Vojens på andenpladsen

For første gang var der ikke færre end 48 skakspillere samlet til finalestævne i Holdturneringen i Vojens Skakklubs lokaler i Vojens Kultur- og Musikhus i går. Dermed var lokalerne udnyttet til bristepunktet, men stævnet forløb planmæssigt og vellykket.

Mindre vellykket var det, at hjemmeholdet – Vojens 1 – tabte matchen mod Ribe med 2½-3½. Lidt slapt i starten med 3 tidlige remisser til Finn Nielsen, Hans-Henrik Vognsen (der efterhånden gør sig fortjent til remiskongetitlen!) og Mogens Larsson. Jesper Kallesen havde det svært mod Peter Leimand, der på sine gode dage spiller med mesterstyrke, og Jesper måtte sluge et nederlag.

Leimand må give Dronningen tilbage – for Tårn og Løber

Benny Christensen spillede mod farmand Hans E. Leimand og snuppede en officer, men opdagede så til sin rædsel, at Dronningen blev fanget efter aktionen. Benny kæmpede indædt videre med de tilbageværende brikker, og var ikke så langt fra en udligning, men partiet sluttede, som det måtte: endnu et nederlag til Vojens.

Med bare et par minutter tilbage på uret har Emil en bedre stilling, der oven i købet hindrer Jørgen i en evig skak

I mellemtiden spillede Emil Baltzer et langt og jævnbyrdigt parti mod Jørgen Nielsen. Jørgen fik en bonde, og Emil var tæt på at løbe ud for betænkningstid. Det lykkedes ham imidlertid ved hjælp af en snedig binding at bringe sin Dronning i en så gunstig position, at han vandt adskillige bønder og til sidst også partiet. Flot kæmpet for holdet.
Trods nederlaget lykkedes det Vojens at holde Ribe bag sig i tabellen.
Til gengæld gjorde topholdet Nr. Snede al tvivl om oprykning til skamme ved at gøre næsten rent bord mod Alssund, der måtte indkassere et nederlag på 1-5. Dermed får Nr. Snede meget fortjent mulighed for at prøve kræfter med Mesterrækken i næste sæson.

De øvrige resultater fra dagens finale:
Varde 2 – Haderslev 2: 1½-4½
Evans 3 – Løgumkloster: 4-2

Tabellen med slutstillingen kan findes her.