Vojens 2 – Løgumkloster

Mandag aften spillede Vojens 2 hjemme mod Løgumkloster i holdturneringens 4-mandsrække (gruppe 2). Igen så det på forhånd ud til at blive en stor mundfuld for Vojens. Resultatet blev imidlertid uafgjort 2-2 efter nogle spændende og ret jævnbyrdige partier.
Første resultat kom på bræt 4, hvor Ole Harbo fik opstillet en så voldsom mattrussel, at Jens Peter Jensen var nødt til at ofre Dronningen for at overleve på kort sigt. Efter yderligere nogle træk blev Oles fordel imidlertid så tydelig, at Jens Peter gav op.
På bræt 1 måtte Jan-Henning Friz slås mod Hans Valdemar Hansen. Valde spillede ikke op til sit bedste i begyndelsen af partiet, og efter diverse afbytninger var der Dronning, 2 Tårne, en let officer og 4 bønder tilbage på begge sider – og vel også en remis i sigte. Så snuppede Jan-Henning en bonde, der viste sig at være forgiftet, og efter Dronningeskak med dobbelttrussel mistede Vojens-spilleren så meget materiale, at der ikke var andet at gøre end at opgive.
På bræt 2 spillede Kresten Beck et forhåndsvis fredeligt parti mod Vagn Lauritzen – dog med initiativ til Vagn. Kresten mistede en bonde, der næppe i sig

selv var afgørende, men siden røg der mere materiale i en forfejlet afbytning, og Vagn kunne let sikre sig gevinsten. Sidste og afgørende parti blev en speciel oplevelse. Flaviu-Viorel Stoica fik med de sorte brikker mast Kim Juul Trane godt tilbage på brættet, og det så ud til, at Flaviu med tålmodighed ville kunne spille på gevinst, selv om stillingen var ret lukket. Da der blev åbnet, lykkedes det imidlertid Kim at få aktiveret Dronningen, der med et par skakker som værktøj også huggede et par af Flavius centrale bønder. Han havde dog et modangreb klar, og partiet så derefter ud til at slutte remis ved trækgentagelse. Flaviu forsøgte imidlertid noget overmodigt at få mere ud af det, og så slog Kim effektivt kontra og fangede Flavius Dronning med et Tårn i a-linjen. Så var der strengt taget kun “fusk” tilbage, og det lykkedes for Flaviu at komplicere stillingen og forskrække Kim, der i en ellers klar gevinststilling tabte partiet på tid!
God underholdning for tilskuerne – dvs. øvrige spillere på holdene! Om retfærdigheden skete fyldest kan diskuteres, men det uafgjorte resultat af matchen var i hvert fald helt tilfredsstillende for Vojens.
Her er links til tabel og partier

Fra holdkampen Vojens 2 – Løgumkloster i 4-mandsrækken, gruppe 2