Lars Jørgensen, men uden held, og partiet endte med, at parterne enedes om remis. På bræt 3 var der stor jævnbyrdighed mellem Michael Iversen, der fik sin skakopdragelse i Vojens Skakklub for mange år siden, men nu bor og spiller i Haderslev, og Karl Posselt. Michael brugte megen tid, men spillede klogt. Efter diverse afbytninger fik han placeret en Springer på et godt forpostfelt (c5), mens Karl havde en løber, der var spærret noget inde bag egne bønder. Netop som det så ud til, at Michael således fik overtaget, gav Karl et Tårn for Springer og 2 bønder, hvoraf den ene var en fribonde, der holdt Michaels Tårn bundet på a1. Med en planlagt Kongevandring skaffede Karl sig endnu en bonde, hvorefter Michael opgav at spille videre. I det sidste parti blev der taget remis i et slutspil, der var klart vundet for Mogens Larsson, der spillede mod René Baarup Christensen på bræt 1. Mogens havde imidlertid brugt så megen tid, at han ikke kunne nå at matte sin modstander efter bondeforvandling.
På papiret burde Vojens have fået lidt mere ud af aftenen, men efter spillets gang var resultatet slet ikke urimeligt.
Aftenens partier kan gennemspilles her.

12-01-2015
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Der er fuldt program i holdturneringen i denne uge. Mester 1 afviklede runden i går søndag, hvor holdene i 4. HK klarede sig således:
Evans 4 – Ribe 1:  1½-6½
Springeren 2 – Gråsten 1: 7-1
Haderslev 2 – Esbjerg 2: 3½-4½
Øvrige rækker spiller på hjemmeholdenes klubaftner i løbet af uge 3.
Turneringstabeller med stillingen kan findes her.

18-12-2014
Holdturneringen.
Mens Vojens havde besøg af Ribe i A-rækken i mandags, var det tirsdag Vojens Skakklubs B-række-hold, der skulle til Ribe. Vojensholdet var en smule afbudssvækket, og matchen endte med en smal sejr til Ribe på 2½-1½.
For Vojens vandt Bo Arnfeldt Andersen på førstebrættet, mens Ole Harbo spillede remis. Kresten Beck og Gagik Sahakian tabte.
De fleste af rundens partier er spillet, og resultater og stillinger kan findes på holdturneringssiden eller samlet her.

15-12-2014
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Vojens Skakklubs A-række-hold var mandag aften i ilden i et foreløbigt topopgør mod Ribe 2. Matchen blev nøjagtig så spændende som forventet. Mogens Larsson accepterede klogeligt et remistilbud fra Peder Pharsen i en lige stilling, hvor Peder havde en noget bedre placeret løber end Mogens. Normalt bundsolide Finn Nielsen var lidt ved siden af sig selv denne aften og overså kvalitetsfangst og løb til sidst ind i en reelt udækkelig mat mod en velspillende Simon Ladefoged. Karl Posselt og Jørgen Stavnager var inde i en kompliceret og tidkrævende kamp om centrum. Jørgen havde med en fribonde på 6. række de bedste gevinstchancer, men accepterede et remistilbud efter 14 vanskelige træk og brug af næste tre fjerdedele af betænkningstiden. Herefter måtte Benny Christensen forsøge at redde æren for Vojens med sejr over Herman Petersen – og det gjorde han efter tålmodigt spil, der holdt modstanderen fra fadet! Slutresultatet 2-2 og Bovs 2½-1½ sejr over Alssund i samme gruppe betyder, at 3 hold efter de 3 første runder ligger side om side i toppen med 8½ points. Spændende!
Følg stilling og resultater på holdturneringssiden.

06-12-2014
Holdturneringen, C-rækken
1. stævne i sæsonens juniorholdturnering blev afviklet i dag  i Bov. Det blev en sjældent spændende og jævnbyrdig affære og efter 5 kampe stod Tønder /Leck 5 og Haderslev 6 lige med 15 brætpoints hver. Tønder/Leck havde undervejs skaffet sig et enkelt matchpoint flere end Haderslev og ligger dermed øverst i tabellen indtil returstævnet, der også spilles i Bov – lørdag den 28. februar 2015.
Holdturneringstabellerne kan ses her på hjemmesiden eller på www.holdskaksyd.dk.

02-12-2014
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Aktuelle stillinger kan findes her.

