Vojens 2 – Springeren 3: 1½-2½

Vojens Skakklubs andethold sad over i første runde, men skulle så mandag aften debutere med 2 nye spillere på holdet mod Springerens 3.-hold. Vojens var undertippet mod et stærkt hold fra Kolding, og på forhånd måtte ethvert point være mere end forventet. Det gik dog slet ikke så slemt som frygtet, idet Jan-Henning Friz (bræt 1) efter at have mistet en bonde fik rigeligt lignet ud, da modstanderen ville snuppe yderligere en bonde. I slutspillet havde Jan-Henning en Springer for 2 bønder, og eftersom den ene bonde var en fribonde, valgte Jan-Henning fornuftigt nok at tilbyde remis. På bræt 3 så det længe fornuftigt ud for Flaviu-Viorel Stoica, men så kom han i klemme med en Springer, og til sidst gik det helt galt, da han flyttede ind i en skak-tårn-gaffel.

På bræt 4 kom Ole Harbo bagud med en bonde, men i stedet for at rebe sejlene, spillede Ole på angreb i centrum. Det kunne være gået begge veje, men også i dette parti blev en Springergaffel afgørende. Da røgen lettede efter midtspillet var Ole foran med et Tårn for en bonde, og så opgav modstanderen at spille videre.
Kresten Beck kom efter flere unøjagtigheder under stærkt pres på Kongefløjen og mistede desuden et par bønder. Derfor så det håbløst ud, men Kresten fandt længe de rigtige forsvarstræk. I længden var stillingen tabt, og sådan sluttede det også.
Et smalt nederlag i denne første holdkamp er dog absolut godkendt mod et hold med et ratinggennemsnit på ca. 1580 mod Vojens´ca. 1208! Se tabel og partier her.

Vojens 2 spillede mandag den 9. november mod Springeren 3