Turneringslederens drøm – alle mødt!

Alle var mødt, så der var fuldt program i 5. runde af klubturneringen. Der er heldigvis god plads i klublokalet, så 20 koncentrerede skakspillere har god plads og luft omkring sig.
Alle 10 turneringspartier blev afviklet i god ro og orden, og som bekendt går det op og ned i skak – ofte i samme parti – men som man siger i andre sportsgrene: Tabellen lyver aldrig!
Og øverst i tabellen ligger Mogens Larsson med 5 point og 1½ point forspring foran Hans-Henrik Vognsen og Kristian Detlevsen. Mogens´ sejr over Jesper Kallesen var ikke overbevisende, men da Jesper missede den chance, der bød sig undervejs, trak Mogens det længste står i slutspillet efter næsten 4 timers spil.
Karl Posselt og Hans-Henrik Vognsen delte i et parti, der aldrig overskred remisgrænsen. Begge forsøgte angreb mod modstanderens kongestilling, men valgte at forsvare sig, inden det var for sent.

I det tredje parti i toppen spillede Finn Nielsen remis mod Benny Christensen. Finn fik en bonde og gevinstchancer, men Benny reddede sig med en evig skak.

På midten er turneringen så jævnbyrdig, at ikke færre end 6 spillere har hver 3 point. I bunden er der stadig et par stykker, der har besvær med at få gang i scoringen, men Jan Kjelin vandt i går, og det var sejr nr. 2 på stribe.

Et enkelt udsat parti mellem Oleksandr Pershuta og Ejvind Ambøg spilles på mandag, og først derefter lægges 6. runde, der på den anden side af Påsken er planlagt til den 17. april.

Se tabellen med resultater og stilling her.

Bortset fra en omkringfarende fotograf holdes der bordskik i aftenens 9 partier i klubturneringen. Det tiende var afviklet, før fotografen gik i aktion