17-11-2014
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Mester 1 spillede 2. runde søndag den 16.11.2014. Øvrige grupper spiller i løbet af denne uge (uge 2014:47). Resultaterne bliver offentliggjort, efterhånden som de foreligger. Find dem her.

31-10-2014
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Så er første spillerundes holdkampe afviklet. Vojens 2 spiller i B-rækken, hvor det på hjemmebane blev til et skuffende nederlag til Springeren 5. Morgen Jessen og Kresten Beck spillede remis, mens både Bo Arnfeldt Andersen og Ole Harbo tabte.
Vojens 1 i A-rækken fik i tirsdags en sikker sejr på udebane mod Alssund 2, der blev besejret med 3-1. Det blev sejre til Finn Nielsen og Benny Christensen, mens Mogens K. Larsson og Karl Posselt spillede remis.
Turneringstabeller med runderesultater kan ses her.

27-10-2014
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Søndag den 26.10.2014 indledtes vores holdturnering i 4.-5. Hovedkreds med fuldt program i Mesterrække 1. Resultaterne er indsat i turneringstabellen. Øvrige grupper spiller deres første kamp i løbet af uge 44.

24-10-2014
Holdturneringen 2014-15.
Der er d.d. lavet en lille ændring til spilleplanen: Haderslevs 2 hold i B-rækken har byttet plads, så Haderslev 4 spiller i B-rækken, gruppe 1 og Haderslev 5 (juniorhold) spiller i B-rækken gruppe 2.
Reviderede gruppeinddelinger og turneringstabeller kan findes her.

13-10-2014
Holdturneringen 2014-15.
Spilleplanen for holdturneringen i 4.5. Hovedkreds er nu klar. Indtil videre er den offentliggjort i en nødudgave, idet den elektroniske udgave, der burde ligge på www.holdskaksyd.dk, ikke er på plads.
Fortegnelsen over deltagende klubber kan findes her.
Gruppeinddelinger og turneringstabeller kan findes her.

Vojens Skakklub deltager med 1 hold i A-rækken og 1 hold i B-rækken.
Spilleplanen for Vojens-holdene ser således ud:

A-rækken, gruppe 1:
Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 19, udekamp mod Alssund 2 (Sønderborg)
Mandag den 17. november 2014 kl. 19, hjemmekamp mod Tønder 2
Mandag den 15. december 2014 kl. 19, hjemmekamp mod Ribe 2
Mandag den 12. januar 2015 kl. 19, hjemmekamp mod Haderslev 3
Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 19, udekamp mod Løgumkloster (Ø. Højst)
Mandag den 16. februar kl. 19.15,udekamp mod Bov 3
Mandag den 2. marts 2015 kl. 19, (udekamp) mod Gråsten 2, MEN denne sidste runde i gruppespillet afvikles som samlet stævne i Vojens.

B-rækken, gruppe 2:
Der er kun 4 hold i denne gruppe. Derfor spilles dobbeltrundigt.
Mandag den 27. oktober 2014 kl. 19, hjemmekamp mod Springeren 5
Mandag den 17. november 2014 kl. 19, udekamp mod Haderslev 4
Tirsdag den 16. december 2014 kl. 19, udekamp mod Ribe 3
Tirsdag den 13, januar 2015 kl. 19, udekamp mod Springeren 5 (Kolding)
Mandag den 16. februar 2015 kl. 19, hjemmekamp mod Ribe 3, MEN denne sidste runde i gruppespillet afvikles som samlet stævne i Haderslev.

Vojens Skakklubs styrkeliste er indberettet, men kan suppleres, hvis der dukker nye medlemmer op i løbet af sæsonen.

19-08-2014
Holdturneringen 2014-15 (4. og 5. Hovedkreds).
Svend Erik Kramer har udsendt invitation til den kommende sæsons holdturnering. Fristen for tilmelding af hold er senest den 12. september 2014. Læs mere her.

23.03.2014.
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
På 4. Hovedkreds´ generalforsamling 2014 blev der fremsat forslag om et par mindre regelændringer til holdturneringen for sæsonen 2014/15
. Disse forslag er nu godkendt både af 4. og 5. Hovedkreds og bliver indarbejdet i holdturneringsreglementet.

Forslag 1.
§ 7 – andet afsnit (tidligere formulering)
Betænkningstiden er for Mesterrække 1 40 træk i 2 timer, dernæst 1 time pr. spiller til resten af partiet. Opsparet tid kommer senere træk til gode.

Er ændret til:

Betænkningstiden er for Mesterrække 1 90 minutter til 40 træk plus 30 minutter til de resterende træk, med et tillæg på 30 sekunder pr. træk, startende fra træk 1.
Der skal anvendes ure, der er godkendt af FIDE.
Der foreslås en overgangsperiode for sæsonen 2014-15, således at klubber, der ikke endnu har de godkendte ure, kan benytte den gamle betænkningstid.

Forslag 2.
§ 9 – tredje afsnit (tidligere formulering)

Anvendes en spiller ulovligt, er det pågældende parti uanset resultat vundet af modstanderen, og TL skal idømme holdet et strafpoint.

Er ændret til:

Anvendes en spiller ulovligt, er det pågældende parti uanset resultat vundet af modstanderen, og TL skal idømme holdet en samlet straf på et point, der udregnes således:
Hvis den ulovlige spiller har vundet det pågældende parti, er straffen tab af partiet.
Er pågældende parti sluttet remis, er partiet tabt og holdet tildeles yderlige ½ strafpoint.
Er det pågældende parti tabt af den ulovlige spiller tildeles holdet et strafpoint.

 

04.11.2013.
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Så er holdturneringen i gang – dog med lidt grus i maskineriet. Først var der tekniske problemer med hjemmesiden, derefter blæste afviklingen af første runde bogstaveligt talt væk for de mange kampe, der skulle have været spillet mandag den 28.10.2013. Det forventes dog, at de udsatte kampe afvikles inden længe, og anden runde går i gang allerede i uge 46.

25.10.2013.
Holdturneringen i 4.-5. Hovedkreds.
Et eller andet er gået gruelig galt, siden it-systemet til håndtering af holdturneringen ikke er blevet klar til sæsonstart. Hvorfor sidste sæsons system ikke har kunnet replikeres, må mere it-kyndige svare på. Det giver desværre turneringslederne en masse ekstraarbejde, når tingene skal køres manuelt. Til gengæld er det rigtig fint, at Lars Wisler, formand for Grindsted Skakklub, har fået en god idé. Lars har lagt turneringstavlerne, turneringsprogrammet og styrkelisterne ind på Grindsted Skakklubs hjemmeside som midlertidig løsning.

24.09.2013.
Holdturneringen 2013-14
Så er programmet til sæsonens holdturnering klar. Det kan i første omgang ses her. Senere vil det blive tilgængelig på den officielle holdturneringshjemmeside for 4.-5. Hovedkreds. Vojens Skakklub er med i A-rækkens gruppe 1 og B-rækkens gruppe 2. Hvis der dukker flere skoleskakspillere/juniorer op i klubben, er der mulighed for at eftertilmelde et hold i C-rækken.

Programmet betyder følgende spilledatoer for Vojens-holdene:
A-rækken:
Mandag, den 28.10.2013:     Vojens 1 – Alssund 1
Torsdag, den 14.11.2013:     Gråsten 2 – Vojens 1
Mandag, den 09.12.2013:     Vojens 1 – Haderslev 3
Mandag, den 13.01.2014:     Tønder 2 – Vojens 1
Mandag, den 27.01.2013:     Bov 3 – Vojens 1 (Samlet stævne i Bov, kl. 19.15)

B-rækken:
Mandag, den 28.10.2013:     Vojens 2 – Springeren 5
Tirsdag, den 12.11.2013:     Løgumkloster – Vojens 2
Mandag, den 09.12.2013:     Haderslev 4 – Vojens 2
———————————————————————-
Tirsdag, den 14.01.2014:      Springeren 5 – Vojens 2
Mandag, den 27.01.2014:     Vojens 2 – Løgumkloster
Mandag, den 17.02.2014:     Vojens 2 – Haderslev 4 (Samlet stævne i Vojens, kl. 19)

Xtracon-ligaen 2013-14
DSUs Divisionsturnering – se turneringsplanen her.

Primo september
Holdturneringen 2013-14

er under planlægning. Det bliver en fælles turnering for klubber i 4. og 5. Hovedkreds. Nærmere følger. Foreløbig kan man læse lidt om holdturneringen her.

Holdturneringen for 2012-13
er færdigspillet. Resultater kan ses her.